Przejdź do forum
River call efficien...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

River call efficiency.

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
264 Wyświetlenia
DeSade2378

River call efficiency.

Co ta statystyka oznacza?

Ja mam 1.86.

Ile powinna być i czy można z tego jakieś wnioski wyciągnąć?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
Skibcio

Witaj DeSade2378,

Jeśli byś napisał jeszcze w co grasz to może ktoś mógłby się do Twojego pytanie odnieść?

Gdy to zrobisz to przeniosę Twój temat do działu strategii pokerowych.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
bek0n

Napisane przez DeSade2378
River call efficiency.

Co ta statystyka oznacza?

Ja mam 1.86.

Ile powinna być i czy można z tego jakieś wnioski wyciągnąć?

Jak wiadomo poker nie jest gra (przynajmniej narazie) - w ktorej znane jest equilibrium nasha dla kazdej decyzji - poza tym wiekszosc graczy nawet nie jest blisko tego equilibrium, wiec nie mozna powiedziec ze jakies zagranie zawsze bedzie dobre/zle. Z czego wynika ze nie ma czegos takiego jak optymalna wartosc danej statystyki. Sprawe dodatkowo utrudnia fakt ze wiekszosc statystyk powinno sie rozpatrywac w korelacji z innymi statystykami, a nie osobno.

Mimo wszystko sprobuje tu odpowiedziec, chociaz moge sie mylic :)

statystyka RCE w wolnym tlumaczeniu oznacza "ile srednio zarobie $ na river za kazdy $ ktory zainwestujemy callujac".
Jezeli wartosc RCE wynosi 1 - to znaczy ze twoje calle sa breakeven. W teorii wiec, jezeli masz RCE >1 to znaczy ze zarabiasz callujac. Jakie sa widelki? wiekszosc regow ma RCE w granicach 1,5-2 - niewielu okolo ~2,5. Jezeli wartosc jest wieksza to znaczy ze callujesz zbyt tight (tylko nutsy) i tracisz kase przez to ze czesto pasujesz najlepsza reke.
Wszystko zalezy od Twojej calej strategii - bo jezeli czesto grasz c/call z bardzo silnymi rekoma (indukujesz blefy) to ta statystyka bedzie miala wysoka wartosc. Jezeli jednak bedziesz sam betowal najsilniejsze rece, a c/call gral tylko z bluffcatcherami to wartosc RCE bedzie duzo nizsza. Oczywiscie ktora strategia jest lepsza to zalezy wszystko od Twoich przeciwnikow.

Odpowiedz
Cytat