Skip to forum
Notifications
Clear all

Facebook

8 Posts
8 Users
29 Reactions
2,244 Views
bikmak99

Nigdy nie mialem tam konta. Pare dni temu zarejestrowalem sie wpisujac jakies brednie w imie i nazwisko. Tylko nr telefonu podalem prawdziwy, zeby zweryfikowac konto. Dzis wbiajm a tam osoby ktore mozesz znac - znajomi ze szkoly, z pracy, byla dziewczyna mojego brata, znajomi mojej siostry, kurwa moj byly szef, kumpel ktorego bylem swiadkiem, jacys dalsi znajomi. Jak kurwa ? To jest przerazajace. Obecny numer mam moze ze 3 lata. Kurwa wywala nawet ludzi ktorych znam z knajpy tylko.

Reply
7 replies
koval21

Tu bardziej chodzi o adres mailowy który użyłeś do logowania niż o numer telefonu. Skrzynkę masz na gmailu?

Reply
Pirate9999

Reply
rafalos890

GPS, wyszukiwania w necie. Kto wie, może Facebook też kojarzy po numerach telefonu które się ze sobą kontaktują. Dane to temat chodliwy w dzisiejszych czasach :P

Reply
mchzstyle

Myślisz, ze w 2019 jest coś takiego jak anonimowosc? Wszyscy wiedzą o Tobie wszystko

Reply
mampokera

.

Reply
RobertByku2

Facebook od dawna korzysta z danych w telefonie do profilowania treści na portalu. Ja to nawet zauważyłem, że FB używa mikrofonu i nagrywa wszystko co się wypowie w otoczeniu, by tworzyć reklamy kontekstowe. Ja i moi znajomi to potwierdzili wielokrotnie, że były sytuacje, gdzie np. rozmawialiśmy o nawilżaczu powietrza, nikt absolutnie nie korzystał z telefonu, by poszukać informacji, a późnym wieczorem i ja i moi znajomi mieli wyświetlone reklamy sponsorowane... Nawilżaczy powietrza!

Więc tak, obecnie nie ma żadnych tajemnic. Jesteśmy solidnie inwigilowani.

Reply
8dyb8

Uzytkuje tak od ~6 miesiecy :)
Plusy:
-nie oddajesz prywatnosci za friko
-nie spazujesz czasu na pierdoly

Minusy:
-tracisz 'na wygodzie' posiadania googla pod reka -> woze gdzies w samochodzie/trzymam w domu starszego androida z wyjeta bateria (tu mozecie miec problem w nowszych telefonach bez wymiennych baterii :D) zeby miec na jakies awaryjne sytuacje

tym sposobem ograniczylem kradziez do rzeczy ktore wpisuje/wyszukuje na kompie i mam pewna kontrole i swiadomosc tego co oddaje (nie mam mikrofonow/webcamow podpietych jesli sytuacja tego nie wymaga)

FYI nie jestem jakis maniakiem, po prostu sie wkurwialem jak dostawalem w polecanych filmach na YT/reklamach cos kompletnie z dupy o czym rozmawialem na zywo, a punktem zwrotnym bylo jak sie dowidzialem ze przy gps i internet off, google dalej wie gdzie jestes na podstawie nazw sieci wifi ktore widzi telefon (uprzednio wyskanowanychi samochodzikami)

Reply