Rozważam utworzenie czegoś takiego jeśli znalazłbym chętnych. Nie wiem czy ktokolwiek tutaj gra w PLO, albo zamierza? Grupa docelowa miałaby być mała - kilkuosobowa i działać nie na zasadzie grupy wzajemnej adoracji, ale skupiać się na cięzkiej merytorycznej pracy nad swoimi umiejętnościami:D
W grupie panowałyby zasady zmuszające ludzi do aktywności typu:
- jeśli jakiś członek postuje rękę na forum, wszyscy inni muszą szukać dziury w całym, liczyć, myśleć no i dyskutować, a nie pisać nh, albo "no nie wiem". Jak członek grupy nie wie, to ma się dowiedzieć czego nie wie i dlaczego nie wie - takich ludzi nam potrzeba:D Oczywiśce postujący musi zadbać, by nie tracic czasu innych głupotami.
- jak ktoś kręci filmik ze swoją grą, a powiedzmy ma taki obowiązek raz na jakiś czas w zależnosći od ilości osób w grupie - wszyscy inni muszą dokładnie obejrzeć, czukać błędów, zanalizować i porównywać przemyslenia, by wypracować użyteczne wnioski dla wszystkich.
- każdy musi wykazać się kreatywnością i szukać nowych koncepcji w filmikach, artach, książkach czy własnej głowie, oraz ciekawych rozdań w sieci.
Oczywiście wspólne sesje live itd to standard.
Ciekawi mnie czy znaleźliby się ludzie, którzy czuja się na siłach i chcieliby w tym uczestniczyć aktywnie i z pełnym zaangażowaniem i mają na to czas. Dobrze byłoby, gdyby chętni mieli jakiś bagaż doświadczeń w grze w pokera i czują, że poker jest dla nich, a nie tylko chcą się tgo dowiedzieć (doświadczenie nie koniecznie w PLO co oczywiście byłoby piękne:D) i jakiś rozsądny bankoll powiedzmy na PLO25 minimum.
Ciekawi mnie też kto byłby chętny na coś takiego w innych grach - FL, NL, HU czy S'n'G?