Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
313 Posty
100 Użytkownicy
23 Reakcje
56 K Wyświetlenia
Madziunka

Napisane przez OptimusPrimePL
Witam,

Chcialbym zakupic bardzo niewielka ilosc BTC (czyli jakies 0,007984 na ten moment) o rownowartosci 5$, po aktualnym kursie http://bitcoinity.org/markets/bitstamp/USD w zamian za 5$ na FTP.

Pisze tutaj, poniewaz zalezy mi na czasie Z tego co patrzylem na wiekszosci gield trzeba czekac na wplate 24h+, weryfikowac dane lub wplaty minimalne ustawione sa np. na 100zł. Mozliwe, ze sie myle, wiec jesli ktos zna sposob, zeby insta zasilic portfel BTC, przelewem bankowym to prosze o rade.

Jezeli, ktos jest zainteresowany prosze o kontakt GG:50129435. Kase moge przeslac pierwszy.

Na bank

Odpowiedz
Cytat
markeba

Bitcoin poniżej 400$. Sprzedajemy czy kupujemy? : )

Odpowiedz
Cytat
NumberOne1

ze swojej strony polecam już się zainteresować zakupem bitcoinów - najlepiej stosując cenę uśrednioną rozkładając zakup na wiele transzy.

sam już 3x w tym roku płaciłem bitcoinami za usługi w internecie. im więcej osób będzie używać tych monet tym więcej tzw. "zamrożonych bitcoinów" po stronie sklepów i tym większa wartość wewnętrzna rynku bitcoina (wartość rynkowa= wartość wewnętrzna+wariancja). nawet jeśli sklepy używają procesorów płatności które od razu zamieniają im to na $ to i tak przez chwile pieniadz elektroniczny jest w ich posiadaniu i w posiadaniu klientów. Z czasem popyt przewyższy podaż plus psychologia ludzka i mamy następną bańkę. Zagrożenia to atak 51%, jakiś błąd po stronie devsów bitcoina, ryzyko prawne (to ostanie niewielkie, bo które państwo zbanuje bitcoina to na tym najprawdopodobnie stracą ich obywatele).

Co do alternatyw to jest ich już ponad 200 (było nawet ponad 400 ale połowa upadła w ostatnich miesiacach). Na uwagę zasługuje PPCoin, Primecoin, Namecoin, Worldcoin. Natomiast z zakupem ich proponuje sie wstrzymać, na poprzednich 2 bańkach alty rosły dopiero po tym jak bitcoin wygrzał ponad 500%, a podczas wzrostu bitcoina w początkowej fazie bańki alty mocno spadały.

bitcoina można kupić na wielu polskich giełdach np. bitcurex
bądź na zagranicznych btc-e.com bądź bitstamp.net

Odpowiedz
Cytat
NumberOne1

bitcoin już po 655$ na bitstamp (90% nad dołkiem),
alt-y mocno spadają.

i tak jak podczas bańki rok temu - kto wyczuje dobry moment na konwersje bitcoinów na alt-y ten zgarnie najwięcej.

Odpowiedz
Cytat
Piotrkus

Napisane przez NumberOne1
bitcoin już po 655$ na bitstamp (90% nad dołkiem),
alt-y mocno spadają.

i tak jak podczas bańki rok temu - kto wyczuje dobry moment na konwersje bitcoinów na alt-y ten zgarnie najwięcej.

Kto dojdzie do wniosku, że alt coiny to syf, ten w longrunie zaoszczędzi sporo pieniędzy..

Odpowiedz
Cytat
babel92

wiadomo coś czy prime coin jeszcze się kiedyś dźwignie, czy to już wyrzucona kasa w błoto?

Odpowiedz
Cytat
konrad1007

ostatnio jak zobaczyłem kurs prime to zacząłem powątpiewać że odzyskam choć 20% inwestycji ;_;

Odpowiedz
Cytat

Czy bitcoin albo portfel, w którym są przechowywane, tracą ważność po jakimś czasie?

Jeżeli kupie sobie teraz x btc, zaszyfruje portfel, przeniosę na jakiś nośnik danych i nie będę używał przez kilka lat, to wygaśnie to czy nic się z tym nie stanie?

Odpowiedz
Cytat
mik1984

Napisane przez kurrr
Czy bitcoin albo portfel, w którym są przechowywane, tracą ważność po jakimś czasie?

Jeżeli kupie sobie teraz x btc, zaszyfruje portfel, przeniosę na jakiś nośnik danych i nie będę używał przez kilka lat, to wygaśnie to czy nic się z tym nie stanie?

Do tego czasu Shitcoin wytraci wartość, bo minie hucpa.

Odpowiedz
Cytat
A1varo

Pamięć flash (pendrivy) ma jakieś 8-10 lat ważności.
Co do wartości to raczej taniej nie będzie ( oczywiście krótkoterminowo może spaść, ale rząd wielkości pozostanie, w perspektywie 2 lat raczej > $1000

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez A1varo
Co do wartości to raczej taniej nie będzie ( oczywiście krótkoterminowo może spaść, ale rząd wielkości pozostanie, w perspektywie 2 lat raczej > $1000

Ale, że Goldman Sachs go jeszcze nie zatrudnił? :yaoming :

Odpowiedz
Cytat
Kubek1988

Ja mam pytanie, czy BTC można kupować za pośrednictwem skrilla? Zeby omijać konto bankowe przy transakcjach? Inna sprawa, jak urzędy i inne takie pijawy zapatrują się na pojawienie się na koncie gotówki ze sprzedaży BTC? Trzeba udokumentować zakup po ile kiedy i ile na transakcji ewentualnie zarobiono i wyciągają swoje brudne łapska po podatek?

Odpowiedz
Cytat
A1varo

Tak, są giełdy dolarowe (np. BTCE) gdzie możesz działać anonimowo

Odpowiedz
Cytat
sphinx100

.

Odpowiedz
Cytat
sphinx100

.

Odpowiedz
Cytat
sphinx100

Sprzeda mi tu ktos bitcoiny za 10$ przelewem na skrill??

Odpowiedz
Cytat
mycka86

Po co Ci 0.03 BTC ? Tym bardziej, że od roku regularnie traci na wartości.

Odpowiedz
Cytat
sphinx100

Musze wplacic na bitcurexa jakąś kwote z mojego portfela w celu dodania go.

Odpowiedz
Cytat
kuBakuDranski

ktos chce sprzedac bitocina?

Odpowiedz
Cytat
queristo

Temat przygasł, a tymczasem chyba pompuje nam się nowa bańka na bitcoinie :profit:

Odpowiedz
Cytat