Tokeny załatwiają sprawę
jebać pocztę, prawda jest taka, że na o2.pl czy na oneta zwykły koleś nie włamie się po to by uzyskać dostęp do waszego konkretnego konta, bo nie ma takich umiejętności, a jak ma to ma w dupie wasze konto, bo są setki innych kont email, na których można zarobić pieniądze, znaleźć informacje, które są więcej warte niż przegamblowanie Waszego rolla nl1000
chodzi bardziej o bezpieczeństwo użytkowanie swoim kontem meilowym po to by przeciętny pseudo informatyk nie dostał go w swoje brudne ręce, długość i różnorodność znaków w haśle, logowanie się tylko na swoim kompie, nie ściąganie badziewia, a jak już to najlepiej na innym komputerze.
Te 5 punktów, które napisałem tak na prawdę powinny dotyczyć nie tylko konta pokerowego, ale i właśnie poczty, moneybookers, neteller czy banku.
Nie piszcie mi o autoryzacji sms'em bo tak na prawdę wszystko da się zrobić.
Ostatnio czytałem o tym, że jakiś wirus zmieniał numery kont wszystkich zapamiętanych w naszym banku na swoje.
I teraz tak...
- mam przypisane np. numer konta babki której wysyłam czynsz pod nazwą CZYNSZ,
- klikam to, automatycznie uzupełnia się zapamiętany numer konta, ulica, kwota itp.
- wirus zmieniał numer konta na swoje, resztę zostawiał
- i teraz przychodzi sms z autoryzacją przelewu, dane wszystkie takie same, ulica, adres, kwota itp, a numer konta inny
patrzy ktoś z was na takie coś ? hehe
Radzę chuchać na zimne i nie zgrywać wielkiego kozaka typu ściągam wszystko jak leci bo mam przecież kurwa antywirusa