Pewnie drugie tyle stiltowałem.
Hej kurrr,
to już nie pierwszy Twój wątek, który zakładasz w celach destrukcyjnych. Jeśli masz problemy ze zrozumieniem istoty gry w pokera i nie akceptujesz rządzących w nim realiów, to zapraszam do naszego działu Mindset. Tam znajdziesz wiele wątków, które z pewnością Ci pomogą.
Możesz również poszperać w naszych filmach, gdyż znajdziesz tam kilka na temat mindsetu. Zapraszam.
Pozdrawiam
Mały winrate, duża wariancja. Proste.
Zresztą, te 80 BI to tylko 0,8 bb/100 przy takiej próbce. Rake Ci zżera dziesięć razy więcej, narzekanie na to jest prześmieszne.
jesli to nie fake i od 600k hands wpier od wariancji...
zawsze uważałem mindset za jedną ze swoich mocniejszych stron, ale w twojej sytuacji pewnie asekuracyjnie obejrzałbym się za siebie i sprawdził czy mnie ktoś przypadkiem nie próbuje ( ♠_love: ) ....
80 bi to wynik oficjalny.
Mnóstwo jest sytuacji, w których ryba poświęca większość stacka na flopie bądź turnie, siada magiczny 1-4 outer, ale trzeba i tak callować, bo resztki stacka ryby są tak śmieszne, że ręka jest nie do zrzucenia. W takiej allinowej sytuacji tracker zalicza rybie 100% equity, a wyoutowanemu 0, co zamazuje prawdziwy obraz.
Gdyby wziąć to pod uwagę, skala kradzieży jest jeszcze większa.
Być może zostałem okradziony nawet na 150 bi.
Pozostaje wierzyć, że podczas robienia kolejnego miliona room odda skradzione buyiny albo przynajmniej przestanie rabować i będę wygrywał tyle, na ile zasłużę.
Mały winrate, duża wariancja. Proste.
Wariancja ma wpływ na winrate, ale w jaki magiczny sposób winrate może mieć wpływ na wariancję?
Każdy, kto twierdzi, że 80 bi to mało, może mi wysłać taką ilość* ze stawek, na jakich gra, żeby się przekonać, czy ma racje.
Chętnych zapraszam na priva w celu ustalenia szczegółów operacji.
* Przyjmę każdą ilość.
Mnie tez dzisiaj okradli ![]()
Probka smieszna, ale tym smieszniejsze jest to jak zlego runa mialem ![]()

Napisane przez Megacorpse
a w jakim celu zalozyles ten temat?
Żeby pokazać bezsens stwierdzeń, że w pokerze nie liczy się szczęście...
Wariancja ma wpływ na winrate, ale w jaki magiczny sposób winrate może mieć wpływ na wariancję?
http://castrovalva.com/~la/win.htm
W dość jednoznaczny właściwie. Jeśli grasz na granicy break-even, tak jak Ty, możesz spodziewać się znacząco większych odchyleń niż grając z solidnym winrate'm.
Skrajny przykład? AA vs AK all-in pf vs AKo vs QQ. Zastanów się, który z tych układów ma większą szansę Cię 'oszukać'.
Napisane przez kurrr
12 bi. Chciałbym mieć takie szczęście.
:facepalm: ![]()
u r rrrreally very unlucky sir
współczuję. jak podasz numer konta to ci prześlę dolca na chusteczki.
jest was więcej takich pechowców na świecie