Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] ultra mega oftop

97 Posty
28 Użytkownicy
0 Reakcje
5,810 Wyświetlenia
tesg83

Hello!

zalozylem ten temat mozna powiedziec z nudow... czasem siedze na kilku stolach... nic sie nie dzieje... patrze na forum... nic sie nie dzieje... i teraz mam nadzieje ze bedzie... bo ten temat jest po to by pisac o kazdym bzdecie... wygrales turniej? czekasz na oklaski? napisz... tutaj najszybciej otrzymasz gratulacje... odpadles jako pierwszy bo wszedles all in z 27o i nadziales sie na AA? napisz... posmiejemy sie z ciebie... lub bedziemy wspolczuc jak odpadles na bublu w 1M GTD... ale to nie wszystko bo to nie jest topic tylko o pokerze... jesli jadles najlepszy kebab w zyciu i chcesz innym o tym powiedziec to smialo... wrociles z kursu salsy dla zaawansowanych... hmm... moze o tym aqrat lepiej zebys nie pisal... ale wszystko inne prosze bardzo... ja np napilem sie przed chwila coli i jest mi z tym dobrze wiec pisze... licze ze osoby odwiedzajace forum zarowno w dzien jak i pozniejszym wieczorem chetnie tu wpadna i cos napisza... zatem nabijajmy te posty... im wiecej tym lepiej:)

na poczatek napisze... ze w tej chwili gram 10k GTD Double Stack na tytanie... dlugo sie zastanawialem czy warto bo BI 30+3$ czyli suma jaka moj BR napewno mocno odczuje aczkolwiek przez ta letnia tytanowa promocje ostatnio rozne dziwne rzeczy robie z moim BR... mam nadzieje ze dojde w tym turnieju do ITM a jak sie moze poszczesci to nawet FT zalicze;) byloby milo... zyczcie mi powodzenia... a tym ktorzy juz sobie smacznie chrapia zycze dobranoc;)

96 odpowiedzi

Przyznaj sie, po prostu chcesz nabic duzo postow i dostac sie do gangu Simoo :-P

tesg83

nie... simoo juz zaplacilem 2k$ przez co dzika karte mam jak w banku;)

Masqb

Mi też się nuuuudzi :D

No może nie tak bardzo ale te nocki przy pokerze potrafią być sieczką dla mózgu xDD

Szkoda, że jakiegoś chata albo irca nie mamy to zawsze by można było wbić i pogadać jak komu idzie granie .

ja staram sie nie grac po polnocy ostatnio jak gralem (+ bylem po piwie) to osiagnalem zawrotne 30BB/100 ... strat niestety ;-)

Masqb

ja w lipcu gram praktycznie tylko po północy (promocja 2x VPP na starsach) i dzięki tym amerykańcom udało mi się podnieść winrate z 0.5bb/100 na 2.6bb/100 :D (w lipcu ~6bb/100)

przekonales mnie, pykne pare stolow ;-)

tesg83

no ja gram turniej i 7 stolow w tym (tylko) 3 turbo...

jako ze w turnieju zaraz przerwa wklejam rozdanie na ktorym sie podwoilem... chetnych zapraszam do kmentowania...

powiem szczerze ze po all inie tego goscia na river serce zabilo mi mocniej i przez jakis czas nie chcialo wrocic do normalnego rytmu...:) co to moze oznaczac... pewnie to ze jednak popelnilem blad grajac w tym turnieju za takie pieniadze:P

kurde w ogole nie mam statystyk na tych graczy :/

Masqb

ty grasz fl czy nl??

tesg83

nie wiem czy do mnie to bylo jesli tak to NL...

Masqb

a pytam bo widzialem cie chyba na treningach FL :P

tesg83

wpadlem wybadac jak idzie panadolowi w walce o top50 PS...;) ja FL nie potrafie grac i chyba mi jakos nie specjalnie spieszno...

162 osoby po brejku 40 miejsc platnych lecimy...:) ano i 332 osoby w sumie... wiec sie oplaca bo do 10k potrzebnych bylo 333,3 :P

piachu01

Ja gram 50k gwarantowane na PS za 55$ i jestem w płatnych. ZOstało 103. PRaiwe cały turniej na szorcie. Gdy powoli zacząłem się odbudowywać to kurna przegrany coinflip ze szortem(BUvsBB) 77<AQ i kurna A na river oczywiśćie.

piachu01

No i odpadłem AJ<K8s. To jest parodia. Najgorszy gracz jakiego widziałem podczas tego turnieju ma 2 stack;/

Masqb napisał
ja w lipcu gram praktycznie tylko po północy (promocja 2x VPP na starsach) i dzięki tym amerykańcom udało mi się podnieść winrate z 0.5bb/100 na 2.6bb/100 :D (w lipcu ~6bb/100)

dzieki ze mnie namowiles, 5 minut 4$ do przodu ;) na nl10 (36BB/100)

a teraz spac, dobranoc ;)

Masqb

Bergman84 napisał

Masqb napisał

dzieki ze mnie namowiles, 5 minut 4$ do przodu ;) na nl10 (36BB/100)

a teraz spac, dobranoc ;)

Spoko :P

tesg83

piachu: no jak ma 2gi stack to nic dziwnego ze pushuje shorta...

ja wyeliminowalem shorta JJ vs 99 i zarobilem troche na bigstacku z moim KK

mam 11,8k
avg chips 7,7k
max 27k

lecimy...

piachu01

tesg83 napisał
piachu: no jak ma 2gi stack to nic dziwnego ze pushuje shorta...

ja wyeliminowalem shorta JJ vs 99 i zarobilem troche na bigstacku z moim KK

mam 11,8k
avg chips 7,7k
max 27k

lecimy...

To co innego, ale on nie pushował tylko raisował to z UTG+1 i to jest parodia;p

Rodrigo1988

Ostatnio zastanawiam się czy lepszy Kebab z mięsem z Kurczaka czy z Baraniną.
To takie moje dywagacje na dziś.

Ponadto frapuje mnie czy lepiej go zapijać Colą czy Pepsi. Cola jest bardziej gazowana ale ostatnio co do Pepsi się zraziłem. Macie czasami taki wnerw jak kupujecie czteropaka dwulitrowych flach pepsi i się okazuje że napój jest jakiś nie tak w smaku jakiś taki jakby lekko stary i trochę wygazowany?
Jeszcze jak ktoś kupuje w sklepie na osiedlu to rozumiem ale nie w Carrefourze , już któryś raz w życiu mi się coś takiego zdarza.

Chciałem też od sierpnia zacząć brać jakiś spalacz tłuszczu. Na dzień dzisiejszy ważę 110Kg , ćwiczę na sztandze i hantelkach od 17 roku życia ale zawsze byłem też przy kości. I jak zaczynałem ćwiczyć 3 lata temu teraz ma 20 . To ważyłem 80 kg. W trakcie tego czasu zrobiłem masę ale też i małe sadełko.
Ne mogę się odchudzać bo potem nie mam siły ćwiczyć ponadto zbyt lubie jedzenie. Chodzę po stronkach internetowych i jest duży wybór, więc doszedłem do wniosku że mógłbym sobie kupić jednocześnie spalacz i coś na emasę tak żeby dalej ważyć swoje 110.

Ale znów powalają mnie specyfiki które np. głoszą że jak kupisz 2,5 kg i zjesz to w miesiąc to nabierzesz od 8 do 10 kg wagi. I nie mogę zrozumieć jak po zjedzeniu 2,5 kg można przybrać na wadze 10 kg mięśni. Biorąc pod uwagę że z moich obserwacji wynika że solidnie trenując można max 1 kg miesiąc wagę zwiększyć.
Zacząłem czytać ostatnio książkę Henrego Jamesa "Portret Damy" nie mam kiedy czytać więc od 2 albo jeszcze później gdy już zgaszę komputer kładę się do łóżka i czytam. Uwielbiam Klasyczną literaturę , Gdy byłem młodszy to nie czytałem , Wręcz chwaliłem się faktem że będąc w drugiej klasie liceum nigdy w życiu książki nie przeczytałem ba nawet komiksu :P :P :P zawsze streszczenia, a jedyna twórczość która mnie porywała to był Przegląd Sportowy, to musiałem czytać codziennie.

Ale w owej drugiej klasie w zimie pamiętam to jak do dziś przeczytałem swoją pierwszą książkę od początku do końca była to "Nieboska Komedia" i tak mi zostało że polubiłem. Ale chcę nadmienić że nie byłem takim nieukiem bo np. z historii , mojej pasji zaczynając szkołę średnią postanowiłem być lepszy od mojej pani od Historii więc czytałem kilkusetstronnicowe podręczniki przeznaczone dla studentów Historii ale wiadomo to nie to samo co literatura piękna.

Potem kolejnym Krokiem była Katedra Najświętszej Marii Panny napisana przez Hugo , dla nie wtajemniczonych to wielkie dzieło było pierwowzorem bajki Disneya Quasimodo , W tej książce były zawarte czasem takie opisy że człowiek umierał z nudów ale generalnie Koleś w którym zakochała się Esmeralda olał ją i znalazł inną , potem Esmeraldę powiesili , Esmeralda gdy była dzieckiem zaginęła , moment przed tym jak ją powiesili odnalazła matkę która była ....... zakonnicą która była zamknięta w celi, matkę też chyba powiesili czy tam sama z żalu umarła. Quasimodo zabił młodszego brata Tego księdza już nie pamiętam jak sie nazywał. A generalnie to momentami porywająca fabuła , Quasimodo położył się koło ciała Esmeraldy w jakiś tam katakumbach gdzie złożyli jej ciało i też umarł. Generlanie , mocna literatura dla prawdziwych mężczyzn prawie wszyscy umarli , każdy umarł na inny sposób i pomyśleć że Disney zrobił z tego Bajkę z happy endem .

Czytałem też Doktora Żywago świetna książka a Rosyjskiej Literatury to jeszcze Fenomenalną Annę Kareninę. Chciałbym zobaczyć jeżeli kiedykolwiek żyły jakieś pierwowzory tych postaci którymi autor się sugerował pisząc swoje dzieło jak wyglądali etc.

Kolejną sprawą jest też to że postanowiłem sobie zaplanować dzień, Napisałem sobie w kalendarzu taki optymalny plan dnia. I jest on taki od 8 do 10 gram potem dwie godziny uczę się do poprawek. Od 12 do 13:30 znów gram potem pół godziny na zjedzenie śniadania i nauka od 14 do 15, od 15 do 16:30 gra, pół godziny na obiad i potem nauka do 18 i wtedy dopiero czas na inne rzeczy.

Jakby udało mi się zarządzać tak optymalnie czasem gry szybko bym wdrapywał się po kolejnych limitach i jednocześnie na wszystko we wrześniu super umiał.

Ale problem tkwi jak zawsze w wykonaniu. Dziś położyłem się spać o 3 przed snem zrobiłem sobie kawę tak żeby mi się milej czytało książkę ( należe do tych ludzi którzy muszą robić wiele rzeczy naraz, np. grać albo uczyć się przy muzyce, sprzątać przy włączonym telewizorze itd.) położyłem się do łóżka obok na skraju biurku położyłem sobie kawę bym jednym ruchem ręki mógł sięgnąć kubkiem do ust. Włączyłem cicho muzykę i zacząłem wgłębiać się w losy bohaterów a tu już słyszę budzik budzący domowników i obwieszczających że już 6 , poczytałem jeszcze trochę i o 6:40 położyłem się spać, nastawiłem swój budzik na 7:30 tak żeby wziąć prysznic i zdążyć zrobić sobie kolejną kawę i zasiąść do stolików i realizowania planu.
Nic z tego pogrążyłem się w tym stanie gdy to człowiek przestaje szukać wygodnej pozycji do spania jest już dobrze ułożony już nie obraca się z boku an bok i zamkniętym oczami czeka aż wreszcie zaśnie. Budzik zadzwonił a ja nemo. Jeszcze pół godziny wcześniej jako tako kontaktowałem teraz jak na haju , zacząłem się zastanawiać czy dam radę wcielić plan w życie , jednak nie muszę się trochę przespać. I obudziły mnie grzmoty burzy która przechodziła nad Krakowem ;( ;( patrzę na zegarek a tam dochodzi dwunasta ;( ;( musiałem przesunąć plan na jutro czyli dziś , czyli za 6 godzin.
Nie mogę grać po 18 bo generalnie nie mówią o tym że gram w pokera i zasiadam do stolików gdy nikogo nie ma w domu między 8 a 18 i jak już wszyscy leżą w łóżkach i oglądają Tv albo już śpią więc około 22 , 23 .

Myślałem wiele nad tym czy jest sens z góry ustalać kiedy grać itd.
I jest sens . Przede wszystkim żeby dobrze grać trzeba zdobywać limity , powiększać BR i doskonalić silną wolę. Na początku a na microlimitach tym różni się gracz wygrywający od fisha że ma tyle silną wolę by przeczytać art.
potem musi mieć na tyle silną wolę żeby się do nich stosować, ile to razy się zdarza że tabelka leży przed graczem a on zniecierpliwiony wchodzi nie z tym co trzeba , dlaczego ? bo ma słabą wolę.

Do pokera trzeba mieć poważne podejście wtedy przyniesie sukces, chodzi oto by nie traktować go jak zabawę że mam 15 minut to zagram, NIE NIE NIE , do Pokera trzeba mieć podejście jak do Kobiety, Jak się ma ochotę na seks to trzeba się zastanowić kiedy będzie można się w ciszy i spokoju pokochać zadzwonić do dziewczyny powiedzieć jej że będzie się u niej wieczorem , wziąć prysznic ubrać się i pojechać a potem to wejdzie w krew i będzie czekała codziennie.

Tak samo tutaj systematyczność i przede wszystkim tysiące rąk. Im wiecej gramy tym więcej zarabiamy i możemy pozwolić sobie na książki etc. I wtedy staję się poker samo nakręcającą spiralą zysku .

I już ostatnia kwestia dzisiejszej nocy.
Zauważyłem u siebie tendencję że wszystkie moje kobiety to brunetki ?( ?(
Nie wiem co to oznacza , że mam jakiś ideał w podświadomości o którym nie wiem?
Zawsze na pytanie jakie się mi podobają odpowiadam że musi mieć to coś a i tak jak widzę słodką blondynkę i seksowną , ponętną brunetkę to wolę tę drugą.

I co do kobiet, nie wydaje się wam że małe kobiety są aseksualne?
Idealna w życiu i w łóżku to taka która ma pomiędzy 170 a 180 cm. Wtedy jej długie nogi i ciała jest piękne i proporcjonalne, Natomiast małe panny w Stylu Idealna sylwetka ale 150cm mi się w ogóle nie podobają , mają ładną twarz , nago też niczego sobie ale jednak to nie to. Oczywiście nie mówię tu o rodzaju tych małych lasek co mają 150 i gigantyczne łby :P :P takie nieproporcjonalne głowy.Nie wiem z czego to wynika chyba przez to że rozmiar głowy jest mniej więcej ten sam a inaczej to wygląda jak głowa jest na ciele 180 ciała niż jak na 150cm .

Zacząłem też brać tabletki na energię , że człowiek jest bardziej pobudzony i ma więcej energii i w ogóle potem ma ochotę ćwiczyć i jest to efekt pompy ale efektem ubocznym jest "euforyczne zachowanie i efekt radości " chyba to coś w stylu bycia pijanym na trzeźwo , z resztą trochę się rozpisałem.
Dobranoc.

Mam nadzieje że to dobry początek tematu i to chodziło autorowi choć trochę napisałem nie na temat posta. :P