Przejdź do forum
Premiera Windows 7

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Premiera Windows 7

17 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
1,188 Wyświetlenia
DaivDave

Warto się przerzucić ze starego XPka na nowego windowsa, czy może lepiej poczekać na aktualizacje?

Amazon.uk poinformował, że "Windows 7 okazał się bestsellerem przebijając popularnością nawet najnowszą część powieści o Harrym Potterze", coś w tym musi być...:D

16 odpowiedzi

Większość moich znajomych wystawia bardzo pochlebne recenzje na temat nowych okienek. Wiele osób porównuje 7 do Xp, w czasach kiedy było jeszcze Millenium. Wiele osób na początku również nie mogło się przekonać do XP, tak samo moim zdaniem stało się z 7, która stanie się nr1 wśród systemów operacyjnych, jeżeli microsoftowi nieodpier*** i nie zechcą wypuścić 8 i po roku 9, a wezmą się za udoskonalanie 7, która już teraz jest całkiem niezła.

Ja działam od sierpnia na 7 wersja RC. Śmiga jak talala :) Naprawde im wyszła ta winda! Przesiadłam się z xp nie ma porównania! Gesty myszy, areo -rewelacja! Drivery jak błyskawica same ciągną się z sieci! Polecam!!!

Mooris

Nawet tak nie mówcie, bo ja niedawno kupiłem lapka z vistą :)

TheNaturat

Świat się kończy... Microsoft wypuścił dobry Windows! Z produktami tej firmy mam już do czynienia ponad 15 lat, ale pierwszy raz coś udało im się do tego stopnia - mamy połączenie starego, działającego szybko, stabilnie i bezproblemowo XP z odpicowaną, nowoczesną Vistą i kilkoma nowymi dodatkami, dodatkowo całość jest wstecznie kompatybilna w zdecydowanej większości wypadków - zapowiada się hit.

Mooris - jeżeli kupiłeś go niedawno to będziesz miał prawo do darmowej aktualizacji.

bili

Jeżeli masz dostęp do np. MSDNAA, czy innego taniego/darmowego źródła to IMHO warto przejść na Win 7. System jest na prawdę udany. Natomiast XP z SP3 jest też bardzo fajnym systemem i jeżeli miałbym płacić za Win 7 to bym powstrzymał się ze zmianą.

Jeśli niedawno ( ostatnie 2 miesiące mniej więcej ), to możesz mieć prawo do upgrade... Popatrz sobie na stronie producenta. Większość lapków z Vistą oferowanych ostatnio na rynku miała taką opcję...

Win7 bajka!

Dłuuuugo na XP siedziałem, później jak DaivDave kupiłem lapka z vista, która okazała się pomyłką. Teraz zainstalowałem na nim win7 i:

Lapek to Toshiba p105-S9337, znaleźć stery do niego to jakaś tragedia. Po zainstalowaniu win7 wszystkie drivery zostały automatycznie zainstalowane!

Polecam!

DaivDave

Napisane przez Mooris
Nawet tak nie mówcie, bo ja niedawno kupiłem lapka z vistą

Napisane przez Qkko
Jeśli niedawno ( ostatnie 2 miesiące mniej więcej ), to możesz mieć prawo do upgrade... Popatrz sobie na stronie producenta. Większość lapków z Vistą oferowanych ostatnio na rynku miała taką opcję...

Zgadza się, swojego też kupiłem z Vistą jakieś 2mce temu i właśnie zastanawiam się nad darmowym upgradem. Płacę tylko za przesyłke, około 30E.
Viste wywaliłem po kilku dniach bo strasznie zamulała, ciężko było cokolwiek na niej zrobić i wróciłem do niezawodnego XP SP3.

Mooris

hmmm dzięki za info - ale to jak to teraz ? jakoś przez internet mam ściągać czy muszę na płycie kupić a klucz będę miał za darmo ?

TheNaturat

Sprawdź na stronie producenta laptopa/dystrybutora, acz najprawdopodobniej dostaniesz płytkę wraz z kluczem do domu.

DaivDave

Najlepiej sprawdź u producenta na stronie albo poszukaj gdzieś na forum.
W przypadku mojego asusa to muszę się zarejestrować na ich stronie, wpisać jakieś numery z obudowy i zapłacić kartą za wysyłkę płyty wraz z kluczem 30E:D

kempesKGB

dziala wszystko co zwiazane z pokerem (soft, PT, HM, pokerstove itp.)?
da rade (a nawet jak da to czy jest sens) to odpalic na AMD Athlon 64 3200+ 2,0 GHz, 512 MB RAM, Radeon 9550 128MB?
i tak, wygooglowalem wymagania ale moze ktos ma podobna konfiguracje i testowal/ma jakies przemyslenia ;p

Strimer

Ja zamówiłem upgrade do mojej wisty 64 bitowej z kuponu który otrzymałem z systemem w dniu premiery i już podobno do mnie leci.

I nic nie płacę.

whiler

Napisane przez kempesKGB
dziala wszystko co zwiazane z pokerem (soft, PT, HM, pokerstove itp.)?
da rade (a nawet jak da to czy jest sens) to odpalic na AMD Athlon 64 3200+ 2,0 GHz, 512 MB RAM, Radeon 9550 128MB?
i tak, wygooglowalem wymagania ale moze ktos ma podobna konfiguracje i testowal/ma jakies przemyslenia ;p

Stanowczo za mało ram.
Mam standardowe ustawienia graficzne, odpalonego firefoxa, pstars, elephanta i zajęty 1GB pamięci. Z tego co pamiętam nawet po uruchomieniu systemu było ponad 512
A instalować 7 po to żeby wyłączyć 90% efektów jakoś mija się z celem ;)

damianpat

Mam to na drugim laptopie i zgadzam się śmiga świetnie
można to jakoś zrobić, bez formata, żeby przejść z visty oryginalnej na 7?

jak to zrobić?

pozdro

VictorM

W kwietniu kupiłem kompa do firmy z Vistą Bussiness. To już pół roku, więc na aktualizację się pewnie nie załapię :(. A wie ktoś ile kosztuje płatny upgrade?