Skip to forum
Który room wybrać?

Notifications
Clear all

[Closed] Który room wybrać?

14 Posts
10 Users
0 Reactions
1,475 Views

Właśnie.Czy wybrać:

Pokerstars.com
titanpoker.com
partypoker.com
everestpoker.com
unibet.com

Kryteria to:
promocje (dodatkowe turnieje i łatwy do wyrobienia bonus)
opłacalnośc zdobywania punktów vip (atrakcyjne turnieje bądż gadżety)
freerolle (ilość i wielkość wygranych)
niskie blindy na stołach za prawdziwe pieniądze(możliwość gry na 0,02/0,04 i 0,10/0,20, 0,25/0,5
szybkość i płynność gry(tu chodzi aby gra była w miare rozsądnym tempie,nie myślę o turbo)
dodatkowe bonusy lojalnościowe(zamierzam być wierny 1 pokerroomowi)

Proszę o wypowiedzi w tym wątku.Chodzi mi tylko o wyżej wymienione platformy bo z nich dokonam wyboru po zapoznaniu się z waszym zdaniem.Pozdrawiam.

13 replies
szachistka

Pewnie nie pomoge Ci zbyt bardzo bo gram od niedawna ale cos sprobuje z siebie wydusic;)Gram na PokerStars najnizsze stawki to 00,2/00,4.Jesli chodzi o plynnosc gry to nie mam zadnych zastrzezen.Co do szybkosci:jesli gra wyda Ci sie za wolna to mozesz przesiasc sie do stoliku fast(mam nadzieje ze o to Ci chodzlo).Co do promocji to nie moge Ci nic powiedziec ale wydaje mi sie ze gracze no-limit sa w lepszej sytuacji.Zeby zdobyc strategy punkt musisz uczestniczyc przy minimum 8$ puli (moge sie jednak mylic) wiec na niskich stawkach ich nie zdobedziesz chyba ze bedziesz gral no-limit.Mam nadzieje ze choc troche udalo mi sie pomoc:)

xbudekx

Określ się jeszcze w co chcesz grać?? NL czy może FL, a może w ogóle nie będziesz grał holdema. I jaką strategią chcesz grać. Jeśli chcesz grać SSS to odrazu mówię że na Titanie jest ciężko, przynajmniej dla mnie. Grałem tam na NL10 (0.05$/0.10$) I mi było ciężko coś z tego wyciągnąć, mój bankrol skutecznie zmalał. Obecnie gram tam 0.01$/0.02$ oraz 0.02$/0.04$. Jeśli chodzi o freerolle to przez pierwsze 90 dni od zarejestrowania masz freerolle dla początkujących, jeden dzienne z pula 100$ oraz dwa dziennie z pulą 50$. Do tego dochodzi Ci sobotni freeroll z PokerStrategy z pulą 1000$, no i poslki freeroll jeśli dokonasz depozytu. Co do punktów VIP to dosyć szybko lecą, ale z tego co się orientuję to punkty można wykorzystać tylko i wyłącznie jako wpisowe do turniejów, nie ma tam chyba żadnego sklepiku. Mam nadzieję że Ci choć trochę pomogłem. Pozdrawiam.

lokomotif

Sorry, ale jak grasz micro-micro limity to nie myśl o żadnych tam bonusach. Żeby jakiś wyrobić w nie tracąc pół roku musiałbyś grać conajmniej nl10. W świetle tego najlepszy był by dla ciebie pokerstars bo ma teraz freerolle dla polaków oraz turnieje ze wpisowym 10centów.

VictorM

Aby dobrze doradzić potrzebujemy takich informacji:

1. W co grasz? (Nl, FL, Sng czy jeszcze coś innego)
2. Jakim kapitałem dysponujesz?
3. Ile stołów grasz równocześnie(niektóre roomy nadają się do multitablingu, inne nie)?
4. Czy bardzo zależy ci na punktach PokerStrategy, czy raczej nie?
5. Czy zostaniesz długo na danym roomie, czy tylko do wyrobienia bonusa?

Dopełnie informacje:
1.gra to texas hold'em i omaha hi/l
obie w wersji no limit/fixed limit
2.interesuja mnie również freerolle,aby ćwiczyć skilla.
3. warianty to MTT/SnG/stoły na kaskę 0,5/0,10 USD
4.turnieje raczej z małym wpisowym,ewentualnie satelity do turniejów o większą wygraną.
5.maksymalnie 2 stoły open.
kapitał: 300$

Polećcie proszę jakis dobry ,uniwersalny pokerroom.

...waham się między titanpoker a partypoker ze względu na ten bankroll builder 2,5k..ale prosze uwzględnić pozostałe o które spytałem w tym temacie...liczę na dobre rady.Pozdrawiam ekipe i uzytkowników najdebestszej strony o pokerze

Ja jestem na PartyPoker i ogólnie mi się podoba:

1) promocje (dodatkowe turnieje i łatwy do wyrobienia bonus)
- co tydzień $2.5k Weekly Bankroll Builder z możliwością zakwalifikowania się do $10k Monthly Bankroll Builder i wiele wiele innych, na pewno znajdziesz tam coś dla siebie, jest ich pełno

2) opłacalnośc zdobywania punktów vip (atrakcyjne turnieje bądż gadżety)
- za każde 20 raked hands otrzymujesz 1 PartyPoint, im więcej ich masz, tym wyższy Twój poziom lojalnościowy, który daje Ci mnożnik, a więc możesz mieć 200 PP, ale jeśli masz poziom King 1 to masz mnożnik bodajże 3x i to Ci daje razem 200 x 3 = 600 punktów płatniczych

Te z kolei możesz wykorzystać jako wpisowe do niektórych turniejów, bądź też wymienić na gotówkę w sklepie internetowym na stronie Party.

3) freerolle (ilość i wielkość wygranych)
- patrz pkt 1, sam na razie nie grałem, ale trochę ich jest, na pewno znajdziesz coś dla siebie

4)niskie blindy na stołach za prawdziwe pieniądze(możliwość gry na 0,02/0,04 i 0,10/0,20, 0,25/0,5
- NL zaczyna się od 0.02 $/0.04 $ także nie ma problemu, pozostałe również są jak najbardziej, dodatkowo w FL występuje ekstremalnie rzadko spotykany limit 0.15 $/0.30 $

5) szybkość i płynność gry(tu chodzi aby gra była w miare rozsądnym tempie,nie myślę o turbo)
- generalnie idzie dość sprawnie, w razie czego możesz przenieść się na stoliki Speed

6) dodatkowe bonusy lojalnościowe(zamierzam być wierny 1 pokerroomowi)
patrz pkt 2

Mam nadzieję, że pomogłem.
Pozdrawiam.

bubel

To ja dorzucę swoje trzy grosze:

MatiKosa napisał
Ja jestem na PartyPoker i ogólnie mi się podoba:

1) promocje (dodatkowe turnieje i łatwy do wyrobienia bonus)
- co tydzień $2.5k Weekly Bankroll Builder z możliwością zakwalifikowania się do $10k Monthly Bankroll Builder i wiele wiele innych, na pewno znajdziesz tam coś dla siebie, jest ich pełno

wiele, wiele innych? co jakiś czas dostaje się reload bonus i trafiają się eventy, ale na ogół nie są one specjalnie atrakcyjne. a jeśli są, to np. kończą się w połowie dnia (ostatni z pocket 8)

2) opłacalnośc zdobywania punktów vip (atrakcyjne turnieje bądż gadżety)
- za każde 20 raked hands otrzymujesz 1 PartyPoint, im więcej ich masz, tym wyższy Twój poziom lojalnościowy, który daje Ci mnożnik, a więc możesz mieć 200 PP, ale jeśli masz poziom King 1 to masz mnożnik bodajże 3x i to Ci daje razem 200 x 3 = 600 punktów płatniczych

Na party nigdy nie było dobrego rakebacku, a nowy system zdobywania punktów jeszcze tą sytuację pogorszył. sprawę trochę ratują reload bonusy

3) freerolle (ilość i wielkość wygranych)
- patrz pkt 1, sam na razie nie grałem, ale trochę ich jest, na pewno znajdziesz coś dla siebie

jest kilka dziennie, raczej nic godnego uwagi (20-30$ za pierwsze miejsce), co jest normą jeśli chodzi o freerolle dostępne dla wszystkich. Bodajże co kwartał są organizowane lepsze turnieje, z pulą nagród uzależnioną od twojego statusu

4)niskie blindy na stołach za prawdziwe pieniądze(możliwość gry na 0,02/0,04 i 0,10/0,20, 0,25/0,5
- NL zaczyna się od 0.02 $/0.04 $ także nie ma problemu, pozostałe również są jak najbardziej, dodatkowo w FL występuje ekstremalnie rzadko spotykany limit 0.15 $/0.30 $

5) szybkość i płynność gry(tu chodzi aby gra była w miare rozsądnym tempie,nie myślę o turbo)
- generalnie idzie dość sprawnie, w razie czego możesz przenieść się na stoliki Speed

Gry na party są chyba najszybsze z wszystkich roomów. IMO soft jest lepszy nawet od starsów

Eh, widzę że kolega bubel jest bardzo wymagający :D Ale soft Party to jedna z jego głównych zalet o tym nie wspomniałem.

waham się między unibet,partypoker i pokerstars.Jeszcze te SnG są fajne na titanie,ale poza tym nic tam nie ma.Wybieram raczej partypoker.Matikosa,dzieki za rady.Pozdrawiam i zycze wysokich wygranych.

bMh
bMh

Mi bardzo przyjemnie gra sie na partypoker (fixed limit) i fajnie ze jest tez duzo freerolli i calkiem sporo turniejow. Nie wiem jak to wyglada na innych pokerromach bo nie mialem okazji sprawdzic.

enjoy7

jezeli masz zamiar sie zwiazac z jednym pokerroomem to tylko

PokerStars
FullTiltPoker
PartyPoker
Titan
mniej wiecej w kolejnosci od gory do dolu

ja bym mial konto na party i pokerstars albo party i ftp party na bonusy powiedz przyjacielowi na wyplate kasy a ps albo ftp do gry ostatecznie party :) !

Dziekuję za rady.Dokonałem juz wyboru.Przyjrzałem się dokładnie pokerstars i wcale nie jest taki najtrudniejszy z poker roomów w necie.Na niższych stawkach da się wygrać.Podobaja mi się też turnieje z niskim wpisowym nigdzie indziej nie dostepne.

Wpłacam kase na dwa pokoje:
1.Pokerstars
2.partypoker

Zdam relacje jak mi idzie(wczoraj ugrałem na PS w freeroll PL 200$ 2 dolary,a mogło być dużo lepiej gdyby nie mój pech.