Witam,
chciałbym kupić sobie i dziewczynie jakieś rolki. Przedział cenowy to 100-300zł za parę. W ogóle się na tym nie znam + byłem dzisiaj w dekatlonie i nie uśmiecha mi się płacić 500zł za pare ;/ a chciałbym kupić jakieś fajne na których można szybko pośmigać i kółka się lekko kręcą.
plz doradźcie coś
najlepsza marka jesli chodzi o rolki to BAUERY ale ich cena to 499 zł
http://allegro.pl/listing/listing.php?string=bauer&search_scope=category-13741
na allegro jest masa tego wiesz jest w czym wybierac
http://allegro.pl/skating-rolki-110872?string=%C5%82y%C5%BCworolki&search_scope=category-13741
Tanio nie będzie dobrze, a dobrze nie będzie tanio. I to dotyczy wszystkiego.
Jak chcesz fajnie i szybko pojeździć, to rolki +500zł, a takie już bardzo fajne, to ponad 1000zł. Natomiast za 100-300zl to niestety przy obecnych cenach tylko hulajnoga.
Jeżdżę na rolkach powiedzmy średnio-zaawansowanie od dobrych kilku lat i zdecydowanie odradzam tani sprzęt, bo tylko sie będziesz w wku#wiać i jazda zamiast przyjemności, będzie udręką. Nie wspomnę już o tym, że przy marnym sprzęcie znacznie łatwiej nabawić się urazu, który zdecydowanie zniechęci do tego typu rekreacji.
ehh, czyli jednak polska jest takim totalnym zadupiem że trzeba wydać połowe/całą pensji/pensje żeby kupić rolki... sick
W przeliczeniu na zarobki np niemiec koszt 133-250 euro przy zarobkach 1000-1200 euro nie wygląda już tak tragicznie. Zatem bd musiał coś wymyśleć, abo kupie jedną parę teraz, a sobie za miesiąc jak przygrinduje trochę bo szkoda mi dołożyć 500zł do tego interesu tak na spontanie ![]()
polskie realnia
Jutro zajdę do decathlonu i zrobie 2 zdjęcia, bo były fajne za 350 i 599zł i wrzuce tutaj wraz z nazwami marek/modeli. Może coś jeszcze podpowiecie : )
Wielkie dzięki za odzew ♠_thumbsup:
Jak chcesz bardzo mało używane Salomony, za które zapłaciłem ponad 800 złotych to chętnie puszczę za 3 stówki. Rozmiar 45/46.
43 noszę ;p pozatym new to new ;p po południ przejdę się do decathlona jeszcze raz : )
Dzisiaj byłem obczaić jeszcze raz te wszystkie rolki które tam są. Wydają mi się fajne firmy rollerblade:
http://www.sportchek.ca/product/index.jsp?productId=17630846
i dla dziewczyny:
http://www.decathlon.de/inliner-rollerblade-sirio-lady-id_8246216.html
Chyba się na nie zdecyduje. Jedyne co mnie zastanawia że na niemieckim decathlonie kosztują one 80 euro a w polskim 449 -.-
Mam pytanie, te które wrzuciłem tutaj wyglądają na lekkie (chodzi mi o tego buta) a niektóre jak oglądałem wyglądają jak opancerzony czołg i są wypchane pianką + czubek buta jest wzmocniony plastikiem, czy to jest potrzebne? Bo dla mnie ładniej wygląda taki lekki but + w lato chyba się nie będzie pociła tak w nich noga.
Nie jestem ekspertem od rolek, ale nie uwierze ze trzeba wydac 500zł zeby kupic rolki do zupelnie rekreacyjnej jazdy. Mysle ze spokojnie takie za 200zl za pare Ci wystarcza, oczywiscie dla jazdy turystycznej. Sporo sie widzi osób jezdzacych na rolkach i nie wierze ze kazdy wydał po 500zł za pare rolek
Te opancerzone to może być jakiś rodzaj wyczynówek. Myślę, że te Rollerblade'y to będzie niezły wybór. Oczywiście, że takie za 200 złotych wystarczą- na jeden sezon.
@THCFalcon znajdziesz rolki nawet za 90zł, ale wierz mi, że nie chciałbyś na tym jeździć ![]()
@Born2bebroke te Rollerblady są bardzo przyjemne, zarówno wersja męska, jak i damska
Buty opancerzone, to zazwyczaj rolki wyczynowe, z małymi kółkami. Często posiadające jeszcze takie wcięcie w płozie pośrodku buta. Zwróć uwagę na rozmiar kółka, bo jest to stosunkowo ważny parametr. Przyjęte jest, że do jazdy fitness/rekreacyjnej, to są kółka mniej więcej 60-84 (tak z pamięci mówię). Powyżej 90 to już raczej jazda szybka, choć tu zazwyczaj jest to 110 lub 120mm. Im większe kółko, tym szybciej jedziesz, ale z kolei rolka jest mniej zwrotna i podatna na manewry. Dlatego też rolki wyczynowe mają małe kółka, pozwalające na dokładniejsze prowadzenie.
Żeby nie zanudzać, to co wybrałeś, powinno w 100% zadowolić Ciebie i dziewczynę
Jestem kompletnie zielony w kwestii rolek, ale widziałem czyjegoś posta, żebyś przygrindował to kupisz 2 pary. ZDECYDOWANIE odradzam takie podejście, że musisz ugrać ileś $$ w ciągu miesiąca, bo może się okazać że zamiast ugrać stracisz tyle i będzie dodatkowo niepotrzebne rozczarowanie i zwątpienie w swoje umiejętności albo może to nawet doprowadzić do tiltu.
A co do rolek, to nie myślałeś nad używanymi? Piszesz, że jesteś początkującym, więc też wydawać 1k PLN na coś, co może Tobie się znudzić po miesiącu jest wątpliwym pomysłem. Pewnie ciężko przełamać się do włożenia takich rolek, na których obca osoba jeździła, ale przecież teraz mamy już taką technologie i chemikalia, że jeszcze z zachwytem byś wąchał wnętrze
Dzięki za odpowiedzi.
Nie mam takiego celu wyznaczonego żeby ugrać kase na rolki bo juz ją mam odłożoną na taki cel. Udało mi sie załatwić nawet 10-20% (w zależności od firmy) zniżki na nie bo koleżanka z roku pracuje tam i zgodziła sie je wziąść na siebie ♠_thumbsup: