Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Wybory 2010.

215 Posty
84 Użytkownicy
0 Reakcje
14.2 K Wyświetlenia

Sam nie wybieram sie na wybory z powodu pewnych formalnych przeszkod, ale pare osob namowilem na glosowanie zgodnie z wytycznymi :P:

1 tura - tak jak wiekszosc u gory tj Korwin
2 tura- na kazdego kontrkandydata Komorowskiego. Powod jest bardzo prosty : majac swojego prezydenta platforma bedzie mogla forsowac bez przeszkod swoje "liberalne" pomysly np. cenzura internetu, zakaz e-papierosow, licencje na taksowki (wiecej w tej chwili nie pamietam, ale to mi w zupelnosci wystarczy).

NotNever

Napisane przez perfectto
W pierwszej turze Olechowski, w drugiej Korwin.

+1111111111111111111111111111111

Gdybym mial tylko jak zaglosowac...

wie jak głosować każdy chłopak i dziewczyna - w pierwszej turze na mikkiego, w drugiej na korwina _thumbsup:

aember

Byle pamiętać o tym:

Sobie pogłosujecie na JKM, a tu Jarek załapie 50% głosów i do widzenia ~~

Kaczmarol

Jarek w życiu nie zgarnie w I turze 50%

Ale kwestia czy będzie miał w II turze poparcie od kogoś jeszcze.

smieszym jest ze wiekszosc z Was glosuje na JKM bo to modne na tym forum popierac Go, oczywiscie takze wiekszosc nie zna jego programu itd glosuje tylko dlatego ze JKM jest za legalizacja pokera, imho pathetic :f_zZz: . Co nie zmienia faktu ze dla radykałów mojego pokroju JKM to idealny kandydat nie zewzgledu na pokera ktory praktycznire w 95% przypadkow nie ma nic wspolnego z prawdziwym zyciem tj. podatki, krus, lecznictwo...

Sterwor

Bogusław Zietek, waham sie miedzy nim a Kornelem Morawieckim

Napisane przez shemhamforash
smieszym jest ze wiekszosc z Was glosuje na JKM bo to modne na tym forum popierac Go, oczywiscie takze wiekszosc nie zna jego programu itd glosuje tylko dlatego ze JKM jest za legalizacja pokera, imho pathetic :f_zZz: . Co nie zmienia faktu ze dla radykałów mojego pokroju JKM to idealny kandydat nie zewzgledu na pokera ktory praktycznire w 95% przypadkow nie ma nic wspolnego z prawdziwym zyciem tj. podatki, krus, lecznictwo...

Nie uogólniaj. To że wielu młodych ludzi gra w pokera nie stoi w sprzeczności ze znajomością poglądów JKM.

Kaczmarol

Ja głosuję w dużej mierze w kwestii podejścia do podatków, służby zdrowia, ale przede wszystkim reformom w sądownictwie i w systemach emerytalnych które się po prostu walą na łeb na szyję a każde kolejne władze mają to gdzieś bo liczą tylko $$ wpadające do kieszeni.

I tura - JKM
II tura - nie idę :)

eLTech

A ja sadze ze jednak wiekszosc z nas zna jego poglady :), oczywiscie glosuje rowniez za JKM i nie chodzi tylko o pokera ale o spojrzenie na pewne sprawy :). Ktos napisal ze glosujecie na Korwina to Jarek bedzie mial 50 %, no i co ze bedzie mial 50 % ? Dla mnie to jeden pies czy wygra Jarek czy Komorowski. Komorowski ma wyglad ale ma zero charyzmy, zdaje sie byc takim strasznym pionkiem, a Jarek przynajmniej ma swoje zdanie :)

rafaeelloooo

JKM ma dobry spot :D

"Przez ostatnie tygodnie musieli Państwo słuchać bełkotu tych czworga (...)"

JKM ma najbardziej świadomych wyborców. Choć zapewne wraz ze wzrostem poparcia w ciągu ostatnich tygodni nieco się to zmieniło. Jednak to wciąż nie stado baranów, jakimi może się poszczycić nie jeden z kandydatów.

"Przez ostatnie tygodnie musieli Państwo słuchać bełkotu tych czworga (...)"

No w TVP1 było przy okazji potwierdzenie tego zdania :D

perun86

Napisane przez MatiKosa

:D

Aby dany kandydat wygrał w pierwszej turze potrzebuje 50% głosów w stosunku do wszystkich głosów na pozostałych kandydatów, a nie Komorowskiego. Tutaj nie ma żadnego znaczenia czy zagłosujemy na JKM czy na BK

aember

Napisane przez MatiKosa

Matematyka się kłania. Jakie ma znaczenie dla uzyskania przez Kaczyńskiego 50% to, czy ktoś będzie głosował na Komorowskiego czy na Jurka? :facepalm:

O północy należy zamknąć ten temat... takie małe przypomnienie.

Mam poważne wątpliwości, czy lepiej było by gdyby wygrał Komorowski - on podpisze się pod każdą, choćby najgorszą ustawą jaką rzuci mu na stół Tusk.

kacz7

Dla mnie oczywiste, mniejsze zło to Kaczyński ale i tak mam wątpliwości czy w ogóle brać udział w drugiej rundzie i ewentualnie przyczyniać się do wygranej kogoś kogo i tak nie lubię.

W pierwszej turze oczywiście pełne poparcie dla JKM. _thumbsup:

Tak mnie zastanawia, czy na tym forum rzeczywiście JKM ma miażdżące poparcie czy po prostu inni użytkownicy wstydzą się swoich kandydatów?? :f_p: