Skip to forum
Notifications
Clear all

Byznes?

10 Posts
3 Users
29 Reactions
1,601 Views
leeloo80

Hejo!

Co sądzicie o tym aby kupować całe palety różnych rzeczy elektronicznych (w większości nowe) np z Niemiec i sprzedawać na sztuki ładnie opisane na Allegro?

Taką paletę można kupić także za 15% cen rynkowych.
Z reguły wyprzedawane są z galerii i marketów. Wyprzedawane bo np mają rok i już nie są całkiem nowoczesne. Jest owszem pewne ryzyko bo nie zawsze wiadomo co tam jest. Ostatnio fajne były np pokrowce na tel za jakoś chyba złotówka i sprzedawał ktoś jak świeże bułki za kilka złoty.

Można także kupować czasami fajne rzeczy w hurtowniach za parę złoty i to wystawiać. Tutaj jednak trzeba mieć intuicję handlarza aby nie nakupić zbędnych gratów :f_cool:

Nawet ciekawie chodzą już testowałem aukcje ze starymi rzeczami lat 80/90 np ówczesna elektronika. Najlepiej to wystawić od złotówki bez ceny minimalnej i wtedy jest spore zainteresowanie np komputery Atari czy monitory do tych kompów itp. Zauważyłem, że bardzo fajnie schodzą ów oldschoolowe rzeczy jednak tym trudniej byłoby handlować.

Bardzo fajnie idzie zarabiać na paysafecard`ach. Tutaj jednak jest dość problematyczne aby te kody szybko dostawać. Można maszynkę jak w sklepie ale tu potrzeba założyć swoją firmę no i przede wszystkim aukcję zautomatyzować. Jest to także do zrobienia ale dość trudne do ogarnięcia. Da się także kupować bezpośrednio od producenta ale to trzeba nawiązać z nimi współpracę i inne pierdolamento.

Pytanko także czy zarabia lub dorabia sobie ktoś z Was w ten sposób. Chętnie przyjąłbym jakieś rady mistrza :sifflote: :banana:

Reply
9 replies
leeloo80

// wulgaryzmy - arkhos

Reply
leeloo80

// wulgaryzmy - arkhos

Reply
arkhos

Proszę bez wulgaryzmów na forum! :fouet:

Reply
Stafu

interes do niczego nawet 15% wartości jak oni podają to cena graniczna opłacalności, a z tym sprzętem to jest tak ze w większości to są śmieci, można zarobić ale trzeba się bardzo narobić, efekty tylko przy bardzo dużej ilości, ale im większa skala tym pracy przy tym jest na kilka osób a wtedy zysk na osobę marny

Reply
leeloo80

@arkhos
To nie był aż tak wulgaryzm a emocje! :fouet:

@Stafu
To jest odpowiedź. Jednak są także jeszcze ludzie! :f_drink:

Reply
leeloo80

DOMAGAM się odpowiedzi skąd w minutę 5 minusów przybyło po pseudo korekcie bez wylagryzmów @arkhos. Ja uwielbiam klikać F5! Może modki jak coś robicie warto trochę zwolnić?! Minusujecie bo koleżka mod inny to widzi i też minusuje? Skąd 5 minusów w minutkę? Może to jakiś chory automat tak robi? Tu dajesz wulgarzym a automat minusuje. Akurat to zauważyłem. To jak to jest?! :f_ugly:

Edit 1: Przecinki
Edit2: Ą i Ę nie było
Edit3: Mam gdzieś!

Reply
leeloo80

I nie będzie tu nigdy plusów. To mój ukochany temat gdzie będę domagał się wyjaśnienia skąd 5 minusów przybyło w minutę! :f_o:

Reply
arkhos

Wyedytowałem Twoje posty, bo były wulgarne i obraźliwe - nie oceniłem przy tym w ogóle głównego wątku, bo mnie on po prostu nie interesuje. Zapewne te minusy wynikają z faktu, że innym współforumowiczom ten temat/jego forma/ta koncepcja nie odpowiada ;)

Reply
leeloo80

W sumie przekonałeś mnie. Nie musi być tak, że wszystko co za pytam to powinno się spodobać. Może kogoś po prostu ti nie ciekawić. Może faktycznie odbieram to zbyt :f_love: ale to pewnie przez pokerowe gierki! :sorry: :sifflote:
OK OK OK niech Ci będzie! _drink:

Reply