Posiada ktoś namiary na strone, tudzież jakikolwiek artykuł z matematycznymi wyliczeniami odnośnie lotto? Nie mogę znajomemu przetłumaczyc
Nie tłumacz mu, jak nie rozumie najprostszej matematyki i że lotto go robi w balona to nic mu nie pomoże
Napisane przez Sepurta
LOTTO
Tyle to i ja bym policzył. Mysle o jakims artykule gdzie jest to opisane jak krowie na rowie.
Napisane przez Szwejk
Posiada ktoś namiary na strone, tudzież jakikolwiek artykuł z matematycznymi wyliczeniami odnośnie lotto? Nie mogę znajomemu przetłumaczyc![]()
Jeśli nie jest to twój przyjaciel, to ch... cię to boli? Zresztą sądzisz, że jeśli komuś z oczywistymi trudnościami w logicznym myśleniu pokażesz trochę matematyki, to dozna oświecenia? Nope. Może ci co najwyżej uwierzyć, jeśli ma do ciebie odpowiednią dozę szacunku, ale na pewno nie zrozumie.
Jak już ktoś napisał - niech gra w pokera, ale dlatego że wygląda na dawcę.
Nie gra, tylko chodzi o wiarę w istnieje "szansy" trafienia. Czyli kwintesencja hazardu.
To stoisz przed taka sytuacją jakbyś katolikowi chciał wytłumaczyć, że Boga nie ma. Nawet jak mu udowodnisz to i tak pozostanie w nim wiara.
dane o wygranych nieaktualne i nie do końca prawdziwe - kumulacja z 2008 była na starych zasadach i los kosztował 2 zł - mozna to porównać do kumulacji 60kk.
Najwieksza kumulacja to 56mln - jakoś we wrześniu - szacowane było 50 mln
i wygrana wyszła 28 mln na łebka.
co za różnica ile można wygrać i jakie prawdopodobieństwo... liczą się emocje i dobra zabawa