Przejdź do forum
Hackowane konta

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Hackowane konta

47 Posty
28 Użytkownicy
0 Reakcje
4,989 Wyświetlenia
rootpl

Tokeny załatwiają sprawę

jebać pocztę, prawda jest taka, że na o2.pl czy na oneta zwykły koleś nie włamie się po to by uzyskać dostęp do waszego konkretnego konta, bo nie ma takich umiejętności, a jak ma to ma w dupie wasze konto, bo są setki innych kont email, na których można zarobić pieniądze, znaleźć informacje, które są więcej warte niż przegamblowanie Waszego rolla nl1000

chodzi bardziej o bezpieczeństwo użytkowanie swoim kontem meilowym po to by przeciętny pseudo informatyk nie dostał go w swoje brudne ręce, długość i różnorodność znaków w haśle, logowanie się tylko na swoim kompie, nie ściąganie badziewia, a jak już to najlepiej na innym komputerze.

Te 5 punktów, które napisałem tak na prawdę powinny dotyczyć nie tylko konta pokerowego, ale i właśnie poczty, moneybookers, neteller czy banku.

Nie piszcie mi o autoryzacji sms'em bo tak na prawdę wszystko da się zrobić.

Ostatnio czytałem o tym, że jakiś wirus zmieniał numery kont wszystkich zapamiętanych w naszym banku na swoje.

I teraz tak...

- mam przypisane np. numer konta babki której wysyłam czynsz pod nazwą CZYNSZ,
- klikam to, automatycznie uzupełnia się zapamiętany numer konta, ulica, kwota itp.
- wirus zmieniał numer konta na swoje, resztę zostawiał
- i teraz przychodzi sms z autoryzacją przelewu, dane wszystkie takie same, ulica, adres, kwota itp, a numer konta inny

patrzy ktoś z was na takie coś ? hehe

Radzę chuchać na zimne i nie zgrywać wielkiego kozaka typu ściągam wszystko jak leci bo mam przecież kurwa antywirusa

Odpowiedz
Cytat
narybek

Napisane przez 7CatWoman
A co właściwie taki token daje ? Tak czysto technicznie, jak się go używa ?

To ze w teorii ktos musi cie takze okrasc w fizyczny sposob bo potrzebuje generatora kodow(tokena) ktore wpisujesz po wpisaniu hasla podczas logowania.

Udalo mi sie juz odzyskac dostep do poczty, pozniej przechodzilem przez procesresetowania hasla facebookowego. Ogolnie jak chcialem sie zalogowac to strona facebooka wygladala jakos inaczej niz zwykle, pozniej podczas resetowania pojawily sie jakies bledy ortograficzne, teraz na stronie facebooka dziala nie chca wczytac sie jej niektore partie. Dziwna sytuacja.

Odpowiedz
Cytat
BleakAmaranth

Napisane przez 7CatWoman
A co właściwie taki token daje ? Tak czysto technicznie, jak się go używa ?

Odpowiedz
Cytat

Dzięki :)

Odpowiedz
Cytat
rootpl
mycka86

Co support P* na to powiedział ? Nie spodziewam się, że rozwiążą sprawę tylko jestem ciekaw czy jakoś zareagowali

Odpowiedz
Cytat

Z tego co wczoraj rozmawiałem z Palo , P,S zdążył zablokować konta i wypłaty z kont do których były chip dumpowane $. Jest spora szansa na to żę odzyska 100% pieniędzy. Gorzej sprawa się ma z innymi roomami które już nie chcą tak chętnie pomóc koledze.

Odpowiedz
Cytat

Witam wszystkich, klaniam sie nisko. Chcialem poinformowac, ze to ja jestem odpowiedzialny za jedna z tych kradziezy, jednakze na koncie Pala wcale nie bylo tak duzo pieniedzy zeby robic z tego od razu taka afere, ale jesli juz tak bardzo wam na tym zalezy to moge zwrocic polowe tej sumy, choc nie ukrywam ze wolalbym tego nie robic, no ale jesli maja byc pozniej jakies problemy w Firmie to mozemy sie dogadac. Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez ArkadioMikolow
Witam wszystkich, klaniam sie nisko. Chcialem poinformowac, ze to ja jestem odpowiedzialny za jedna z tych kradziezy, jednakze na koncie Pala wcale nie bylo tak duzo pieniedzy zeby robic z tego od razu taka afere, ale jesli juz tak bardzo wam na tym zalezy to moge zwrocic polowe tej sumy, choc nie ukrywam ze wolalbym tego nie robic, no ale jesli maja byc pozniej jakies problemy w Firmie to mozemy sie dogadac. Pozdrawiam.

:pcuser:

Odpowiedz
Cytat

witam
ja moze pokrotce sie przedstawie :
jestem znany w pokerowym swiecie jako palo
dzialam w pokerze i wokol niego juz ponad 10 lat zarowno jako gracz a takze organizator turniejow czy manager pokerromow - jestem takze moderatorem na innym forum pokerowym

wracajac do sedna sprawy:
w ostatnich dniach mialem 2 ataki na swoje komputery(uzywam dwoch) niestety oba byly udane
kwoty jaka przez to stracilem nie chce zdradzac - dla jednych ona bedzie duza dla innych mala
temat ten zalozylem a tak naprawde zaloyl piachu ku przestrodze - nikt tak naprawde nie moze sie czuc bezpieczny wiec chroncie siebie i swoje kompy jak tylko mozecie

jesli chcecie znac szczegoly napiszcie postaram sie krok po kroku dzien po dniu godznia po godzinie wyjasnic w jaki sposob i od ktorej strony do tego doszlo

na pewno kilka faktow i hasel w to zamieszanych:
trojan win.32.bagle
keylogger
poczta z interii
neteler
heypoker
redbet
pokerstars
fulltilt
jeszcze jakis wirus pod systemem o nazwie hosts.xxx gdzie xx nie pamietam ale jak dostane raport to wam wkleje
vpn logowany via united kingdom - nr ip mam jesli kogos to zainteresuje
konta zamieszane w chipdumpowanie z mojego konta na ps to te ktore sa w 1 poscie - keep.... to konto na kobiete a to drugie nie wiem - tylko tanie info otrzymalem z security ps

ogolnie w sprawe zamieszanych jest wiecej kont a takze na pewno konto znajomego z onetu oraz jego konto na redbet tez zhackowane
jeszzce bylo na pewno zamieszane jedno konto z tajlandii

a propos jeszcze posta w tym temacie: konto o nazwie arkadiomikolow to oczywiscie fake i moze byc to nawet konto hackera ktory jest jednym z nas i moze to byc osoba po prostu znajaca wiele faktow z pokerowego srodowiska

OGOLNIE DLA MNIE SPRAWA ZOSTALA ZALATWIONA W 100% POZYTYWNIE PRZEZ POKERSTARS I CHWALA IM ZATO ZE SZYBKO ZAREAGOWALI I UDALO IM SIE ODZYSKAC MOJE SRODKI

niestety w pozostalych roomach oraz na neteler sledztwo trwa i raczej licze sie ze stratami ' ale tak ww wiekoszosc kasy odzyskalem

jakby co to jestem do waszej dyspozycji i moge odpowiedziec na pytania w tym temacie

strzezcie sie! niebezpieczenstwo niestety czyha wszedzie ; ja jestem na pewno jak to Polak - madry po szkodzie
pozdro
palo vel palczan

Odpowiedz
Cytat

jeszcze tam zauwazylem pytanie o siec i antywirus
siec mam z internetii a antywir to avast

Odpowiedz
Cytat
Michail00

Jeśli chodzi o maila to polecam gmaila i włączenie weryfikacji dwuetapowej polegającej na wpisaniu hasła a następnie hasła dostarczonego SMSem na telefon. (Koledze się włamali, i kupili na allegro szambo... :truestory: )

I polecam zainwestowanie w jakiegoś porządnego antywirusa( Norton, Kaspersky, NOD32, McAfee)na rok nie wyniesie tak dużo, ostatnio kupiłem na allegro kod do Norton Internet Security za 24zł.

Odpowiedz
Cytat

no wiadomka ze teraz moj komputer zamienia sie powoli w jedna wielka twierdze a inwestycjom w zabezpieczenia nie ma konca
kaspersky i zmiana wszedzie hasel oraz poczt na gmail to pierwsze co udalo mi sie zrobic

Odpowiedz
Cytat
evog

Polecam założyć sobie na konto pokerowe Security Locka. Na Party np wygląda to tak że jak logujesz się z innego IP niż zwykle to zmuszony jesteś do podania dodatkowych informacji o koncie (np nazwisko, data urodzenia, ...)

Mail kategorycznie musi mieć włączoną weryfikację dwuetapową, np jak w gmailu potwierdzenie sms'em czy poprzez google authenticator.

Po tych zabiegach wykradnięcie hasła, np poprzez keylogger, nie pozwoli złodziejowi na dostęp do naszych kont.

Odpowiedz
Cytat
grzeg10

kaspersky jest przereklamowany, do tego zamula kompa. Polecam darmowego i lekkiego Kingsoft Antivirus 2012, po kasperskym wykrył mi mase wirusów.

Odpowiedz
Cytat
Sebkrol

Napisane przez evog
Mail kategorycznie musi mieć włączoną weryfikację dwuetapową, np jak w gmailu potwierdzenie sms'em czy poprzez google authenticator.

Po tych zabiegach wykradnięcie hasła, np poprzez keylogger, nie pozwoli złodziejowi na dostęp do naszych kont.

Świetne rozwiązania by unieprzyjemnic sobie korzystanie z komputera
Przecież można mieć oddzielnego maila do Pokerroomow, netelera itd waznych stron, ale takich od ktorych raczej nie oczekujemy maili , a do wszystkich innych spraw uzywac innego maila, na ktorego bedizemy sie czesto logowac

Poza tym nie wiem czy w takim razie nie jest lepsze uzywac klienta poczty typu outlook czy thunderbird? Wtedy keyloggery nie wykradna nam hasła.

Oraz posiadając dobry pakiet bezpieczenstwa(firewall, antyvir+dodatki) chyba cieżko złapać keyloggera i inny tego typu syf

Napisane przez grzeg10
kaspersky jest przereklamowany, do tego zamula kompa. Polecam darmowego i lekkiego Kingsoft Antivirus 2012, po kasperskym wykrył mi mase wirusów.

Dobry żart :)

Odpowiedz
Cytat
tossska

:thinking: troll master level hard ?

Odpowiedz
Cytat
evog

Napisane przez Sebkrol

Napisane przez evog

Świetne rozwiązania by unieprzyjemnic sobie korzystanie z komputera
Przecież można mieć oddzielnego maila do Pokerroomow, netelera itd waznych stron, ale takich od ktorych raczej nie oczekujemy maili , a do wszystkich innych spraw uzywac innego maila, na ktorego bedizemy sie czesto logowac

Wcale nie musi to przeszkadzać w korzystaniu z komputera. Ja na swoim PC włączam opcję:

Natomiast gdy jestem zmuszony do zalogowania się z innej lokalizacji nigdy nie wybieram tej opcji.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez tossska

:thinking: troll master level hard ?

a propos poczty to mnie wlasnie wpakowali sie przez outlooka na 99%

Odpowiedz
Cytat
tossska

outollk jest lepszy niz internet explorer pod tym względem hahahah :yaoming :

Odpowiedz
Cytat