Skip to forum
Beat The Clock

Notifications
Clear all

Beat The Clock

28 Posts
11 Users
91 Reactions
4,793 Views
AD2000

Hej, mam pytanie a propo's tej nowej formuły na starsach BTC, chetnie bym sobie w to pogral troszke wiecej, wiem wiem loteria - tak samo bylo mowione o spinach, ale mi sie podoba owa forma i stad moje pytania.
1 Do jakiego typu gier moge to porownac i wzorowac sie na strategiach?
2 Czy nie myslal jakis trener aby przyblizyc format czytelnikom/pokerzystom pokerstrategy?
3 Jak myslicie, jaki mozna wyciagnac z tego Roi?

To na razie tyle, chetnie wyslucham rad i zapraszam do dyskusji :)

Reply
27 replies
blizzardII

Wreszcie ktoś założył ten temat:f_drink:

Coż spora wariancja obarczona wysokim rakiem 10% na wszystkich stawkach (1,5,10) nie nastawia optymistycznie.
Z drugiej strony można zagrać ogrom tych gier i wyciągnąć świetne hourly z racji 5 min i też robi się szybko vpp.
Co do samej strategii nie ma takiej (chyba) jeszcze , na razie pewnie eksperymentują tak jak ja przynajmniej.
To taka mieszanka wybuchowa : zoom, cash, mttsng i do tego ograniczenie czasowe.
Na pewno trzeba grać na zdobywanie żetonów a nie na przetrwanie czyli mądra agresja, ok 5400 żetonów daje nam już BE czyli wychodzimy na zero, wszystko powyżej to już +$$$, priorytetem naszym jednak powinien być zakres 10000-20000 (2-3 razy wygranie wpisowego
) przynajmniej tak zauważyłem w większości zakończonych turniejów.
Ponieważ żetony przekładają się bezpośrednio na gotówkę to do obliczeń potencjalnych zakresów pushów, 3bet shovów korzystam z cEV ale ja się nie znam na pokerze:f_biggrin: niech wypowiedzą się tuzy naszego forum, i filmiki jak najbardziej wskazane.

Reply
mrozzu

Reply
AD2000

Ten filmik jest gówniany, koleś tłumaczy 10 minut co oznacza w reklamie - gwarantowana kasa i czym to się różni od profitu. To tylko pokazuje że większość społeczeństwa ma problem z czytaniem i słuchaniem ze zrozumieniem i w jakim zidiociałym świecie żyjemy a on jakby sie dopiero obudził. Każda reklama jest robiona i przedstawiana w taki sposób od 20 lat. Nie widzę w tej reklamówce żadnej sztuczki, po prostu trzeba słuchać i myśleć. Gość chyba nie zdaje sobie sprawy po co starsy zatrudniły Ronaldo, ano właśnie po to aby promować tego typu gry ale i nie tylko. Aby takze zmniejszyć przewagę prosów która jest kosmiczna wzgledem normalnych(rekreacyjnych) graczy i wprowadzac tego typu rozwiązania. Poza tym czy jest jakiś przykaz grania tych gier? A on ocenia to jak czystą loterie a jestem pewien ze na dłuzsza mete dobrzy beda wygrywac a slabi przegrywac i tyle a jaka bedzie tego oplacalnosc wzgledem czasu to juz inna sprawa. Kazdy zainteresowany sam sobie to oceni. Swiat dązy do minimalizacji i w pokerze tez tak sie dzieje, ma byc szybko krotko i duzo kasy i graczy - patrz spiny. Sorki ale ja nie mam czasu grać turnieju za 1 dolar z 90 graczami prawie 3h, nie mowiac juz o mtt. W spinach tez byl lament płacz, pamietam te komentarze wypowiedzi prosow i nagle sie okazalo ze czerpia z tego kosmiczne zyski. Jakoś nie widzialem aby ludzie tak krytykowali omahe gdzie dzieja sie rzeczy kosmiczne, backdoor flushe, pokery, strity fulle itp i zarzucali jej tylko losowość. W kazdej grze jest jakis procent szczescia, wiekszy badz mniejszy i jak mowie niech kazdy sam sobie decyduje w co chce grac i co mu sie oplaca.

Reply
mrozzu

Ten filmik wrzuciłem dlatego, że jest on bezpośrednio związany z tematem. Plus widzimy, jakie zdanie na temat tych gier ma jeden z topowych pokerzystów. Osobiście gram micro cash, więc nie czuję się kompetentny, żeby oceniać profitowość formatu gry. Generalnie zgadzam się z WCGRider - takie turnieje, które turniejami wcale nie są :f_smile:
Mamy coś w stylu short stack cash game z ante i rosnącymi (co minutę 8-o) blindami. IMO tutaj praktycznie nie ma miejsca na edge, kiedy po chwili musimy pushować any2.

Napisane przez AD2000
Sorki ale ja nie mam czasu grać turnieju za 1 dolar z 90 graczami prawie 3h, nie mowiac juz o mtt

Jeśli chcesz zarabiać na pokerze to nie ma innej opcji - trzeba poświęcić czas, nawet sporo czasu. Co innego jeśli grasz rekreacyjnie.

Reply
vandervelde12

Ciężka gra do pobicia, gierka raczej dla maniaków :). Pograłem to coś za bilety za wpłatę i mimo, że większość skeszowałem (trochę murowałem, ale bez przesady) zysków nie widać. Bo jak za bodaj 3cie miejsce biorę 4.20$, a zwycięzca ma 5.50, a kończy turniej tylko 10 zawodników na 45 to ja nie wiem jak tu można cokolwiek zarobić. Trochę bez sensu jest, że stoły tylko 4osobowe, przez co dosłownie co chwila siedzi się na blindach i tak naprawdę nie ma żadnej selekcji rąk. Zdecydowanie lepsze są czasówki MTT. Tam można spokojnie wygrać 10krotność wpisowego, nawet grając tylko 15minutówki.

Reply
kamzak

Zdecydowanie za duzy rake jest w tych turkach. Gramy ok 20-30 rozdan w ciagu 5 min i placimy taki sam rake jak w turniejach z blindami 15min.

Reply
blizzardII

czy wie ktoś jaki payout w strukturze wypłat ustawić w icmizerze albo HRC?

Reply
CichyGrzmot

Nie trzeba być geniuszem, żeby zauważyć, że rake jest dużo większy niż na spinach, podczas gdy gry jest już dużo mniej. Nie grajcie tego. Szkoda, żeby cwaniaki z Amaya na Was zarabiali.

Reply
kamzak

Napisane przez blizzardII
czy wie ktoś jaki payout w strukturze wypłat ustawić w icmizerze albo HRC?

Po co Ci to :D? Jak tam nie masz icma. Grasz caly czas cEV. To jest wlasnie kolejny powod zeby tego nie grac.

Reply

Od początku wiedziałem, że ten format to kupa. Pokażą mordę ronaldo i interes się kręci.

Reply
blizzardII

Nic tylko zabieram się za 5$ ale gra głównie pod rb, , roi w okolicach= -2%-be,

a dla zainteresowanych sesion Black Persiana z Colinem Moshmanem z BTC 1$
https://www.pokerstrategy.com/news/content/How-to-crush-Beat-The-Clock_98943/
https://www.twitch.tv/pokerstrategydotcom

Reply
AD2000

Dziekuje bardzo, chetnie na to popatrze. Wczoraj udalo mi sie wygrac w jednej grze 9,06 $ na stawkach 1$ co jest moim dotychczasowym rekordem aczkolwiek widzialem typka co wygral ponad 14$ wiec i tak mozna.

Reply
AD2000

mam pytanko czy jak wykupie opcje wyszukiwania na sharkscope to bede widzial ile dokladnie zagralem tych gier i jakie mialem roi?

Reply
Dand0o

Napisane przez AD2000
mam pytanko czy jak wykupie opcje wyszukiwania na sharkscope to bede widzial ile dokladnie zagralem tych gier i jakie mialem roi?

Tak. Na darmowym wyszukiwaniu których masz 5 na dzień też chyba masz dostęp do tego.

Reply
AD2000

mi pokazuje ze musze tak czy inaczej zapłacić aby z tego skorzystać

Reply
ranalf

Rozegrałem już blisko 1k tych turniejów na różnych stawkach. Gierka jest praktycznie w 100% icm'owa w nich. Prawdopodobnie jednak jest to totalna lipa a rake nie do pobicia. Fakt, że runnowałem w nich nie najlepiej, jednak powoli zaczynam zbliżać się do linii cEV a profitu jak nie było widać tak dalej nie widać. Nie wiem czy rakeback nadrabia straty i chyba nie bardzo mam to jak w hm2 sprawdzić. Klepnę ich jeszcze z 1k i jak się okaże, że jednak to warte strzała to napiszę posta.

Reply
kamzak

Napisane przez ranalf
Rozegrałem już blisko 1k tych turniejów na różnych stawkach. Gierka jest praktycznie w 100% icm'owa w nich. Prawdopodobnie jednak jest to totalna lipa a rake nie do pobicia. Fakt, że runnowałem w nich nie najlepiej, jednak powoli zaczynam zbliżać się do linii cEV a profitu jak nie było widać tak dalej nie widać. Nie wiem czy rakeback nadrabia straty i chyba nie bardzo mam to jak w hm2 sprawdzić. Klepnę ich jeszcze z 1k i jak się okaże, że jednak to warte strzała to napiszę posta.

Tu nie ma icm'a !!! Grasz caly czas cEV. A rake to jest tam kosmiczny. Po co chcesz grac kolejne 1k?

Reply
ranalf

Tu nie ma icm'a !!! Grasz caly czas cEV.

My bad, oczywiście chodziło mi o typowo chipową gierkę. Zmęczony głupoty piszę. A czemu jeszcze 1k? Bo właśnie łatwo się rake i tym samym status wbija. Poza tym, żeby upewnić się, że ta gierka z góry skazana jest na porażkę. To znowu nie jest tak, że ja jestem jakieś kosmiczne pieniądze w plecy na tym, a może rb dawać z tego jakiś zwrot. Ja tym tylko zapycham sesje mtt jak mam pusto na ekranie ;)

Reply
babcia2333

każdy kto umie liczyć choć do 10 nie bedzie w to grał bo nie ma w tym zadnego valu i zarabia na tym tylko Amaya lepsze są turnieje MTT ale do tego trzeba mieć dużo wolnego czasu albo siedziec na bezrobociu i mieszkać u mamusi za szafą....:f_biggrin::f_biggrin:

Reply