.
Częsty split = czyli pule, na których się traci = idealna forma dla poker roomu (zabiorą więcej pieniędzy od fisha zanim bustnie)
jak kolega wyzej. Idealna forma do zdzierania z rejku przez p*a ze rb nie istnieje to jest ev-:f_drink:
Poklikałem chwilę na NL20, to poziom ciut gorszy niż NL2. Wiadomo, pierwsze dni tego cuda, ale dawno nie widziałem takiego folkloru
Napisane przez MasTereK18
Poklikałem chwilę na NL20, to poziom ciut gorszy niż NL2. Wiadomo, pierwsze dni tego cuda, ale dawno nie widziałem takiego folkloru![]()
Poklikałem i potwierdzam, jak na NL20 jest folklor to na najniższym limicie dzieją się już kompletne cuda typu limp, limp, limp, olek z K,7o
Tak na szybko mam wrażenie, że trzeba grać ultra tight, górny zakres: A-J, bez poketów, limpować, oglądac jak najwięcej flopów, a jak się trafi linia 3x bet z czego na river wsów
EDIT: do rangu A-J dodałbym wszystkie suited asy, bo dają szansę zgarnięcia obu pul (jak trafi się flusha i top parę)
Oki, pograłem, poczytałem na "konkurencyjnym forum od działań matematycznych", gdzie koleś na 3k rąk na NL10 zapłacił.... 18/100 bb rake i wróżę rychłą śmierć odmiany tak jak zdechło 6+ Holdem (chyba, że wprowadzą jakieś jackpoty)
Ale zanim zdechnie to zamierzam, tak jak słuchacze Krasnojarskiej Szkoły Pokera, przyczynić się do zgonu pacjenta.
Jak, otóż moje początkowe założenie, żeby grać A-J plus suited A okazało się zbyt loose. Ręce startowe? Prosze bardzo:
AA, KK, QQ, JJ, AK,AQ, KQ a co więcej od złego pochodzi. (ręce suited mają niewielką przewagę na offsuit, więc olać to, pozycja tez bez znaczenia)
Plus linia: limp/mini bet preflop i bet, bet, olek
Dziękuję i zapraszam, razem rozpierdolimy ten burdel. Jak i dlaczego? Po prostu jakiś dureń z P* wymyślił, że fiszeły będą mielić rake do uchachanej śmierci, jednakowoż obraził tym założeniem Królową Nauk.
Tak to się robi, kurwa, na NL10 jeszcze większe cwele siedzą
KARTY WŁASNE
Gracz HatchetHarry75 otrzymał [Qc Qh]
One_Queen13: przebija 0.10 $ do 0.20 $
stahlbeton32: sprawdza 0.20 $
darklexor: pasuje
hayaomaru: pasuje
HatchetHarry75l: sprawdza 0.10 $PIERWSZY RAZ FLOP [Ad 5h Ah]
DRUGI RAZ FLOP [Jc Ts Qd]HatchetHarry75: stawia 0.68 $
One_Queen13: pasuje
stahlbeton32: sprawdza 0.68 $PIERWSZY RAZ TURN [Ad 5h Ah] [2h]
DRUGI RAZ TURN [Jc Ts Qd] [Jd]HatchetHarry75: stawia 2.11 $
stahlbeton32: przebija 5.05 $ do 7.16 $ i wchodzi all-inPIERWSZY RAZ RIVER [Ad 5h Ah 2h] [As]
DRUGI RAZ RIVER [Jc Ts Qd Jd] [Ac]PIERWSZY RAZ PORÓWNANIE KART
HatchetHarry75: pokazuje [Qc Qh] (fula, Asy na Damy)
stahlbeton32: pokazuje [8h 6h] (kolor, od Asa)
HatchetHarry75 wygrał 7.80 $ z puliDRUGI RAZ PORÓWNANIE KART
HatchetHarry75: pokazuje [Qc Qh] (fula, Damy na Walety)
stahlbeton32: pokazuje [8h 6h] (parę Walety)
HatchetHarry75 wygrał 7.80 $ z puliPODSUMOWANIE
Łączna pula 16.33 $ | Prowizja 0.73 $
Napisane przez sojowyjarz
Profitowo się tutaj overlimpuje QQ na krotkim stole?
Rake jest zabójczy, więc jak wchodzisz to chcesz zgarnąć obie pule i to najlepiej w multiwayu, klikasz, klikasz, jak wpadnie QQ, KK, AA to nie chcesz wystraszyć "fachowców" od J,7o. Nuż zahaczy jeden board i callnie. Czy to jest profitowe? Na razie tak, za chwilę będzie jak z 6+ Holdem, absolwenci Pokerowej Akademii im. Frunzego zanitują odmianę na śmierć.
P.S. Ciekawe, która blat' nie ma co robić tylko minusuje posty, na spacer idź!
Spoiler

Widziałem tam straszne rzeczy... olka z 3,8o, olka z 7,9s, it was horrible, do dziś nie doszedłem do siebie