Mam pytanie czy podczas gry Sit and Go używacie jakiś programów do pomocy??
Zastanawiałem sie nad kupnem HM ale nie wiem czy zda od egzamin do SG.
Jakich programy możecie polecić co zdaje najlepiej egzamin??
Napisane przez murek7
Mam pytanie czy podczas gry Sit and Go używacie jakiś programów do pomocy??
Zastanawiałem sie nad kupnem HM ale nie wiem czy zda od egzamin do SG.
Jakich programy możecie polecić co zdaje najlepiej egzamin??
było
ja używam HM i jestem zadowolony - jeżeli nie grasz na 22$ + to możesz kupić wersje small stake za ok 50-60 $ - bedziesz mial w nim wszelkie statystyki do sng i cashy, bedziesz mógł zrobic analize kazdego turka, sprawdzić ROI, różne wykresy itp - napewno pozwala zapanowac nad wszystkim.
Tournamnt shark jest nieco inny, bo pokazuje wyniki historyczne twoich przeciwników - licz sie tylko z tym ze na kilku pokerroomach jest zabroniony - jeżeli miałbym kupić jeden to zdecydowanie HM zamiast TS
Ja gram kombinacją PokerTracker3 + Top Shark. To drugie to darmowa wersja Tournament Sharka (chyba, z płatną nie miałem do czynienia więc nie wiem jakie ma funkcje) w przeglądarce. Minus jest taki, że odpada przy multitablingu, ale za to możesz tego używac nawet grając na roomach, nie tolerujących Tournament Sharka (np. na ftp). O pożytkach wynikających z trackera nie ma co pisac, chociaż najbardziej sprawdza się na tych wczesnych i średnich poziomach blindów.
Ja używam Tournament Indicator. Jeśli chodzi o funkcje to pokazuje:
MZone, VPIP, PFR, 3Bet/F, Steal/F, AF, CBet/F, WSD/W, Net, Streak
Oprócz tego typ gracza, oddsy, Win oddsy, pot oddsy, EV
Napisane przez arsze89
Ja używam Tournament Indicator. Jeśli chodzi o funkcje to pokazuje:MZone, VPIP, PFR, 3Bet/F, Steal/F, AF, CBet/F, WSD/W, Net, Streak
Oprócz tego typ gracza, oddsy, Win oddsy, pot oddsy, EV
Legalne to jest??
Wybacz, ale TI to raczej strata kasy. Lepiej już HM albo PT. Można zrobić filtry statystyk w zależności od M, a oprócz tego analizować grę. Do turniejów chyba lepiej HM. Oddsy to każdy powinien sam sobie liczyć we łbie, że tak powiem.
$90 za taki soft to stanowczo za dużo, ponieważ znaczącą część jego funkcjonalności można, albo nawet powinno się mieć w głowie.
Popatrzcie na ceny: $55 kosztuje HM low stakes, $45 PT3 low stakes. Przydatny jest również Tournament Shark - $50 albo $8/miesiąc.
Przetestowalem tournament indicator, szczerze mówiąc malo przydatny gadzet. Odsy tak jak cdj pisze, kazdy powinien umiec liczyc, co do statystyk to nie wiem bo nie uzywam
Mógłby ktos kto przetestowal kazdy z wymienionych programow
- HM low stakes, PT3 low stakes, Tournament Shark,
zrobic takie porownanie w odniesieniu do sng. Ułatwiłoby to wybranie programu i by bylo mniej pytan. Mysle ze takie informacje powinny byc podwieszone w dziale na stale.
Napisane przez buejk
zrobic takie porownanie w odniesieniu do sng. Ułatwiłoby to wybranie programu i by bylo mniej pytan. Mysle ze takie informacje powinny byc podwieszone w dziale na stale.
+1
Napisane przez buejk
Testuję obecnie TS i HM lows stakes. Wcześniej testowałem Poker Tracker 3. Gram teraz $3.40 na P*. Generalnie żaden z tych programów na tym poziomie nie jest obowiązkowy. TS pokazuje, kto jest totalnym fiszem, a kto wygrywającym zawodnikiem. Tych ostatnich na $3.4 STT jest niewielu
HM/PT pokazuje statystyki i pozwala na analizę leaków. Z tego co zauważyłem, HM ma lepszy replayer niż PT3 i dodakowo liczy ICM, ale gorzej niż SnGWizz ofkors
Nie dorobiłem jeszcze statystyk turniejowych do HM (w PT3 miałem).
Na podstawie statystyk z HM/PT też łatwo rozpoznać, kto jest kompletnym fiszem, a kto trochę czai - jak ktoś ma VPIP/PFR w granicach 15/12 (+/- 2) to należy na niego uważać
Reszta statystyk nie przydaje się, bo ciężko mieć reprezentatywną próbkę. Więc zastosowanie bardziej do analizy leaków w grze przed fazą PoF.
HTH