Witam!
Może są chętni do posłuchania i szerszej oceny mojego zainteresowania jakim jest pisanie tekstów i ich nagrywanie ![]()
nie spodziewajcie się drugiego Mesa, ale : http://www.youtube.com/user/manuelos1992
pozdrawiam
Witam!
Może są chętni do posłuchania i szerszej oceny mojego zainteresowania jakim jest pisanie tekstów i ich nagrywanie ![]()
nie spodziewajcie się drugiego Mesa, ale : http://www.youtube.com/user/manuelos1992
pozdrawiam
Jest gitara jest spoko.
Nie sądziłem, że to kiedyś powiem ale jednak powinno się chyba coś więcej dziać w melodii/rapie.
W samym aranżu coś tam jest kombinowane i jest to w miare spoko.
add2: Moze dodaj jakies glosy? (chocby swoje
)
@brazzk
Napisane przez manuelos
Może są chętni do posłuchania i szerszej oceny mojego zainteresowania jakim jest pisanie tekstów i ich nagrywanie
![]()
@sojowyjarz
niedługo wrzucę coś nowego to zobaczysz czy zmiana na lepsze czy stoję w miejscu
Bit robiłeś w eJay`u? Jesli tak, to juz lepiej sciągnać/kupic sobie jakieś fajne sampelki i samemu sobie to poskładać, nawet w jakims music makerze, a w refrenie na vocalu zdecydowanie nie potrzebny ten "łazienkowy" filter, imo brzmi okropnie, pokombinuj z suwakami, napewno sam wymyślisz cos lepszego.
Co do ogółu, to takie troche to smutne, buszując po youtube i otwierając Twój kawałek robię 3 random 5cio sekundowe clicki i przechodzę do kolejnej piosenki.
Poszerzaj horyzonty
akurat bity są od zagranicznych producentów oferujących swoje bity po niezłej cenie więc tutaj nie trafiłeś
Jeśli po niezłej cenie to przepłaciłeś imo.
Poza tym jak robisz kawałek na "hejterów" to nie powinieneś sam hejtować
cos ala mezo. nie lubie hh i pophiphopu, ale teksty niezle w konwencji jaka tworzysz.
Napisane przez galer
Jeśli po niezłej cenie to przepłaciłeś imo.
Są one darmowe do użytku niekomercyjnego
Napisane przez galer
Poza tym jak robisz kawałek na "hejterów" to nie powinieneś sam hejtować![]()
o czym dokładnie mówisz
?
Napisane przez shemhamforash
cos ala mezo. nie lubie hh i pophiphopu, ale teksty niezle w konwencji jaka tworzysz.
Dlaczego ala mezo ? jest wielu raperów którzy śpiewają refreny, posłuchaj mesa. Tak w ogóle to tylko próba, jak każdy track zresztą, co wychodzi lepiej a co gorzej
Napisane przez manuelos
@brazzkNapisane przez manuelos
Może są chętni do posłuchania i szerszej oceny mojego zainteresowania jakim jest pisanie tekstów i ich nagrywanie
![]()
Sorki, nie zauważyłem. Swoją drogą wyjaśnię skalę: oceniam cię taką samą , jaką oceniam wszystkich artystów. Gdzieś w okolicy 8-9/10 znajduje się CunninLynguists, Madvillain czy Sage Francis - moi ulubieńcy z tego nurty. 2-3/10 to muzyka całkowicie nie w moim guście nie będąca przy tym wybitna pod żadnym względem. Do rzeczy!
Twój kawałek brzmi jak wakacyjna piosenka. Taki styl może się podobać lub nie, mi w żadnym wypadku nie odpowiada. IMO bardzo trudno jest pisać taki lekki hip hop i nie brzmieć jak rap, którego nie zabronią puszczać rodzice na baliku w przedszkolu.
Struktura kawałka była nudna i całkowicie przewidywalna, nic mnie nie zaskoczyło ani nie wyrwało z obojętności z jaką go słuchałem.
Tekst, to niewątpliwie największy plus. Pomysł bardzo si. Jakość nawijki jest bardzo nierówna, z reguły poziom jest dobry, ale w niektórych momentach staje się niezdarna ("może brzmi to bardzo ładnie, ale taka jest prawda") lub krępująca ("czy mnie lubisz czy nie").
Twój głos nie przypadł mi do gustu, są gałęzie hip hopu, do których pewnie się nadaje, ale raczej nie należą do moich ulubionych. Twój flow jest spoko, ale są momenty, w czasie których brzmi źle.
Beat zaczął zapowiadać się ciekawie w momencie wejścia pianina, ale te szybko zaczęło się gryźć z tą przeklętą gitarą. Bardzo szybko staje się monotonny, a niedługo później irytujący.
takie coś mi się podoba, dzięki za tak dokładny opis ![]()
imho wydaje mi się, że opisujesz tylko jeden a jest ich tam więcej ![]()
mógłbyś napisać które momenty są najsłabsze jeśli chodzi o flow i ogólne odczucia? sam jeszcze nie wiem jak powinienem nagrywać więc takie opinie bardzo sobie cenię
Ja tak w kwestii formalnej, bo jest to sprawa, która mnie drażni od zawsze:
NIE ISTNIEJE TAKI GATUNEK MUZYCZNY, JAK 'HIP HOP'.
Hip Hop jest kulturą, której jedną ze składowych jest właśnie muzyka, czyli 'rap'.
Nie mam bladego pojęcia skąd wzięło się przekonanie, tak często wygłaszane przez ludzi tytułujących się* wielkimi fanami i znawcami tych rytmów, że rap to jest ciężki beat i hardcore`owe teksty rodem z Bronx`u, a Hip Hip to melodyczne kawałki pokroju twórczości The Roots.
Nie wiem, zgaduję, że miał na to wpływ swoisty boom na 'Hip Hop' w Polsce, jakiś czas temu.
W każdym razie jest to totalna bzdura, i po prostu ciężko mi przejść koło tego obojętnie.
*- to nie jest oczywiście aluzja do nikogo w tym temacie, to tylko przykład.
oczywiście zgadzam się z przedmówcą ![]()
hip hop to nie muzyka ale całokształt - łatwo na tym złapać ignorantów którzy wyrażają swoje zdanie w dyskusji o której nie mają pojęcia
Sluchajac 'Haters' czulem sie zazenowany. Tekst ma taki wydzwiek jakbys wydal juz 3 plyty, 4 razy w miesiacu dawal koncerty i ogolnie byl super pewny siebie i "jebal" haterow. No sorry, ale chyba troche za wczesnie na takie wersy. Reszta tekstow juz o wiele lepsza.
Bity szalu nie robia, tkliwe jakies. Bardzo niepodoba mi sie Twoj sposob rapowania - mam wrazenie jakbys rapowal w zamknietnym pokoju i bal sie, ze ktos za drzwiami Cie uslyszy. Dodajac do tego twoj... delikatny glos, na mnie calosc nie zrobila ani troche pozytywnego wrazenia.
Napisane przez Supernite
Sluchajac 'Haters' czulem sie zazenowany. Tekst ma taki wydzwiek jakbys wydal juz 3 plyty, 4 razy w miesiacu dawal koncerty i ogolnie byl super pewny siebie i "jebal" haterow. No sorry, ale chyba troche za wczesnie na takie wersy.
Nie za wcześnie, trafił do tych do których miał trafić bo był kierowany do konkretnych osób.
Bardzo niepodoba mi sie Twoj sposob rapowania - mam wrazenie jakbys rapowal w zamknietnym pokoju i bal sie, ze ktos za drzwiami Cie uslyszy.
tak to już jest, że nagrywa się w zamkniętym pokoju
nie drę japy na mikrofon bo wtedy nie da się tego słuchać, nie dlatego że się boję że ktoś mnie usłyszy, ten etap mam już za sobą
Napisane przez JasonWatch
NIE ISTNIEJE TAKI GATUNEK MUZYCZNY, JAK 'HIP HOP'.
Idąc twoim tokiem myślenia - rap to rodzaj śpiewu, a nie gatunek muzyczny. "Hip hop" jest z wielu powodów nazwą lepszą, zresztą takiej nazwy używa się w angielskim i jej będę się trzymał.
OP:
Tak, słuchałem tylko jednego kawałka - tego o słuchaczu.
Idąc twoim tokiem myślenia - rap to rodzaj śpiewu, a nie gatunek muzyczny.
Nie-e, idąc moim tokiem rozumowania, rap to jedna ze składowych kultury Hip Hop, zajmująca się właśnie 'śpiewem/muzyką'.
Oczywiście, że nazwy 'Hip Hop' używa się w języku angielskim ( i polskim, niemieckim, francuskim, itd.), tyle, że nie w takim kontekście.
Ja te dwie rzeczy rozgraniczam, i wcale nie oburzam się, jak ktoś stwierdza, że 'słucha Hip Hop`u', bo wiadomo, co ma na myśli. Natomiast trochę denerwuje mnie używanie tych pojęć jakoby w dwóch różnych kontekstach dotyczących tego samego rodzaju muzyki. Tak mam.
Pozdrawiam.
Napisane przez JasonWatch
Oczywiście, że nazwy 'Hip Hop' używa się w języku angielskim ( i polskim, niemieckim, francuskim, itd.), tyle, że nie w takim kontekście.
Czasem używa się w takim kontekście, ale w większości przypadków angielskie źródła mówiąc o muzyce wywodzącej się z kultury hip hopu nazywają ją... hip hopem, nie rapem.
DJ Shadow czy Madlib tworzą instrumentalny rap, a może jednak instrumentalny hip hop?
Zresztą EOT bo to niepoważne.