Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Kącik Piwosza

30 Posts
20 Users
0 Reactions
3,767 Views
maciejush

Witam wszystkich.

Jako wielki amator złotego trunku pomyślałem, że przydałoby się miejsce gdzie można by dzielić się z innymi swoimi spostrzeżeniami na temat różnych piw, które pijamy na co dzień lub, które dane nam było ostatnio spróbować. Mam nadzieję, że temat przypadnie do gustu piwnym amatorom.

P.S. Ja jako pierwsze na warsztat wrzucam Łomżę Miodowe

Uploaded with ImageShack.us

Ostatnio zapanowała w Kraju Nad Wisłą moda na piwa miodowe lub dosładzane miodem. Muszę przyznać, że dość szybko stałem się wielkim fanem piw miodowych i gdy tylko widzę jakieś nowe to muszę je spróbować. Szczególnie do gustu przypadła mi Łomża, która całkiem niedawno weszła na rynek. Ma delikatny miodowy posmak przez, który czuć jednak piwną goryczkę. Jest to piwo jasne, jęczmienne o zawartości alkoholu 5,7% co oznacza, że nie jest typowo damskie piwo na niedzielę. W Kauflandzie udało mi się dorwać je za 3,49 zł natomiast w Ministerstwie Piwa w Poznaniu można je kupić za bodajże 4,70 zł (cena może być lekko przekłamana, gdyż nie mam rachunku).

29 replies
ajej87

Dawno, dawno temu... Tyskie
Dawno temu... Carlsberg... Ale ostatnio się popsuł, albo na jakieś kiepskie 10packi trafiałem ze złej dostawy :rolleyes:
Obecnie - Kasztelan :f_thumbsup:

Napisane przez ajej87
Dawno temu... Carlsberg... Ale ostatnio się popsuł, albo na jakieś kiepskie 10packi trafiałem ze złej dostawy :rolleyes:
Carlsberg teraz wali vanishem!

Napisane przez ajej87

Niepasteryzowany. :f_thumbsup: :f_thumbsup: :f_thumbsup:

maciejush

Kasztelan to i tak Carlsberg :P Z niepasteryzowanych Natur z Netto, produkowany przez browar Amber :)

Napisane przez maciejush
Kasztelan to i tak Carlsberg :P Z niepasteryzowanych Natur z Netto, produkowany przez browar Amber :)
Nie wiem, nie wnikam, ale jest imo lepszy! :P

ajej87

Napisane przez EndWgw

Napisane przez ajej87
Carlsberg teraz wali vanishem!

Napisane przez EndWgw

Napisane przez ajej87

Niepasteryzowany. :f_thumbsup: :f_thumbsup: :f_thumbsup:

Popieram, popieram :f_thumbsup:

galer
moonson13

Jeśli miodowe, to tylko Ciechan. A w większych ilościach to czarny specjal. BTW w weekend w Polo Market były 4paki Harnasia za 5,99. Da się pić... Najlepszy był BUD, ale chyba od roku nigdzie nie mogę dostać. Może ktoś wie gdzie jest osiągalny?

sojowyjarz

Okocim Pszeniczny
Zywiec Porter

A z normalnych TATRA, hahaha.

maciejush

Napisane przez galer
Temat o piwku

Pozdrawiam :)

Jakoś mi umknął ten temat, widać gdzieś zniknął w otchłaniach, forum. Mam nadzieję, że tutaj powstanie nowa jakość dyskusji o piwie :)

galer

No co jak co, ale piwku rozmów nigdy dość! :f_thumbsup:

Wspaniały temat.
Moim zdaniem najlepsze: Ciechan Miodowe.

jasne, niefiltrowane piwo miodowe od Ciechana. Zrobili je na miodzie przez co jest mętne. 5,7 % obj. alkoholu.
Ogólnie smakuje fantastycznie, jedynym problemem jest to, że Ciechan jest dość drogi jak na piwo bo zazwyczaj kosztuje 5-5.40 zł, a barach/pubach pod 8-9 podchodzi.

koval1990

Kasztelan i czarny specjal.

Czasami harnas z polo jak juz sie bierze hurtowo :facepalm:

Nomedes

bylo juz - poszukac na forum prosze a ten temat zamknac byle szybko :ayfkm:
alkohol szkodzi i demoralizuje spoleczenstwo :rage:

7zajac7

było już tutaj że było :rolleyes:

Mooris

Napisane przez Pakerek
Wspaniały temat.
Moim zdaniem najlepsze: Ciechan Miodowe.

jasne, niefiltrowane piwo miodowe od Ciechana. Zrobili je na miodzie przez co jest mętne. 5,7 % obj. alkoholu.
Ogólnie smakuje fantastycznie, jedynym problemem jest to, że Ciechan jest dość drogi jak na piwo bo zazwyczaj kosztuje 5-5.40 zł, a barach/pubach pod 8-9 podchodzi.

Ciechan miodowy super sprawa. Tylko mam jedno "ale" :) Mętne to ono było kiedyś, jak wchodziło na rynek, teraz mam obawy, że jest milion razy filtrowane i obok miodu to ono nawet nie stało.

Dodam, że smakuje bardzo mi smakuje i będę kupował dalej - to powyżej to tylko z moich obserwacji.

tigerek73

A ja bardzo lubię Mocne Dębowe, dobrze wali w łeb i dzięki temu można więcej zjeść grila. :facepalm:

maciejush

Ciechan też jest zajedobry. Mi tylko nie pasuje w nim to, że jest taki słodki. Po jakimś czasie robi się na prawdę za słodko. A Łomży można wypić 4 i nadal jest ok.

hansolo16

1. Ciechan miodowy.
2. Dębowe mocne.
3. Desperados.
4. Łomża/Perła.