Skip to forum
Notifications
Clear all

Kredyt studencki

11 Posts
8 Users
0 Reactions
1,167 Views
Arielooo

witam. czy ktoś z forum brał kredyt studencki? jak to wygląda wszystko? kiedy spłacamy? jakie oprocentowanie i czy trzeba jakieś poręczenie?

Reply
10 replies
KubaICP

zia, uzywaj google.
Kredyt jest ten z tego co wiem wyplacany przez okres studiów w ratach cos w granicach 600-800 zl przez caly okres studiow pozniej po kilku latach po studiach musisz go splacac i ma bardzo niskie oprocentowanie. cos takiego mniej wiecej

Reply
Arielooo

cos przeczytałem ale czekam na opinię ludzi którzy taki kredyt zaciągneli

Reply
KubaICP

dam link dla zioma z forum ktory brał taki kredyt i powiem ze jak moze niech sie odezwie.

Reply
pawel04

Ja aktualnie biorę taki kredyt. 600 zł miesięcznie przez 10 miesięcy rocznie. Zwrot kredytu zaczyna się dwa lata po ukończeniu studiów i trwa dwa razy dłużej niż okres pobierania kredytu (chyba). Oprocentowanie jest niewielkie ale aktualnie nie pamiętam ile. Odnośnie poręczycieli to zależy od dochodu, dla ludzi z mniejszym dochodem na członka rodziny poręczycielem jest Bank Gospodarczy

Reply
irobson

siema,

no sklada sie tak ze ja taki kredyt studencki bralem 3 lata temu na okres studiow. Cos okolo 18k pln. Oprocentowanie musialbym poszukac jakie jest dokladnie bo na ta chwile nie pamietam ale powiem tak, mniejszego raczej nie znajdziesz ;)
Transze wyplacane co miesiac po 600zl bez groszy. Po 3 latach dostalem informacje, ktora rowniez przekazali mi na samym poczatku przy podpisywaniu umowy ze kredyt moge zaczac splacac po 2 latach od zakonczenia kredytu. Jesli chodzi o poreczenie to jest to wymagane, przynajmniej bylo 3 lata temu

pozdrawiam

Reply
galer

Tak jak napisali koledzy wyżej.
Też miałem ten kredycik i potwierdzam informację. :)

Reply
Thinloth

Ja też brałem jakieś 3 lata temu. To jest kredyt właściwie bez %. "Za moich" jeśli tylko spełniałeś warunki to opłacało się go brać. Dostawałem 600,00 zł miesięcznie, odkładając na jakąś tam lokatę 360,00 zł ( przez 5 lat) po okresie pobierania kredytu na lokacie miałeś całą wzięta kwotę. Nie wiem czy jasno to wytłumaczyłem ;)

W każdym razie 240,00 zł było za free. Ja niestety nie mogłem odkładać, ale podobno się tak dało :)

Pozdro

Reply
preludiumm

Napisane przez Thinloth
Ja też brałem jakieś 3 lata temu. To jest kredyt właściwie bez %. "Za moich" jeśli tylko spełniałeś warunki to opłacało się go brać. Dostawałem 600,00 zł miesięcznie, odkładając na jakąś tam lokatę 360,00 zł ( przez 5 lat) po okresie pobierania kredytu na lokacie miałeś całą wzięta kwotę. Nie wiem czy jasno to wytłumaczyłem ;)

W każdym razie 240,00 zł było za free. Ja niestety nie mogłem odkładać, ale podobno się tak dało :)

Pozdro

Liczyliśmy kiedyś na zajęciach, że opłacało się brać kredyt studencki i na byle jaką lokatę wrzucać i byłoby EV+ ;p

Reply
Arielooo

w jakim banku najlepiej brać owy kredyt

Reply
rootpl

Napisane przez Arielooo
w jakim banku najlepiej brać owy kredyt

w dziale staking, musisz tylko któregoś z prosów od wyłudzania $ poprosić o pomoc w całym przekręcie

Reply