Chciałbym coś zrobić ale nie mam pomysłu co, główni udziałowcy wygląda jakby się nie interesowali, ja miałem mały procent ale zawsze to parę stów. Tak więc jak masz jakiś znajomych w Anglii to...
NA dodatek mega wkur%$jące jest to, że maciejko ma wyjebane i nic mu z tego.
Witam, przepraszam za milczenie. Żyję, nie zapomniałem o zaległościach. Miałem trochę problemów z pracą, w poksa nie szło kolorowo, w dodatku zlikwidowali splashe na których zarabiałem i zredukowali satki. Forrest skąd informacja że byłem w ostatnie 120 dni na 3000$ do przodu? Od pierwszego sierpnia shark pokazuje +400 co w rzeczywistosci oznacza jakies -800$ a mnie wydaje się że nawet więcej, nawet z jakichś gier nieobejmujących sharka nie jestem do przodu.
W ten weekend zaktualizuję wątek, ile komu wiszę i jak widzę spłatę każdego z osobna. Wiem, że temat ciągnie się już długi czas i wielu z was traci cierpliwość zwłaszcza jak nie daję znaku życia. Przepraszam jeszcze raz za milczenie, wiem że dla Was to w sumie gówno warte bo liczą się spłaty, których również nie było od dłuższego czasu.
Chcę również sprostować, że nie dogaduję się z nikim indywidualnie. Nie prowadzę rozmów typu "dogadajmy się na boku ja Cię będę spłacać a Ty będziesz milczeć". Zawsze rozliczałem się publicznie i zawsze przesyłałem taką ilość pieniędzy jaka była w rozliczeniu, nikomu nie wysyłałem nic ekstra.
Temat rozliczeń będę chciał ruszyć od nowego roku, szczegóły podam w ciągu dwóch dni.
Witam ponownie.
Na początek jeszcze kilka wyjaśnień. Tak jak pisałem, chciałbym rozpocząć zwracanie środków od stycznia nowego roku, w kwietniu kończy mi się rata kredytu i powinno mi być znacznie łatwiej oddawać pieniądze. Sporo czasu przedkładałem pewne zobowiązania bankowe etc. ponad Wami, ale też rozumiem, że tracicie cierpliwość, a ja chce pokazać, że nie mam Was w dupie.
Pokerowo. Na prawdę nie jestem od sierpnia-września zarobiony pokerowo, ucięli większość splashy próbowałem małych hyperów czy spinów. Zobowiązuję się do niegamblowania, jedyne co będę grać to satki, splashe, i hypery z niskim wpisem do 5$ (wyjątek spider 8.88 w soboty). Doszedłem do wniosku, że lepiej będzie, jak z wypłaty będę chociaż częściowo regulować wasze zadłużenie niż mam gamblować i próbować shipnąć coś więszkego.
Updaty. Będę się starał akutalizować wątek znacznie częściej. Nawet jak będę mieć złe informacje, albo coś mi nie wyjdzie to nie będę chować głowy w piasek tylko będę o tym informować. Ostatniego dnia każdego miesiąca będę robić podsumowanie ile komu spłaciłem i ile komu wiszę.
Wykaz zadłużenia na dzień dzisiejszy:
Bilson: 4825$
Maklakiewicz: 2775$
Edek: 645$
Forrest: 550$
Czarnebloto: 550$
Stridder: 325$
Scarpet: 325$
Gruszka: 215$
TomKKKK: 100$
lalaeth: 100$
Artur90: 100$
danel91:100$
exculibrus:100$
Propozycja spłaty. Nie chcę regulować zadłużenia w stylu po 100$ miesięcznie, tak jak ktoś wspominał to by potrwało z 10 lat. Chciałbym oddawać dług etapami, w pierwszym etapie od stycznia do kwietnia następnego roku chciałbym spłacić najmniejszych udziałowców tj: exculibrusa, danela,Artura,lalateha i Gruszkę, jeśli będę w stanie to jeszcze częsciowo Scarpeta i Striddera. W kolejny etapie (od kwietnia-maja 2018) chciałbym zadbać na początku o największych udziałowców (Bilsona, Maklakiewicza) dokończyć spłatę Skarpeta i Striddera i zacząć spłaty reszty udziałowców. Chciałbym w tym okresie odsyłać około 400-500$ miesięcznie. Przedostatni etap byłby spłatą do końca Edka, Forresta, Czarnegobłota i kolejnymi częściowymi spłatami Bilsona i Maklakiewicza. W ostatnim etapie zostałbym tylko z Bilsonem i Maklakiewiczem.
Wszelkie shipy (chociaż raczej będę skupiał się na oszczędzaniu i odsyłaniu z pensji) będą realizowane zgodnie z aktualnymi udziałami %. Oczywiście nie będzie też tak że powiedzmy przez 4 miesące zarobię na satkach 1000$ oddam 700$ najmniejszym udziałowcom i będę happy - ten 1000$(ewentualnie pomniejszony o moje depozyty) będzie nadwyżką i będzie rozesłany zgodnie z udziałami.
Przed każdym z etapów, czy też miesięcy będę starał się klarować moją sytuację. Ile będę w stanie przelać, daty etc. Wszystkie te rozliczenia opierają się na mojej pracy w sumie prawie za najniższą krajową w UK bez kontraktu, mam nadzieję, że w przyszłym roku jednak dostanę zarówno kontrakt jak i podwyżkę co pozwoli mi jeszcze na większe spłaty. W UK na pewno pozostanę minimum do Brexitu, mam nadzieję że ta sytuacja się wyklaruje a spłaty będą regularne. W zależności od tempa spłat i pozostałych zaległości będę rozważać pożyczkę w UK na spłatę pozostałości, jest to jednak temat jeszcze w miarę odległy, ponieważ za krótko jeszcze jestem w UK i nie pracuję na kontrakcie.
Pierwsze wpłaty pojawią się w styczniu, nie będzie tak że zadeklaruję spłaty od stycznia do kwietnia i spłacę coś np. w kwietniu a przez pierwsze 3 miesiące znów będzie cisza i brak spłat. Rozważam też spotkanie się osobiste z Wami w Polsce, mniej więcej w czerwcu lipcu przyszłego roku. Z każdym z inwestorów, u którego będę miał zobowiązanie w tym czasie i który wyrazi taką wolę chciałbym się po prostu spotkać i porozmawiać. Pokazać, że nie jestem debilem, jestem osobą mimo wszystko porządną i gotową do rozmów twarzą w twarz.
Witam ponownie, czas ma mały update.
Po pierwsze: pierwsze zwroty zgodnie z umową zostały rozesłane, po 20$ poszło do exculibrusa, Daniela i Artura oraz Toma, do Gruszki poszło 40$. Lalaeth mnie prosił abym nie robił mu przelewu na Stars tylko inną metodą więc jemu uzbieram więcej $$ i dokonam większej płatności.
Gruszka: 175$
TomKKKK: 80$
Artur90: 80$
danel91:80$
exculibrus:80$
Życiowo. W styczniu miałem problem z pracą, w sumie więcej do tej pory nie pracowałem niż pracowałem. Na szczęście pozwoliło mi to chodzić na rozmowy kwal. i dostałem kontrakt w nowej firmie, jutro startuję. Będę miał miesięczną wypłatę a nie tygodniówki jak do tej pory, więc muszę trochę zaoszczędzić bo pierwsza wypłata dopiero 25 lutego, więc ogólnie zwroty będą pojawiać się pod koniec każdego miesiąca. Pod koniec stycznia jeszcze podsumuję jak to wygląda, postaram się jeszcze dokonać zwrotów i napiszę jak w pracy.
Pokerowo. Ostatnio grałem mniej z racji tego, że muszę rozplanować wydatki, w ten weekend udało mi się być około 300$ na plusie, co daję plus około 200$ w tym roku i tak jak się umawialiśmy postaram się je utrzymać na koncie a następnie w kwietniu maju rolzliczać zgodnie z udziałami. Dziś trochę shotowałem bo miałem rusha, ale te większe turnieje to zazwyczaj były z satelit, żeby nie było pretensji, że gram jakieś gry. W następnych tygodniach znów na spokojnie satki, splashe i małe hypery.
Pozdrawiam.
Cześć, chciałem zdać mały raport. Kolejne wpłaty będą za około 2 tygodnie, wypłatę mam 25 lutego więc muszę trochę odczekać po depozycie itd. aby móc rozsyłać. W pracy coraz lepiej, zrobiłem urpawnienia na dość specyficzną maszynę, mam możliwość nadgodzin w weekendy więc jest jeszcze szansa dorobić coś więcej.
Cześć, kolejne wpłaty rozesłane, po 40$ do excu, Daniela, Artura i Toma, 75$ do Gruszki. W następnym miesiącu uda mi się spłacić do końca wyżej wymienionych udziałowców + myślę, że Lalateha.
Gruszka: 100$
TomKKKK: 40$
Artur90: 40$
danel91:40$
exculibrus:40$
Dobra ta pożyczka długoterminowa, raty 0% i do tego ich wysokość sam sobie ustalasz
![]()
sory za offtop ale nie mogłem się powstrzymać.
Napisane przez alofo132
Dobra ta pożyczka długoterminowa, raty 0% i do tego ich wysokość sam sobie ustalasz![]()
sory za offtop ale nie mogłem się powstrzymać.
Ty się odpier*** od niego. Temat Cię nie dotyczy, Maciejko zwraca pieniądze, w czym problem? Każdy popełnia błędy, on swoje naprawia i za to należy mu się szacunek.
Dzięki za częściowy zwrot i pozdrawiam
hej, wpłaty będą rozsyłane tak jak w poprzednim miesiącu czyli w okolicach 25 marca i tak jak pisałem te ponad 350$ odeślę. Wszystko wygląda na to że idzie zgodnie z planem, jeszcze tylko kwiecień będzie dla mnie ciężkim miesiącem, ale potem tak jak pisałem wpłaty powinny być już w okolicach 500-600$.
Cześć wypłaty zlecone.
Gruszka: 0$ - 100$ wysłane - spłacony
TomKKKK: 0$ - 40$ wysłane - spłacony
lalaeth: 100$ - dogadujemy szczegóły zwrotu ( czy skrill, przelew itd.)
Artur90: 0$ - 40$ wysłane - spłacony
danel91: 0$ - 40$ wysłane - spłacony
exculibrus: 0$ - 40$ wysłane - spłacony
Cześć, z kwietniowym rozliczeniem spóźnię się jeszcze kilka dni, niestety byłem chory tydzień i dostałem o 25% mniejszą wypłatę bo nie miałem płatnego chorobowego, w dodatku wrzucili mnie omyłkowo na emergency tax code przy nowym okresie rozliczeniowym i zabrali mi jeszcze prawie 300F podatku... Powinienem dostać zwrot w ciągu kilku dni i wtedy będę mógł rozliczyć. Oczywiście majowe rozliczenia pod koniec miesiąca będą swoją drogą.
Czesc. Z jakiej czesci Anglii jestes? Moze czas sie rozejrzec za stala praca, co nie stanowi wcale problem. Bedziesz mial platne chorobowe i spokojna glowe