Myślę, że forum skupia ludzi pełnoletnich, a co za tym idzie rozmowy przy lampce koniaku są dozwolone. Jak ktoś jest tu niepełnoletni, to niech lepiej siedzi cicho
Proponuję lampkę dla wszystkich:

Pozdro
Myślę, że forum skupia ludzi pełnoletnich, a co za tym idzie rozmowy przy lampce koniaku są dozwolone. Jak ktoś jest tu niepełnoletni, to niech lepiej siedzi cicho
Proponuję lampkę dla wszystkich:

Pozdro
Przekroczony został maksymalny limit transferu dla tej strony :/ Kto opowie? ![]()
edit: LOL juz widze
ja sobie piję calvadosa, ale nie chce mi się wstawiać zdjęcia...
to legendarny dla mnie trunek
bardzo kojarzy mi się z literaturą, kto czytał Remarqua wie co jest na rzeczy...
coś pośredniego między wódką a koniakiem, destylat chyba z wina jabłkowego, czy czegoś tam...
Gin z Tonikiem.. idealny drink dla mnie, bo ja jestem jak ten drink.. Słodko-Gorzki
Alkohol etylowy należy do związków chemicznych, które szybko wchłaniają się z przewodu pokarmowego - już w ciągu 5-10 minut po spożyciu można go wykryć we krwi. W ciągu 15 minut wchłonięciu ulega 50% spożytej dawki. Po pewnym czasie stabilizacji stężenia alkoholu etylowego w tkankach, rozpoczyna się proces jego eliminacji. Jest to w 90% eliminacja enzymatyczna, a w 10% usuwanie w postaci niezmienionej z moczem i powietrzem wydychanym.
za Wikipedią
Można nie pić ale po co. Zadziwiający jest fakt, iż jest środek narkotyczny ogólno dostępny. Pity w umiarkowanych ilościach wpływa korzystnie na wiele czynników. Np. regularne picie "lampki" wina do obiadu poprawia krążenie i pozytywnie wpływa na prace serca. Piwo świetnie oczyszcza nerki z powstających tam kamieni nerkowych. Zawsze trzeba znaleźć złoty środek. Alkohol.. wiadomo.. rozwiązuje język poprawia nastrój jednak pamiętajmy, że ma to być miły dodatek. Nie można żyć dla picia. Nigdy nie lubiłem popularnego wśród studentów zachlewania się jak głupia świnia.
Lepiej wypić jedno dobre piwko do obiadu niż nachlać się tanimi sikaczami.
Dziadzio megaklomb radzi pozdrawiam
Nie wiem czy ktos z was pił wino o nazwie Patria. Jak dla mnie nie ma lepszego wina z dolnej polki jedyne 5.50 kopie jak trzeba a i smaczene zarazem. Niestety wycofali je juz z carrefour'a nie wiem dlaczego przeciez zawsze je kupowalem nieeeeeeeeeee
to był smak lata