Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Snooker

12 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
747 Wyświetlenia
69CuZo69

Siemka wszystkim!

Co uważacie o tej dyscyplinie sportowej?
Ja gram od pewnego czasu i nie powiem wciągnęło mnie, teraz szukam jakiegoś dobrego kija, na allegro mało jest a słyszałem ze na amazonie jest darmowa wysyłka a tam jest tego od groma! Ale zapytam może znawców, warto kupować kij tak na odległość? A może jest jakiś dobry sklep w Polsce? Najlepiej w Krakowie :)
Macie jakieś swoje taktyki? chętnie się zapoznam ze wszystkimi opiniami!

Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi
kapelusznik

Bardzo fajny sport :) Nie wiem tylko gdzie na Śląsku/Zagłębiu jest stół stricte do snookera. Bo one są chyba nieco większe, niż bilardowe?

Odpowiedz
Cytat
147maker

Hej, idź na forum snooker.pl, choć nie wiem czy nie umarło. Ogólnie nie polecam Ci brać patyka na odległość, chyba że znasz wszystkie parametry i chcesz zamawiać z Anglii, np od Mike'a Wooldriga, Trevora White'a i tego typu producentów. John Parris nie produkuje już w Anglii i drewno jest sprowadzane z Tajlandii, dlatego nie polecam. Jeśli chcesz kij z niższej półki, to pójdź do krakowskiego Frame'a, tam Ci ktoś doradzi. Pytaj najlepiej o Kevina ;) Z własnego doświadczenia polecam kupno na miejscu, bo wtedy jesteś w stanie ocenić jakość kija. Z średniej półki chyba najlepiej Peradona wziąć, z niższych to nie ma dużego znaczenia, byle szczytówka była gładka a nie lakierowana i byś się z nim dobrze czuł. ;)

Odpowiedz
Cytat
69CuZo69

@147maker dzieki za wyjaśnienie a z tego co widze po nicku to grywasz ;)) Udało Ci się maksymalnego brejka ugrać? ;)
A jeżeli chodzi o cenę ~ 300 zł kupie coś w miarę?

@kapelusznik tak są zdecydowanie większe od stołów bilardowych a bile snookerowe są mniejsze ;)

Odpowiedz
Cytat

Witam, ostatnio po raz pierwszy spróbowałem sił w tym sporcie po kilkudziesięciu godzin gry i zdecydowanie to jest to. Nie pomogę Ci co do kija, bo jestem zielony ale zachęcam wszystkich do uprawiania tego sportu :)

Odpowiedz
Cytat
147maker

Jak chcesz poczytać, to zapraszam do mojego bloga w dziale PLO, tam masz trochę przemyśleń snookerowych. Kiedyś grałem bardziej na poważnie jeśli można to tak nazwać na polskim podwórku. Maxa nie wbiłem, na to trzeba pracować kilka-kilkanaście lat poświęcając się temu całkowicie - nie warto ;)

Za 300 PLN to najniższa półka(maszynowo robione), czyli kupisz kij, którym nauczysz się podstaw. Peradony ze sprzętem chodzą coś koło tysiąca chyba. Dobre kije z Anglii to koszt 2500 pln+.

Odpowiedz
Cytat
milsari

Btw Kevina najczesciej spotkasz w Cue Barze na Mogilskiej. Z tego co wiem jest prawie codziennie, doradzi co i jak kupic:)

Odpowiedz
Cytat
69CuZo69

Dzieki dzieki, odwiedze na pewno ;)
2,5 klocka? Tego sie nie spodziewałem ;p

Kevin to może ten z długimi włosami? ;)

Odpowiedz
Cytat
147maker

Tak ten z kitkiem. O nie wiedziałem nawet. Dawno z nim nie gadałem. Ogólnie on siedzi ostatnio najbardziej w polskim podwórku z Krakowa.

Odpowiedz
Cytat
69CuZo69

No właśnie ja do Cue chodzę, we Frame byłem raz na turnieju znajomego ;)

Odpowiedz
Cytat
Ikcero

Jak w bilarda radzę sobie całkiem spoko i jestem ponad niedzielnymi bilardowymi fiszkami tak snooker to dla mnie czarna magia... naprawdę fajna gierka, lubię nawet na Eurosporcie obejrzeć, ale grać to naprawdę... grałem z dwie godzinki to max break <20 :D Czasami przez 20 minut nic wbić nie mogłem, wszystko musi być idealne co do milimetra ;)

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Ikcero
Jak w bilarda radzę sobie całkiem spoko i jestem ponad niedzielnymi bilardowymi fiszkami tak snooker to dla mnie czarna magia... naprawdę fajna gierka, lubię nawet na Eurosporcie obejrzeć, ale grać to naprawdę... grałem z dwie godzinki to max break <20 :D Czasami przez 20 minut nic wbić nie mogłem, wszystko musi być idealne co do milimetra ;)

+1

Odpowiedz
Cytat