Skip to forum
pomoc przy perfumac...

Notifications
Clear all

pomoc przy perfumach

14 Posts
13 Users
0 Reactions
1,123 Views
koval1990

siemaa

czy mozecie mi doradzic jakie perfumy meskie sa najlepsze, bo mam ulotke ale bz probek zapachow.
sa tu taie perfumy jak:

giorgio armani - code sport
gucci - guilty pour homme
giorgio armani - blac code
giorgio armani- aqua di gio
dolce&gabanna - the one for men

I masa innych jak Hugo boss , channel , Lacoste itp.

Jak ktos siedzi w temacie niech cos podsunie bo ciezko cos ogarnac bez probek zapachow :>

Reply
13 replies
kamil90

A nie masz zadnej galerii/perfumerii w miescie? idziesz sobie i niuchasz do woli, jeszcze jakas kolezanke ze soba to Ci pomoze. Ja osobiscie uzywam lacoste zielonego i kenzo. Drugie ze wzgledu na dziewczyne bo jej strasznie podchodza. A z lacoste wiele znajomych plci przeciwnej zachwala, nie tylko zielone ale i czerwone.

Reply
salyk

Napisane przez koval1990
giorgio armani - blac code
dolce&gabanna - the one for men

Używałem obydwu, dla mnie po prostu miazga, świetne i długo się utrzymują. A zapach zniewalający i przyciąga ;)

gucci - guilty pour homme - te też są spoko :D ciężki wybór :P

Co do Lacoste to imo RED :f_thumbsup: ewentualnie, bodajże Essential (te zielone) są spoko.

Ale wiesz, najlepiej by było jakbyś skoczył sobie np. do Sephory i sam powąchał, bo każdy ma inny gust ;)

Reply

Issey Miyake, panty dropper ;]

A tak poważnie, to jeśli to jest jakaś oferta typu: "oryginalne, ale przelewane" czy "bezpośrednio z rozlewni" albo "testery", to sobie to daruj, bo będzie to wyrzucony pieniądz.

A jeśli nie, to tak, jak poprzednicy pisali, idź do perfumerii, i sam sprawdź. Pamiętaj, że ten sam zapach może pachnieć ZUPEŁNIE inaczej na dwóch różnych osobach.

A sugerowanie się czyim gustem to już w ogóle dziwna praktyka.

Reply
eNPe

Napisane przez koval1990

Ja od siebie poleca te oto.

Reply
galer

Napisane przez JasonWatch
Pamiętaj, że ten sam zapach może pachnieć ZUPEŁNIE inaczej na dwóch różnych osobach.

This.

Perfumy to tak indywidualna sprawa, że nie masz co sugerować się zdaniem kogokolwiek z forum.
To mniej więcej tak jakbyś pytał się czy lepiej zamówić kebaba z sosem łagodnym, czy ostrym :D Jeden woli takiego, a drugi innego.
Sam musisz sprawdzić, bo opinie innych osób nic ci tu nie pomogą.

Reply
avril1991

Napisane przez eNPe

Napisane przez koval1990

Potwierdzam

Super zapach, dobrze się z nim czułem (trzeba też lubić zapach który się używa) i co lepsze podobał się silnie płci przeciwnej ;)

Reply
wukaesiak

Napisane przez avril1991

Napisane przez eNPe

Napisane przez koval1990

Potwierdzam

Super zapach, dobrze się z nim czułem (trzeba też lubić zapach który się używa) i co lepsze podobał się silnie płci przeciwnej ;)

Potwierdzam _thumbsup: używałem przez 2 lata i sobie chwalę...płeć przeciwna też :f_cool:

Reply
kunaguero5

Napisane przez wukaesiak

Napisane przez avril1991

Napisane przez eNPe

Napisane przez koval1990

Potwierdzam

Potwierdzam _thumbsup: używałem przez 2 lata i sobie chwalę...płeć przeciwna też :f_cool:

to widze ze nie jestem zbyt wyjatkowy uzywajac tego :f_biggrin:

Reply
kawe

Carolina Herrera 212 <-- musisz sprawdzić ;) inny niż większość zapachów, indywidualny

Reply
IceWhoo

Najgorsze jest to, że ma się podobać Twojej dziewczynie ewentualnie laskom. Jeżeli uważasz inaczej to tylko antyperspirant i problem z głowy.

Reply
mardmo

Napisane przez galer

Pamiętaj, że ten sam zapach może pachnieć ZUPEŁNIE inaczej na dwóch różnych osobach.

This.

Perfumy to tak indywidualna sprawa, że nie masz co sugerować się zdaniem kogokolwiek z forum.
To mniej więcej tak jakbyś pytał się czy lepiej zamówić kebaba z sosem łagodnym, czy ostrym :D Jeden woli takiego, a drugi innego.
Sam musisz sprawdzić, bo opinie innych osób nic ci tu nie pomogą.

podpisuje sie pod tym dwoma rekoma

raz kupilem sobie perfumy wachajac tylko papierek i to sie okazalo bledem gdyz jak w koncu zalozylem na siebie to juz zapach sie zmienil! :ayfkm:

Reply
artaveld

Issey Miyake, panty dropper ;]

A tak poważnie, to jeśli to jest jakaś oferta typu: "oryginalne, ale przelewane" czy "bezpośrednio z rozlewni" albo "testery", to sobie to daruj, bo będzie to wyrzucony pieniądz.

A jeśli nie, to tak, jak poprzednicy pisali, idź do perfumerii, i sam sprawdź. Pamiętaj, że ten sam zapach może pachnieć ZUPEŁNIE inaczej na dwóch różnych osobach.

A sugerowanie się czyim gustem to już w ogóle dziwna praktyka.

Nie zgadzam się z 3 opcją. Jeżeli masz tester z zaufanego źródła, to bierz bez zastanowienia. Testery są niejednokrotnie silniejsze niż standardowe perfumy i tańsze niż te same "lewe" oryginały, z uwagi na to że nie mają korka i często zastępcze opakowanie. Ale to trzeba mieć zaufanego handlarza, nie ryzykowałbym z allegro np.

Reply

Jeżeli masz tester z zaufanego źródła, to bierz bez zastanowienia.

Nie no, oczywiście, jeśli jesteśmy pewnie, że perfumy są oryginalne, to śmiało można brać. Ja tylko przestrzegałem przed modnymi kiedyś (nie wiem, jak teraz) 'perfumami z rozlewni' i tym podobnym ścierwem oferowanym pod różnymi nazwami, między innymi właśnie jako 'testery'.

Reply