Skip to forum
programy wspomagają...

Notifications
Clear all

[Closed] programy wspomagające

40 Posts
22 Users
0 Reactions
3,229 Views
voytekvoytek

powiem tak : moglbym niejednego uczyc , jak poslugiwac sie komputerem , ale jakos nie moge zmusic sie do zainstalowania czegokolwiek u siebie , poniewaz uwazam ze jest droga do nikąd. nie potepiam innych uzytownikow. przeciez sam grajac na pokerstarsie zdaje sobie sprawe ze gram z takimi i godze sie na to. ale mysle ze to droga do nikąd.

Jendrke

Patrząc na twoje posty można wywnioskować, że chyba nie wiesz o czym piszesz.
Masz jakiś problem do trackerów, graj na cake poker, lub na live. Zapewne nigdy nie miałeś do czynienia z takim programem, więc twoje wypowiedzi są całkowicie bezsensowne. Tracker w żaden sposób nie podaje ci konkretów co masz zrobić, pokazuje jak zachowywał się przeciwnik itp. Wszystko to możesz robić sam zamiast niego, patrzyć na zachowanie innych graczy robić sobie notatki. Jeśli jesteś w stanie to robić na wielu stołach to gratuluje. Poza tym jakiekolwiek dyskusje o botach i porównanie ich do trackerów to przejaw twojej niewiedzy i ignorancji.
Twoje porównanie Trackera do Bota :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage: Wywołuje takie emocje.

voytekvoytek

odpowiedz jak wyzej swiadczy o tym ze nie ma sensu o tym dalej gadac.

wujekryba

Napisane przez voytekvoytek
jak myslicie - czy ktos , kto gra bez programow ma szanse wygrac na dluzsza mete z kims kto "jedzie na dopingu" ??

od NL50 do NL1000... oczywiście, że nie. A tak serio to aby osiągnąć coś zbliżonego do gracza z trackerem musisz mieś super pamieć, super koncentrację i grać na 1 stole. Teraz popatrz, że gracz który go używa może skupić się na analizowaniu statystyk i poprawie gry grając na 4+ stolikach przez długi czas kiedy dobie paruje bania (pamiętaj, że cały czas myślisz o wszystkim łącznie z tym jak często ten gracz robił check/raise kiedy otwierał z MP a kiedy nie jak otwierał z BU).

Jak by nikt tego nie używał to samemu można by było nie uzywać ale jeżeli każdy ma trackera to nie instalując go powiększasz ich przewagę bądź zmniejszasz swoją.

Na wyższych stawkach już jest inna akcja ponieważ dany gracz inaczej będzie grał na ciebie a inaczej na Jana Nowaka a jeszcze inaczej na Negraneu. Dlatego tracker nie jest już tak ważny.

jedzie na dopingu - po tym widać jak negatywny stosunek masz do tych programów. Może spowodowane jest to tym, że nie potrafisz ich interproetować? Pozatym doping w sporcie jest zakazany a trackery nie.

a najlepsze jest to , ze chyba wymyslilem sposob na te programy. prosty jak drut. wystarczyloby , zeby pokerroom do kazdego turnieju , czy gry na pieniadze przy stoliku losowal nick i avatara. byloby po sprawie.

Tracker po prostu nie pamiętał by bazy ale i tak by działał tylko zbierał ręce od nowa. Są stoliki unknow gdzie siadasz i masz na imię player 1,2,3...

Nie chcę Cię hateować ale wyżej piszesz, że mógł byś nie jednego uczyć posługiwać się komputerem a potem strzelasz posta gdzie wykazujesz brak znajomości podstaw działania takiego programu.

pyziolek20

nanonoko gra bez zadnych programow i miazdzy ,ty tez mozesz jesli chcesz

RobredoV

voytek trochę cię rozumiem, sam kiedyś założyłem taki wątek i też dostałem
kciuki w dół :D

Poczytaj mój wątek
Uczciwość w pokerze online.

Ja po wielu przemyśleniach doszedłem do wniosku że poker jest grą w której szukasz wszystkich możliwych środków które pozwolą oskubać twojego przeciwnika. A są ludzie którzy dla kasy zrobią wszystko.
Dlatego poker nigdy nie będzie uczciwy.

Sam na przykład jestem nieuczciwy gdy namawiam pijanych graczy do grania lub upijam ich w trakcie gry.
Drugim przykładem mojej nieuczciwości jest to, że gdy siadam do stołu pokerowego online i nie grając z przeciwnikiem żadnego rozdania mam na niego już statystyki z 30tyś rozdań.
Poprostu zakupiłem sobie wcześniej baze danych.

Wymienianie baz danych nie jest przypadkiem niedozwolone w przypadku full tilta? :P

salyk

Napisane przez Kimes
Wymienianie baz danych nie jest przypadkiem niedozwolone w przypadku full tilta? :P

Jest. :f_ugly:

Nie tylko w przypadku tego roomu ;)

krzysiekmiszcz

Zaden tracker ci nie powie: "zagraj na niego 3 bet, bo ostatnio podbijal z buttona J6s", co jedynie pokaze ci, ze on np. po 1000 rozdaniach ma open raise z BU (steal) 60%, a teraz sam musisz wywnioskowac jakie rece on tam moze miec.

voytekvoytek

dzisiaj nie powie. ale moze inny ,za pare lat powie. i dlatego wlasnie twierdze ze to jest droga do nikąd.
dla myslacych ze to , co pisze jest wynikem frustracji wynikajacej z braku sukcesow wkleje jeden przyklad :

PokerStars Turniej nr 384594711, No Limit Hold'em
Wpisowe: $2.00/$0.20 USD
180 graczy
Łączna pula nagród: $360.00 USD
Turniej rozpoczął się o 11/04/2011 16:34:28 ET

Drogi/Droga voytekvoytek,

Ukończyłeś turniej na 1szy miejscu. Nagroda w wysokości 108,00 USD została przelana na Twoje konto prawdziwych pieniędzy.

Za udział w tym turnieju otrzymujesz 181,41 punktów Tabeli Liderów Turniejowych. Aby uzyskać więcej informacji na temat naszej Tabeli Liderów Turniejowych (TLB), odwiedź stronę http://www.pokerstars.com/pl/poker/tournaments/leader-board/

i nie jest to moj najwiekszy sukces :-)

kNoq001

online graj bez statystyk
live graj z zamknietymi oczami

badz jedynym sprawiedliwym ktory nie zbiera informacji na temat przeciwnikow, czerp fun z gry ale przegrywaj pieniadze

pozdrawiam

@edit

dzisiaj nie powie. ale moze inny ,za pare lat powie

Ty chyba caly czas nie ogarniasz w jakim celu takie programy jak pokertracker czy holdem manager sa tworzone :facepalm:

bot - program ktory gra za czlowieka, on sam podejmuje wszystkie decyzje
tracker - program ktory TYLKO WYSWIETLA statystyki na danych graczy, robi to co Ty mozesz robic live grajac na jednym stole tzn obserwuje innych graczy i nic poza tym
to jest cel trackerow a nie podpowiadanie Tobie jak masz zagrac w danym spocie...

wujekryba

dzisiaj nie powie. ale moze inny ,za pare lat powie. i dlatego wlasnie twierdze ze to jest droga do nikąd.
dla myslacych ze to , co pisze jest wynikem frustracji wynikajacej z braku sukcesow wkleje jeden przyklad :

180 graczy

Ukończyłeś turniej na 1szy miejscu. Nagroda w wysokości 108,00 USD została przelana na Twoje konto prawdziwych pieniędzy.

Za udział w tym turnieju otrzymujesz 181,41 punktów Tabeli Liderów Turniejowych. Aby uzyskać więcej informacji na temat naszej Tabeli Liderów Turniejowych (TLB), odwiedź stronę http://www.pokerstars.com/pl/poker/tournaments/leader-board/

i nie jest to moj najwiekszy sukces :-)

naprawdę chciałem dobrze ale widzę, że dyskusja nie ma sensu.

johnybravo80

Traker nie sczytuje rąk w czasie rzeczywistym. On dopiero sczytuje po zakończeniu rozdania. Programy które które są w stanie sczytują ręce w czasie gry są zabronione na większości poker roomów i właśnie takie programy są wykorzystywane do tworzenia botów. Jest jeszcze jeden aspekt botów - dobry gracz wygra z botem, bo bot będzie przewidywalny a gracz się będzie dostosowywał. Statystyki + notatki pomagają w grze.

1MrPiter

180 graczy

i nie jest to moj najwiekszy sukces :)

Absolutnie mnie przekonałeś tym postem. Od dzisiaj nie używam trackera... :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Jest tak jak napisał johnybravo80. Tracery mówią Ci tylko i wyłącznie o przeszłości. Pokazują statystyki a do Ciebie należy interpretacja. Jeśli to wg Ciebie nie ma sensu, to tak naprawdę większość sportów nie ma sensu bo w dzisiejszych czasach sukces w dużej mierze zależy od podglądania i analizowania przeciwnika także przy użyciu programów komputerowych.

musashi87

To tak jakby Adamek przygotowując się do walki z Kliczko nigdy nie oglądał filmów z jego walk bo to w końcu nie uczciwe...

W dzisiejszych czasach praktycznie w każdym sporcie używa się takiej czy innej techniki, jeśli jest dozwolona i każdy może z niej korzystać to tylko i wyłącznie twoja sprawa, że pozbawiasz się tej możliwości. Oskarżając innych o nieuczciwość sprawiasz, że twoje posty wydają się przynajmniej śmieszne.

Pewnie nie stać cię, nie potrafisz obsługiwać, nie rozumiesz trakerów i stąd twoja niechęć. Jest sporo osób takich jak ty, po prostu zmień room na taki gdzie trakery są zabronione i nie będzie problemu z nieuczciwą przewagą.

Jendrke

Racja. To tak, jakby obstawiać wyniki meczów nie wiedząc jak dana drużyna grała w tym, lub poprzednim sezonie.....

007big

Ja używam HM i jestem graczem przegrywającym. Zastanawiam się nad zmianą na PT3, może wtedy zacznę wygrywać.

natraj

Chce napisac i wpuscic robaka do softu pokerroomu, ktory bedzie mi odslanial karty wszystkich rywali na stole.
Czy to bedzie bot czy traker? :D

A1varo

Napisane przez natraj
Chce napisac i wpuscic robaka do softu pokerroomu, ktory bedzie mi odslanial karty wszystkich rywali na stole.
Czy to bedzie bot czy traker? :D
+1, czasami granica jest naprawdę niezauważalna

Lepracun

Przyjmujesz postawe jak politycy w sprawie pokera. Nie wiesz tak na prawde o czym mowisz, ale jest to pewnie nieuczciwe i trzeba cos tej sprawie zrobic.

Co do samego działania trackerow, sam wielokrotnie złapałem sie na graniu przeciwko statystykom, a nie przeciwnikowi, jezeli wiesz co mam na myśli. Tak jak pisali wczesniej, program nigdy nie mowi Ci, jaka decyzja bedzie w danym momencie sluszna, pokazuje jedynie przy dobrej probce styl gry i tendecje przeciwnika.

btw. gratuje wyniku