Przejdź do forum
BM na micro stawkac...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

BM na micro stawkach

21 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
1,549 Wyświetlenia

Witam
Jakiś czas temy grałem w pokera dosyć ostro. Grałem NL50 ale niestety bad beaty i Tilt mnie zjadły wiec przestałem grać.
Teraz znowu zaczałem dzieki bonusowi z PS. Oczywiście zacząłem od nl2.
Założyłem sobie ze na nl4 wejde jak bede miał min 25 Bi na NL4. Probowałem wejść raz, ale po dwóch sesjach z chorymi bad beatami straciłem 8BI. Postanowiłem zejsc znowi na NL2.
Znowu dozbierałem do 25 BI (a nawet 26) i znowi seria kiepskich rozdań mnie pogrążyła.

...

Teraz robie czwarte podejsce (może po prostu jestem kiepskim graczem ;p ) i zastanawiam się jak wg was powinien wyglądać BM na microstawkach. Biorąc pod uwagę, że na Poker770 jest masa (na prawde ogromna ilość) mega donków i pomniejszych fishy w stylu CS albo maniak zastanawiam się czy nie powinienem dozbierać do 30 lub 35 Bi na NL4.

Przy jakich limitach powinienem wchodzić na nl4, nl10 i nl20?

Odpowiedz
Cytat
20 odpowiedzi
pawsyb

+ 5BI na nowy limit

Odpowiedz
Cytat
kapelusznik

Wszystko zależy od tego przy jakiej ilości BI czujesz się komfortowo, nie grając scary money.

Ja np. na NL2/5 potrzebowałem 20bi, ale już na NL10 muszę mieć 30-35bi+, by nie bać się podejmować decyzji. Wg mnie im wyższy limit, tym większy i bardziej restrykcyjny powinieneś mieć Bankroll Management.

Odpowiedz
Cytat
Suseel

Ciśnij Nl2 i uzbieraj rolla na nl10 minimum bo z micro to ochujec mozna.

Odpowiedz
Cytat
soekholdem

10-15 bi dla decent rega wystarczy.

Odpowiedz
Cytat

soekholdem
Nawet najbardziej wyjątkowy reg czasami nie jest w stanie wygrać z wariancją...po to jest BM.

kapelusznik
generalnie nie gram scary money bo wiem, że jestem lepszy od większości graczy i w 90% jestem w stanie ich ograć (oczywiście wyłączam z tego fishy którzy robia random akcje). Chodziło mi bardziej o statystyczną stronę tego zagadnienia.

Myślę, że pawsyb nie głupio doradził +5BI na kazdy nowy limit powinno być ok.

Co wypowiedzi suseela... NL10 to też micro, a uzbieranie rola na NL10 (czyli jakieś 300$) to w przeliczeniu na NL2 150 BI...przy takich wahaniach na NL2 (trafianie na fishy z duzym zapasem szczęścia;p ) uzbieranie 150BI na NL2 to zajęcie na 2 miechy, a ja raczej planuje pograć jeszcze w tym życiu coś wyżej niż NL10 ;p

Dzięki za wypowiedzi i zabieram się do grindu;p

Odpowiedz
Cytat
wqwlucky

Napisane przez soekholdem
10-15 bi dla decent rega wystarczy.

zgadzam się, jak masz 8-12bi schodzisz niżej, skoro i tak jesteś lepszy niż większość to wkońcu siądzie dobra sesja na plus i się urządzisz na limicie.

Odpowiedz
Cytat
Dreadman7

Kiedy grałeś nl50? 2-3 lata temu? Poziom się mocno zmienił, więc jeżeli tak było, to ciśnij z 25BI. Więcej nie potrzeba. Fisze są na każdym poziomie i to ich najłatwiej eksploatować.

Jeżeli jednak po czarnym piątku jeszcze grałeś nl50, to teraz możesz stosować agresywny BRM tak jak soekholdem pisał. Tracisz 2-5 BI i schodzisz niżej. Dzięki temu nie będziesz busto, a jak dostaniesz upswing [czy nawet std game, bo na tych stawkach powinieneś mieć ~20bb/100], to szybko odbudujesz rolla.

Odpowiedz
Cytat
89deny89

na nl50 są donki

Odpowiedz
Cytat
shovi

Napisane przez 89deny89
na nl50 są donki

Jak dla mnie info roku. Dzięki ziomal!

Do autora: jeśli grałeś na nl50 i masz pojęcie o grze, to - podobnie jak ktoś wyżej - polecam granie agresywnym BM na nl2-10.
Odpal 8-12 stołów, miej te ~5bi w zapasie i graj totalne ABC, eksploatując fiszy. Nie ma co kitrać się z 30bi, bo zwyczajnie nie ma sensu.

Jak wymarasz dobry room, to nawet grając te 10bi na limit jesteś w stanie szybko "awansować". :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
89deny89

ja mam 8bb i żyję na micro

Odpowiedz
Cytat

shovi

Może i racja. Wiesz grałem nl50 przez chwile(moze z miesiąc), ale na nl20 spędziełem jakiś rok i zyski miałem całkiem niezłe (praktycznie wyposazyłem sobie pół pokoju;p). Pojęcie o grze chyba mam, ale wydaje mi się, że teraz jest więcej weak regów niż kiedyś (obecnie gram na poker770) ale też fishy jest znacznie wiecej (podczas sesji na stołach mam od 10-15 megafishy). Mój problem polega na tym, że ostatnio niestety moje sesje wejściowe kończyły się serią chorych spotów w których moje AA było łamane przez AKo, QJ itd. dlatego też zacząłem się zastanawiać Czy nie zacząć stosować bardziej restrykcyjnego BM. Ale w sumie macie dużo racji z tym, że na micro może rzeczywiście nie ma siły na suckoutujących fishy wiec nie ma sie co przejmować i czekac na dobra sejse.

Odpowiedz
Cytat

@autor

kwestia indywidualna, ale jeśli nie chcesz atakować kolejny limit kilkukrotnie - tak jak to opisałeś - to na pewno 30+ na nowy limit nie jest złą opcją.

zdarzają się przecież sesje -8BI i co, po jednej takiej sesji schodzisz?

jestem w podobnej sytuacji zastanawiam się nad przejściem na nl16 mam niby +20BI, ale chyba jeszcze odrobinę poczekam

@osoby zalecające 10BI na limit

seriously? :facepalm:

a co decent reg nie dostaje bad beatów?

Odpowiedz
Cytat

dareo

no w sumie o to mi właśnie chodziło, żeby sie nie stresować kilkukrotnym wchodzeniem na limit. M.in. do tego służy BM, ale chciałem zapytać innych jak oni to widzą. Przechodzenie microstawek jest jednak uciążliwe i męczące wiec chciałem zrobić to jak najszybciej, ale też bez zbędnego ryzyka powrotu na niższe limity.

Pamiętam, że jakiś czas temu Phil Ivey podjał challange startowania od zero i zrobienia w ciągu roku 1 000 000$ (bez bankrutowania). Zastanawiam się jak taki pro jak on podchodził do BM ;)

Odpowiedz
Cytat
shovi

Napisane przez daero

Nie.

A serio - to serio są roomy, gdzie przy stole masz 60% fiszy i jak trafisz TPGK nawet, to jesteś z przodu.
Walisz pot-bety a ludzie i tak sprawdzają z drawem. Jasne, dostaniesz od czasu do czasu beata, ale za chwilę odzyskasz stacka z nawiązką :rolleyes:

Ps. to prawda

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr

Nie raz robiłem bankrola z 5bi na mikro, aczkolwiek nie polecam tego w domu. Może być mało efektowna torba ;)

Odpowiedz
Cytat
Dreadman7

Napisane przez daero

Też dostaje. Ale często w spotach, gdzie Ty uważasz, że dostałeś badbeata albo nadziałeś się na jego top range, on to rozgrywa lepiej i pakuje się w mniej takich spotów. Lepiej wyciąga value i mniej traci w granicznych sytuacjach. Nie bez powodu regowie z wyższych stawek są lepsi. Tam gdzie przeciętny reg z nl10 na stole będzie widzieć 2-3 fiszy, to reg z nl100 na tym samym stole zauważy 6-7 fiszy.

Odpowiedz
Cytat

Dreadman7
Wiesz ja pisząc badbeaty mam na mysli sytuacje gdzie jestesm 75%+ favor i fish trafia runner runnera, albo magic 2 outera na riverze(sprawdzając np z underpair 2 streety). Owszem czasami zdarząją się sytuacje, że trafiam na top range fisha CS (45/1) ale zazwyczaj wtedy zaczyna robić jakies dziwne akcje typu minraisy albo check/push i wtedy wiadomo, że nie ma sie co pakować w spot bez Top two w góre. A jeżeli chodzi o maniaków z mega agresją to sprawa jest praktycznie prosta...nie ma możliwości wywnioskować co ma bo np. vpip 88%/PFR 65% AF 9.

Odpowiedz
Cytat
pawsyb

Napisane przez Dreadman7
Tracisz 2-5 BI i schodzisz niżej. .

Według mnie on nie chce schodzić na niższe limity, dlatego się pyta o rady.

Odpowiedz
Cytat
wqwlucky

To niech wchodzi wyżej z 100bi albo lepiej 200.

Odpowiedz
Cytat