Witam.
Jestem zwykłym kowalskim, nie posiadam firmy.
Zamówiłem towar X w firmie Y.
Pieniądze wysłałem od razu, czekałem na przesyłkę, nigdzie nie było informacji, ze na towar trzeba czekać dłużej niż 5 dni. Po 8 dniach moja cierpliwość się skończyła, napisał do firmy Y gdzie mnie poinformowano, że na towar trzeba czekać kolejne 14 dni.
Zrezygnowałem z zamówienia, anulowano je, wysłałem numer konta i Pani odpisała :
,,zwrotu dokonamy w przeciągu 14 dni "
Dzisiaj minął 21 dzień, pieniędzy nie mam nadal, czy to podchodzi pod jakiś paragraf ?
Napisałem dziś, że jeżeli nie będzie w poniedziałek pieniędzy to zgłaszam sprawę na policję... napisałem to by mi wysłali te pieniądze choć nie wiem czy policja zajmuje się tego typu sprawami.
Co robić jak w poniedziałek pieniędzy nie zobaczę + dostanę jakąś dziwną wymówkę, że trzeba czekać kolejne 7-14-30-100 dni ?
Chodzi o kwotę mniejszą niż 100zł.
Z góry dziękuję za odpowiedź, poświęcony czas.
Pozdrawiam.
Dodam, że napisałem im jeszcze, że nigdy nie polecę, a nawet będę odradzał zamówienia w ich firmie, w firmie, która ma klientów głęboko w dupie, zero profesjonalizmu. Słowa dotrzymałem, jak mi w poniedziałek nie odeślą $$$ to zespamuję internet.
Mowa o księgarni selkar.pl, nie zamawiajcie tam, bo mają ludzi głęboko w dupie.
Parodia, zero informacji. Sam dopiero po 8 dniach dowiedziałem się, że trzeba czekać kolejne 14, gdybym nie napisał to znać by nie dali.
A teraz przetrzymują pieniądze idioci.
Zamówiłem w empiku, dość, że miałem przesyłkę do najbliższego empiku za free to czekałem tylko 2 dni.
Nigdy więcej ścierwa.
Pozdro