Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Jakie auto?

27 Posts
14 Users
0 Reactions
3,375 Views
Oleyy1

jak w temacie. od tygodnia jestem szczesliwym posiadaczem prawka kat. B i planuje zakup auta. i pytanie do was: co kupic???????

budzet: 5K EUR (+/- 1K)
informacje dodatkowe: najlepiej diesel, ale nie koniecznie. dzieci nie mam wiec nie musi byc duzy (3 drzwi moga byc). na razie mysle o jakims fordzie focusie, ale z checia poslucham madrzejszych. zakup raczej w niemczech

aha, bede raczej nim codziennie jezdzil do pracy (jakies 35 km w jedna strone, wiec dziekuje za amerykanskich paliwozercow)

pozdrawiam.

26 replies
Suseel

Audi A3 1.9 TDI 110 KM po trasie 5.5 L ropy w city 6.5 max , komfortowe , bogate wyposazenie i na pewno bardziej trwale nic ford, pozdrawiam

TO TYLKO I WYLACZNIE MOJA OSOBISTA PROPOZYCJA I MOJE ZDANIE I PROSZE BEZ ZBEDNEGO PIER******** ZE JA MAM xxxx i jezdze juz nim 15 lat bez zmiany oleju itp itd, pozdrawiam

Oleyy1

TO TYLKO I WYLACZNIE MOJA OSOBISTA PROPOZYCJA I MOJE ZDANIE

i wlasnie o takie mi chodzi. dzieki

awq
awq

Suseel napisał
Audi A3 1.9 TDI 110 KM po trasie 5.5 L ropy w city 6.5 max , komfortowe , bogate wyposazenie i na pewno bardziej trwale nic ford, pozdrawiam

Mialem zaproponowac to samo :) Oprócz tego bardzo dobre diesle produkuje rowniez mercedes..

Ja właśnie ostatnio jechałem jako pasażer A3 1.9 TDI i powiem Ci że fura niesamowita. Nawigacja, pełno ustawień, wzorowa ergonomia, niby małe obroty diesel'a, ale ciągnie już od najniższych, b.dobre zawieszenie, Audica będzie dobrym wyborem moim zdaniem, polecam.

MoroP

Seat Leon albo A4 :)

A po wygraniu SM X5 albo Nissan Murrano :)

Nie kupuj forda focusa bo dużo klientów się na niego skarży. Jest fajne autko ale po kilku latach zaczyna się sypać. Pracuję na infolinii forda więc wiem co mówię :)
Jeżeli chodzi o forda to tylko nowego Mondeo bo jest naprawdę śliczny tylko trochę kosztuje :)

Ale bardziej polecałbym tak jak chłopaki A3 bo to jest naprawdę fajne autko i naprawdę przyjemnie się nim jeździ.

Janosikgdy

Moje proposale to:
Ford focus (bo ekonomia)
audi a3 (bo nie zawodnosci)
bwm 730 z 92 (bo predkosc style niezawodnosc i luksus)
BWM Z3 ( z minus bo sezonowa, ale na plus to to że jedyna kochana i wyje....;-)

jak masz taki budzet to kup tylko i wylacznie AUDI ze wzgledu na jego ocynkowane blachy ( nie zezre go rdza ,tylko audi to ma),a jakie to juz sobie sam wybierz :)
nie kupuj zadnych smiesznych focusow czy bmw w ktorym jak ci sie spier**** jakas czesc to bedziesz musial 1k euro placic za jakas tam pompe smieszna gdzie w audi zaplacisz o wieeeele mniej :) moze i bmw wyglada fajnie to fakt ale utrzymanie jest kosmicznie drogie a ty chcesz jeszcze uzywane to wogole odradzam :) kupuj audi a bedziesz zadowolony
ja osobiscie poczekalbym dozbieral do 15 k euro i kupil nowe audi A4 bo jest naprawde kosmiczne :) ale nie wiem ile bys musial czekac wiec to tylko moje skromne zdanie :)

ps a i nie patrz na to czy sie fajnie jezdzi czy nie bo jednym bedzie sie jezdizlo super a wytrzyzma ci rok a drugim troszeczke gorzej a wytrzyma ci 10 lat ,a i wiadomoze gusty sa podzielone :)

damianpat

Polecam VW BORA

cudowne auto;)

@Damian... Bora to właściwie jedno z pierwszych aut jakie chciałbym mieć, wyglądem bije na łeb większość samochodów tej klasy, wujek niedawno kupił z rzadko spotykanym silnikiem 1.6 FSI za 28k z przebiegiem zaledwie 30k km, heh.

Także przed zakupem A3 sprawdź sobie jeszcze Borę.

I coś w końcu kupiłes Oleyy? :)

damianpat

No jest piękna, ja ją kocham :)

Bilson

damianpat napisał
No jest piękna

poważnie?:)

damianpat

No wiesz, biorąc pod uwagę, że to auto na płycie Golfa, praktycznie golf sedan i nie wiele od niego droższe, jeśli nie w tej samej cenie, to różnica jest oszałamiająca ;)

To taki prawie passat ;)

Co do piękna Bory to bym polemizował:D No ale pewnie to niezła opcja.

MoroP napisał
Seat Leon

+1, najlepiej czarny.

damianpat

Podpadasz mi
Widziałeś mnie jadącego Borą
W okularach przeciwsłonecznych, w zachodzącym słońcu, z moją dziewczyną obok ?

Pędzącego 160 i 100 na zakręcie ;)?

Nie mam dostępu do twoich marzeń sennych:D

damianpat

To dobrze, bo gdybyś miał, Twoje życie nigdy nie byłoby już takie samo... ;)
Nie mógłbyś zasnąć, nie mógłbyś myśleć, chciał czuć to co ja :)

Adrenalinę, która rozpala żyły do czerwoności ;)

Oleyy1

Kopalek napisał
I coś w końcu kupiłes Oleyy? :)

jeszcze walcze z tematem. na razie skonczylo sie na kilku ciekawych doswiadczen: opryskliwi (przez telefon) pracownicy niemieckich autokomisow i proby wyludzen pieniedzy. auta brak

opcja A3 jest jak najbardziej interesujaca, ale ze wzgledow praktycznych (wiecej ofert niedaleko luksemburga) nie porzucilem focusa. chce cos znalezc w najblizsze 2 tygodnie. moze sie uda.

damian, mam znajomego co sprzedaje bore. 26 tysiaczkow i twoja. cala zielona :)