Bardzo ciekawe przedstawienie "profesora internetowego" Ryana Faulka:
Źródła do prezentacji:
http://theufadirectory.wordpress.com/2012/05/04/make-the-world-flat-sources/
Bardzo ciekawe przedstawienie "profesora internetowego" Ryana Faulka:
Źródła do prezentacji:
http://theufadirectory.wordpress.com/2012/05/04/make-the-world-flat-sources/
Napisane przez Swiezak
[treść edytowana]// proszę nie wypowiadać się w sposób rasistowski - Zoom32r
powiedz to Ive'emu w heads upie
mik1984
Upraszczając sprawę, co piąty murzyn jest inteligentniejszy niż przeciętny biały.
A pozostałe 4/5 mniej, to ma sens
Napisane przez mik1984
Upraszczając sprawę, co piąty murzyn jest inteligentniejszy niż przeciętny biały.
[treść edytowana]
// proszę o nie wyrażanie się w sposób rasistowski - Zoom32r
I tak wszyscy równają do TV. Najlepsiejsi uczeni twierdzą, że IQ ludzi systematycznie maleje.
Interesowalem sie kiedys tematem od strony naukowej i faktycznie statystycznie grupa murzynow danego zawodu X jest glupsza od grupy bialych tego samego zaowdu
Napisane przez yoovan
I tak wszyscy równają do TV. Najlepsiejsi uczeni twierdzą, że IQ ludzi systematycznie maleje.
Jeśli ludzie dostają zasiłki to po co ma rosnąć?
Napisane przez yoovan
Nie jest to do końca prawdą. Jest to wyłącznie efekt tego, że rasy o wyższym ilorazie inteligencji, czyli Biali i Azjaci stanowią malejącą część populacji ludzkiej. Trudno o inną przyczynę, gdyż przeciętny rezultat białych jest na mocy definicji określany jako 100. Jeśli coś to zauważalny jest pewien dryf w kierunku coraz lepszej przeciętnej umiejętności ludzi do rozwiązywania testów IQ, niekoniecznie musi to oznaczać wzrost wzkaźnika inteligencji ogólnej, zwanego jako czynnik "g".
PS
Temat rasy i inteligencji jest we współczesnym świecie tematem tabu. Natychmiast pojawiają się oskarżenia o rasim, faszysm, ksenofobię i eugenikę. Ale tak być nie może, jeśli fakty są takie jakie są, to trzeba o nich mówić, a nie chować głowę w piasek.
Napisane przez yoovan
A ja słyszałem, że rośnie.
Napisane przez Lonke777
Interesowalem sie kiedys tematem od strony naukowej i faktycznie statystycznie grupa murzynow danego zawodu X jest glupsza od grupy bialych tego samego zaowdu![]()
Ale statystycznie najwyższe IQ mają jednak Azjaci.
Witam,
Nie mam nic przeciwko naukowemu debatowaniu nad tematem, ale proszę trzymać się merytorycznych jego aspektów, a nie doprowadzać do sytuacji, w której część postów ma wydźwięk pejoratywny.
Pozdrawiam,
Zoom32r
"Ponieważ standardy mierzenia IQ zmieniają się z czasem, nie jest pewnym, że efekt Flynna wyznacza ogólny trend wzrostu inteligencji, z całą pewnością oznacza on, że w ciągu XX wieku umysły ludzi się zmieniły." - i o to chodzi, czyli tak jak napisałem ludzie otrzymują coraz lepsze wyniki na testach IQ, do przejścia nad tezą że stają się coraz inteligentniejsi jeszcze kawałek.
Wyniki Białych są kalibrowane zawsze na 100, więc zmiany w "średnim" rezultacie będą zależały od proporcji ras w populacji ludzkiej.
Napisane przez goDrut
[treść edytowana]// proszę nie wypowiadać się w sposób rasistowski - Pomarancza
Nie do końca, mieszkańcy Latynosi to rasa mieszana między ludnością tubylczą a białymi europejczykami i osiągają wyniki podobne do Mulatów, czyli pomiędzy białymi i czarnymi.
no wlasnie , nie do konca wiedzialem gdzie by tu ich wcisnąc
dzieki za oswiecenie !
queristo przecież pisałem, że najlepsiejsi. Chcesz zadziwić Norwega? Dodaj trzy liczby w pamięci albo pomnóż cokolwiek.
Telewizor wyrzuciłem już dawno, ale czasami widzę co ludzie oglądają i nikt mnie nie przekona, że średnie IQ rośnie.
Szerokie nosy służą do nawilżania wdychanego powietrza w gorącym klimacie.
Co do nie istnienia wybitnych murzynów, to fakt jest ich mało, ale istnieją. Z tym że warte jest zaznaczenia, że ich nazwiska i publikacje są bardziej znane poza rasą czarnych niż wśród innych czarnych.
Np. Thomas Sowell jest wybitnym ekonomistą, ale czytają go głównie biali.
Witam!
Przypominam o trzymaniu poziomu dyskusji, rasistowskie komentarze nie będą tolerowane.
Pozdrawiam,
Pomarancza