Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Uk?

32 Posty
19 Użytkownicy
0 Reakcje
4,857 Wyświetlenia
hellYeahEnT

prosic o zaswiadczenie ile wygrales w danym okresie i dostaniesz od pokerroomu i z tego sie rozliczyc mozesz

Odpowiedz
Cytat
zylka5

Napisane przez Huricano

Napisane przez zylka5

Napisane przez nuborn3
kiedyś mi się cos rzuciło w oczy, że na moneybookers (skrill) jest możliwość założenia karty kredytowej, dokładnie nie wiem na jakiej zasadzie to działa, trzeba by dokładnie doczytać ale chyba polega to na tym że środki które posiadamy na moneybookers można bezpośrednio wypłacać z karty, czy tez płacić tą kartą, bez potrzeby przelewania środków na konto w polskim banku. To chyba też zawsze jakieś rozwiązanie, nikt nas nie ścignie że posiadamy jakies środki z niewiadomego źródła na własnym koncie w PL.

Chyba nie do końca wiesz, czym zajmuje się Urząd Skarbowy. Spróbuj kupić np. mieszkanie w Polsce za pieniądze z pokera.

Zaiste nikomu się to jeszcze nie udało...

Nie chodziło mi o to, że nie da się tego zrobić, tylko że trzeba się przy tym trochę natrudzić, a zwykłe zamówienie karty z Moneybookers i wypłacenie za jej pomocą pieniędzy z bankomatu raczej nie będzie skuteczne, jeżeli chodzi o kwestię Urzędu Skarbowego.

Odpowiedz
Cytat
nuborn3

wiem czym zajmuję się Urząd Skarbowy w PL bo pracuje w nim od kilku lat. Miałem jednak na myśli wypłaty mniejszych kwot, a nie od razu zamiar kupna mieszkania. W przypadku nawet wypłaty kwot rzędu 3k-5k zł na konto w PL, nie musisz od razu kupować mieszkania, żeby Urząd Skarbowy przy wszczęciu postępowania przeciwko Tobie sprawdził Twoje konto do czego ma prawo i wtedy wyjdzie, że masz na tym oto koncie pieniądze z nieujawnionych źródeł. W przypadku moneybookers jest to raczej niemożliwe. I to miałem na myśli. Co do karty tak jak ktoś tam napisał, coś takiego mi się obiło o oko, ale nie byłem do końca pewny, także dzięki za link.

Odpowiedz
Cytat
kfas

Szpieg z US! I to jeszcze węszy w sprawie Skrill... Ratuj sie, kto moze!

Odpowiedz
Cytat
nuborn3

Twoja wiedza o pracy w US zapewne jak dla 80% społeczności jest znikoma, czyli kto pracuje w US to od razu szpieg, łapówkarz i dostaje wysokie premie z pieniędzy podatników. To gdzie ktoś pracuje a co robi po pracy nie ma przeważnie dużo wspólnego. Chyba, że Twoim zdaniem osoby pracujące w policji, us, czy uc itd nie mogą grać w pokera, ani wypić piwa na ławce w parku, bo to jest nielegalne :( Zapewniam Cie, że to też normalni ludzie.
pozdro, hej

Odpowiedz
Cytat
thefoe

a tak przy okazji: rejestrujac sie na pokerroomach podajemy obywatelstwo czy miejsce zamieszkania? Kiedy sie ostatnio gdzies rejestrowalem nie zwracalem na to uwagi, ze wzgledu ze na dzis jest to dla mnie tozsame. Jednak, teraz istnieje coraz wieksze ryzyko skutecznych sankcji prawnych (np izolacje graczy) wiec ciekaw jestem, czy przeprowadzka do UK bedzie skuteczna i dla roomu bede Brytyjczykiem ;)

Odpowiedz
Cytat
gadouk

tak
wystarczy potwierdzenie adresu

Odpowiedz
Cytat

duzo trzeba sie nameczyc zeby dostac rezydenture uk?

Odpowiedz
Cytat
pacek85

Wszyscy obywatele krajów wchodzących w skład Europejskiej Strefy Ekonomicznej i Szwajcarii mogą starać się o certyfikat rezydentury (Registration Certificate).
Od kwietnia 2011 roku do ubiegania się o rezydenturę nie jest już wymagana rejestracja w Home Office w ramach Worker Registration Scheme. Aby wystąpić o rezydenturę należy wysłać do Home Office wypełnioną aplikację EEA1 wraz ze swoim paszportem i dokumentami potwierdzającymi zatrudnienie w okresie ostatnich 12 miesięcy.

Odpowiedz
Cytat
thefoe

Dzięki za link. :fdrink

Odpowiedz
Cytat
chmurowski

ale przeciez z moneybookers jak chcesz wyplacic kwote ok 2500e to gdzies tam bylo napisane, ze oni zgodnie z prawem, blablabla musza powiadomic, bla bla bla. Wie ktos jak to w koncu jest?

Odpowiedz
Cytat