Gdzie gracz SnG może liczyć na najlepszy rakeback.
W gre wchodzą różne bonusy od pierwszego depozytu i inne promocje.
Wypłacam 300$ z Titana i chce to wpłacić na inną platforme.
Jeszcze pytanie do bardziej zaawansowanych graczy.
Czy uważacie, że jest możliwe wyciągnąć 300$-500$ rakebacku w miesiąc grając SnG 6$-10$?
Owszem da się, ale granie pod rake jest mega weak ![]()
do tego oferta roomów PS nie nadaje się do grania z myślą o RB.
Opanuj ICM i graj pod winrate to jest bardziej rozwojowe. Szybka kasa z RB jest dla kiepskich graczy
też jestem za grą pod winrate. Zbyt szybkie przejście na grę o rakeback powoduje zatrzymanie (przynajmniej) Twojego rozwoju. Założywszy, że uda Ci się załatwić 30% rakeback np. na Ongame (możliwe jest nawet 60% ale przypuszczam, że musiałbys generować jakieś 5-10K$ rake miesięcznie), to musiałbyś rozegrać 1000 turniejów 11$ miesięcznie dla 300$ rake. Bez problemu do osiągnięcia, tylko po co
Rozegraj porządnie 500-600 takich SNG na ROI ok 10% (do osiągnięcia 15%, q nawet 20% przy b. poprawnej grze) i będziesz miał 600$ profitu + do 200$ rakeback.
Nie są to żadne kokosy w zestawieniu z czasem jaki musisz na to poświęcić ale jeżeli utrzymasz ROI pow. 10% na tym i wyższym limicie, to można zacząć mówić o przyzwoitych pieniądzach.
Traktuj to jako naukę!!! Prawdziwa gra zaczyna się wyżej
Hmmm... Granie dla rake jest słabe cienkie nierozwojowe ale z drugiej strony aż tak go nie demonizujmy
Na iPoker mozna od ręki dostać 60% RB tyle, że trzeba wiedzieć gdzie pytać i żadnych warunków spełniać nie trzeba.
Dają tam super hiper mega sity z giga wielkim JackPotem ![]()
Żaden szanujący się reg tego nie ciśnie, bo w long runie wygranie 6 sitów SH pod rząd jest porównywalne z wygraniem SM. Niby się da i pare osób już to zrobiło, ale weź i tego dokonaj :/ Rake jest dwa razy większy, niż w "normalnych" sitach i struktura wypłat jest maksymalnie niekorzystna dla dobrego gracza. Mianowicie zamiast 2/6 premiowanych są 3/6 trzeci dostaje zwrot BI kosztem zmniejszenia wygranej za 1 miejsce. Jak ktoś jest ogarnięty w sitach to nie gra tego, bo zmniejsza to jego EV
Miesiąc na tych sitach oraz
:heart: :heart:SharkScope
:heart:
.... Jest czerwono na stolikach. Owszem są tam regi... ale oni mają total profit -10k$ -20k$ -5k$ rekordzista :heart:-48k$ ![]()
Przy stolikach trafiamy głownie albo na graczy nowych, którzy nie do końca wiedzą do czego usiedli, albo takich bogatych gamblerów co nie potrafią wygrać w przeciągu kilku k sitów trzech pod rząd a liczą, że uda im się kiedyś fuksnąć 6 in a row :/
Owocuje to ponad 70% ITM dla średnio ogarniętego gracza.
Grając sity za 50$+9$ struktura wypłat gwarantuje nam prawie zerowe swingi. Turniejów się odpala w godzinach szczytu jakieś cirka ebaut 7-10/h
50 turków dziennie to bardzo lajtowo nie nadszarpując jakoś specjalnie zdrowia.
9$rake*50dziennie*5dni w tygodniu*60% Rakebacku = 1350$/tydzień samego RB
Dla niektórych (zwłaszcza tych co grać nie potrafią zbytnio) to sporo. Najlepsze jest to, że nie trzeba tam być mega rozgarniętym do osiągnięcia ITM, a żeby jeszcze mieć ujemne ROI w longrunie na tych turkach to trzeba być MEGA DONKIEM.
Fakt wypłacania RB co tydzień wpływa jeszcze bardziej zachęcająco.
te 50 turków dziennie to jest taki medium semi pro. Jak ktoś potrzebuje pilnie kasy to może zawsze pograć dłużej albo więcej i sumka się zwielokratnia. A nie daj bóg podczas tej całej zabawy fuksnie Ci się i wygrasz 6 pod rząd zasysając 100k$ jackpota
Nie jest to naszym głównym celem, ale jest w cenie i jest do zrobienia ![]()
Zwłaszcza, że jest Semi Jackpot za 6 turków w top2 dają 750$ A seria 6 na top2 jest do wyciągniecia w próbie 1000sitów kilkukrotnie.
Na TitanPoker też jest dostęp do tych sitów więc można też je Cisnąć nabijając sobie StrategyPoints, tyle że nie ma Rakebacku.
Ale za to mozna po niecałym tygodniu mieć Diamentowy status, a wtedy są już takie bonusy, że przebijają kilkurotnie te 60% RB
Co nie zmienia faktu, że wygrywaniu kilkunastu k PLN miesięcznie nie umiejąc grać jest mega lame i lepiej grać dla winrate, bo po takim masowym klikaniu i waleniu pod Rakeback Twój skill stoi, a wręcz się cofa.
no może jedną małą odnośnie tych bonusów i profitów jakie się czerpie z bycia Diamentem. I nie myślcie sobie, że to tylko koszulka i dostęp do działu na forum. O nie nie. To są takie bonusy o jakich wam się nie śniło, tyle że są tak elitarne, że nie mogę wam zdradzić pod groźbą śmierci :/
Uzbierajcie na diament a rezultat was zaskoczy.
Pyszu napisał
9$rake*50dziennie*5dni w tygodniu*60% Rakebacku = 1350$/tydzień samego RB
A to nie lepiej zwykłe za 55$ grać? Niby rakeback mniejszy, ale i tak w kieszeni więcej zostaje, bo mniej płacimy sieci. Chyba że tu lepsi gracze grają
tak jak Pyszu napisal, regularsow odstrasza wiekszy rake, a wiec uciekaja na zwykle. Tutaj zostaja tylko donki;D
Punkt 2 (paragraf???) c.
Ale na początek wyrób diament to Cie trochę oświeci i wtedy podyskutujemy o super ofertach dla prawdziwych gamerów w dziale tylko dla diamentów, bo tam jest niezła skarbnica wiedzy... Ale nie można jej tak wszystkim rozdawać, bo jaki byłby sens robienia Diamentu prawda?
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Sporo się dowiedziałem.
Na 95% jestem zdecydowany wpłacić tę kase do FTP, razem z kodem bonusowym od PS. Dają podwojenie depozytu plus później rakeback 27%.
Wcześniej pisząc o wyrabioaniu max RB nie miałem na myśli, że sam chcę odrazu tak grać. To raczej melodia przyszłości. narazie mam BM swój i się go trzymam. Zacznę na FTP od turków za 2$-5$.
Pyszu:
Dzięki, ale te JackPoty narazie nie na moją kieszeń, choć fajnie to wszystko opisałeś. Struktura miejsc płatnych premiuje gre pod rakeback faktycznie.
Odnośnie tego Statusu Diamentowego - szczerze to nie wiem, czy piszesz na serio.
Pytanie:
Jakie polecacie programy pod SnG. Czy w ogóle na limicie 5$-6$ takie programy się przydają?
podpunkt raczej;p ajjjjjjjj czuje sie dyskryminowany, ze zostaje pozbawiony szansy na rb grajac w fixa na ipoker :((((((((((((((((
kamil90 napisał
podpunkt raczej;p ajjjjjjjj czuje sie dyskryminowany, ze zostaje pozbawiony szansy na rb grajac w fixa na ipoker :((((((((((((((((
Jaaa co Ty dajesz?
Każdy kto gra na PokerStrategy może mieć RB :/
Mówisz o iPokerze z PS to pewnie Ci chodzi o TitanPoker
Titan Poker $1 Rake = 3 StrategyPoints
Ostatnia osoba z Top250 z Maja miała 15 791 za co dostała 100$ Gdybys w czerwcu mocniej przycisnął i wyrobił cirka ebaut 5300$ rake istnieje spora szansa, że dostaniesz się na końcowe pozycje Top250 i otrzymasz 100$ co daje w przybliżeniu prawie 2% RB
Prosze nie wprowadzać ludzi w błąd, że Jesteś bez szansy na RB.
Szanse masz tylko musisz się więcej uczyć czytać artów a w końcu się uda i 2%RB może będzie w Twoim zasięgu. 5300$ Rake/miech to nie tak dużo. Na Fixed Limit szybko leci
meda1ik napisał
Używa ktoś progra,mu Tournament Shark?
Ja używam i polecam. Biorąc wszystkie za i przeciw, uwzględniając, że gram na P*, TS jest the best
Wszyscy, którzy ściągną sobie TS i nie będzie im chodzić, proszę nie marudzić (tak jak ja to zrobiłem) tylko ustawic na swoim poker roomie język angielski
Pyszu - SZACH MAT
ja juz uwierzyłem w te kokosy...
Jaki szach mat? Ja mam koszulke z PS co ma Protekcje na szach maty.
Kokosy są ale nie na Titan
Mówienie o tym w świetle prawa PS jest jak najbardziej dozwolone. Podawanie jakichś linków czy nazw już nie do końca. Poza Titanem jest cała fura klientów iPoker. Jedni przyciągają kolorkami, inni super laskami, freerollami a są tacy co poza 60% RB nie oferują nic. najprostsza acz najskuteczniejsza forma promocji. Niestety dając taki RB nie bardzo im styka na reklame więc ciężko to jest samemu odszukać i nawet wszechwiedzące google milczą. Starczyło im jedynie na faceta co gada do ludzi na priv i "nagania" do roomu. Początkowo mi się nie chciało wierzyć, bo zaraz do głowy mi przyszła opcja wyciągnięcia max EV spod tego RB i wykminiłem te jackpot SNG. Po miesiącu współpracy jestem bardziej niż zadowolony. Kaska co tydzien na konto git.
Żeby nie spaść całkowicie do Bronze i móc się jeszcze lansować na forum to cisne SSS NL2 na P* co by damian dostał tą podwyżkę w końcu.
tmfinger napisał
meda1ik napisał
Używa ktoś progra,mu Tournament Shark?Ja używam i polecam. Biorąc wszystkie za i przeciw, uwzględniając, że gram na P*, TS jest the best
Wszyscy, którzy ściągną sobie TS i nie będzie im chodzić, proszę nie marudzić (tak jak ja to zrobiłem) tylko ustawic na swoim poker roomie język angielski
Pyszu - SZACH MAT
ja juz uwierzyłem w te kokosy...
A mógłbyś coś więcej napisać o tym programie? Jak to działa i w ogóle. Nigdy nic takiego nie używałem, ale napewno będe musiał to zmienić w niedalekiej przyszłości.
masz 7 dniową pełną wersje próbną. Wszystko sam zobaczysz, nic nie ustawiałem, po prostu się odpalił
Pyszu, co do rakeback, to na 2+2 jest chyba wątek, gdzię zgłaszasz chęć uzyskania RB i na prv dostajesz ofertę. Czy tak?