Przejdź do forum
Materiały do HU vs ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Materiały do HU vs fish

8 Posty
5 Użytkownicy
30 Reakcje
1,630 Wyświetlenia
Majku99

siema,
szukam materiałów jak w HU szybko i sprawnie pozbawiać piniążków graczy rekreacyjnych :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
mampokera

.

Odpowiedz
Cytat
logan22

Powinna Ci pomóc seria "Rybki małe i duże" od Robmafa w dziale Wideo. Nie dotyczy ona stricte formatu HU, ale myślę, że spełni twoje oczekiwania.

Odpowiedz
Cytat
patopato

@mampokera jak masz pierdolić głupoty to sie nie odzywaj, bo wypisujesz totalne farmazony

Odpowiedz
Cytat
mampokera

.

Odpowiedz
Cytat
Majku99

To ze sie gra pod przeciwnika to wiem, a filmy robmafa to widziałem wszystkie dawno temu. To jak grac optymalnie tez nie potrzebne bo, przeciwnik nie gra optymalnie. No nic, trzeba będzie samemu to wszystko poskładać. Tak czy siak dzięki za pomoc

Odpowiedz
Cytat

Proponuję zajrzeć do książki "The Grinders Manual". Tam jest krótko opisane jak grać z różnymi typami fishy. Myślę, że to co tam jest wystarcza w zupełności, bo gra z fishem jest powtarzalnym schematem i nie ważne czy to HU, 6-max,, 9-max a nawet SNG czy Cash.

W skrócie określasz jaki to jest typ fisha, a potem grasz adekwatnie do tego. Czyli jeśi jest passive i gra raise to overfoldujesz. Jeśli jest aggro i gra raise to overcallujesz. Do tego dochodzą różne typy boardów, na których częściej lub rzadziej trafią etc. ale jeśli tylko tę radę wyżej zastosujesz to nie ma opcji, żeby nie wygrywać siana przeciw graczowi rekreacyjnemu.

No i do tego oczywiście betować solidnie jak trafisz value hand.

Odpowiedz
Cytat
Majku99

Podstawy ogarniam. Myślałem, że jest coś, co bardziej wyczerpuje temat. A wygrywać moźna 3bb/100 i 25bb/100, do tego dochodzi jeszcze faktor, że oni czasem wychodzą ze stołu, albo się reg dosiada

Odpowiedz
Cytat