Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Rakeback

10 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
1,130 Wyświetlenia
Pasiv

Hej.

Nie chce mi się szukać i czytać, więc zapytam i może ktoś życzliwy mi odpowie :)

Generuje jakieś 200 euro miesięcznie Rake. Mam rakeback na pokerheaven. Więc dostaje z powrotem 60 euro.

Wiem, że jest na starsach jakiś program VIP, ale nie chce mi się tego dokładnie czytać... Na jaki rakeback mogę liczyć przy generowaniu 200 euro rake miesięcznie.

Będzie się bardziej opłacało niż na poker heaven?

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
hellYeahEnT

na starsach wiekszosc stolikow jest w $ wiec i rake bedziesz nabijal w $. Za 200$ rakeu miesiecznie na starsach dostaniesz okolo ~15% rb . Jak chcesz dokladne wyliczenia to podaj jeszcze jaka odmiane grasz i jaki limit bo od tego tez to zalezy

Odpowiedz
Cytat
maciasowy

podaj:
- stawki
- ilośc stołów
- czy w euro grasz czy w dolarach
- czy grasz tight czy aggro

i wtedy można coś pokombinować

Odpowiedz
Cytat
Pasiv

Gram HU SnG. Grałbym 200 turniejów za 21$ miesięcznie.

Odpowiedz
Cytat
LeonidasPL

Za 200 EUR rake'u masz 1600 VPP. W pierwszym miesiącu daje to 2025 FPP, w kolejnych 2400 FPP. Jak nie wbijesz GoldStara, to będziesz mógł brać tylko te bonusy 50$ za 4.5k FPP, które dadzą Ci niecałe 27$/mies. + coś tam ze Stellarów. Z tego co widzę na jakieś 20$/mies średnio z nich możesz liczyć.

Odpowiedz
Cytat
johnybravo80

imo patrzenie sa sam rakeback jest bez sęsu. Lepiej porównaj rzeczywistą opłatę za 1 turniej. Na PH masz 5% i odstajesz zwrotu 30% tego. Czyli w rzeczywistości płacisz 3,5%. Teraz porównaj jak to na PS wygląda i masz odpowiedz gdzie gra jest tańsza. Do tego jeszcze trzeba wsiąść pod uwagę liczbę graczy i poziom.

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage

Witam.

Kolega wyżej poruszył kwestię kluczową, zobacz ile rake płacisz na PokerHeaven a ile na PokerStars.
To że dostajesz większą sumę jako rakeback, co jest z jednej strony fajne, bo na koniec miesiąca pojawia się XX$ na koncie i jest super, może być złudzeniem, bo wszystko wyrównuje się gdy płacisz mniejszy rake i $/hour jest takie samo lub nawet lepsze.

Polecam tę stronę: http://www.fpppro.com/

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Pasiv

Rake jest identyczny - 5%.

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage

Na PokerStars nie ma turniejów HUSNG za 21$, są za 15$ i 30$.
Dla HUSNG za 15$ turbo rake wynosi (14.39+0.61$) 4.24%, dla turniejów nonturbo rake wynosi (14.29+0.71$) 4.97% i odpowiednio dla 30$: 4.24% i 5%.

Na PokerHeaven masz turnieje 20+1€, czyli rake wynosi 5%, ale zależy co zamierzasz grać na PokerStars, jeśli turnieje turbo to twierdzenie w HUSNG, że 5% i 4.24% rake to jest identyczny rake to raczej błąd bo jest to różnica która składa się na ROI.

Odpowiedz
Cytat
Pasiv

@imgoingtomirage Trochę późno odpisuję, ale kurde... dzięki za odpowiedź :)

Mogę zacząć grać na starsach albo od stycznia albo w ogóle (bonusy) Gdy dowiedziałem się, że ten rake jest niższy na starsach niż początkowo sądziłem decyzja jest bardzo prosta.

Jeszcze raz dzięki! :sdrink

Odpowiedz
Cytat