Skip to forum
Notifications
Clear all

feedback - unexploitable

17 Posts
10 Users
0 Reactions
4,035 Views

Przeczytałem i zaakceptowałem zasady stakingu. Rozumiem, że PokerStrategy.com nie bierze żadnej odpowiedzialności za umowy i transakcje przeprowadzane między użytkownikami. PokerStrategy.com nie będzie pomagało w rozwiązywaniu potencjalnych problemów między użytkownikami w tym dziale, ani wyciągało z tego tytułu konsekwencji.

Reply
16 replies
Danny177

Przeczytałem i zaakceptowałem zasady stakingu. Rozumiem, że PokerStrategy.com nie bierze żadnej odpowiedzialności za umowy i transakcje przeprowadzane między użytkownikami. PokerStrategy.com nie będzie pomagało w rozwiązywaniu potencjalnych problemów między użytkownikami w tym dziale, ani wyciągało z tego tytułu konsekwencji.

Jestesmy z 7okerem po ponad 2-miesiecznym stakingu gracza unexploitable i przyszedl czas na feedback ;)

Po pierwsze - jak to ze stakowaniem innych graczy zawsze jest watpliwosc ze jesli chce kase na gre to moze sobie nie radzi, albo cos takiego.. W przypadku unexploitable, ku naszej radosci trafilismy na bardzo dobrego gracza NLHE HU, ktory przez caly okres stakingu utrzymywal winrate powyzej 10bb/100 (bylo to ok 60k rozdan). Podejzewam ze byloby i lepiej gdyby nie to ze z poczatku bylo troche gry z regami, co jak wiadomo nie winduje winrate do najwyzszego poziomu ;) Jednak mysle ze na tych limitach na ktorych gral (nl50-nl100) posiada on umiejetnosci zeby radzic sobie z wieloma regami, a z fishy wyciagac tyle ile sie da, co zreszta widac po wynikach.

W czasie tych 2 miesiecy, z poczatku bylo pare problemow odnosnie dogadania niektorych spraw, jednak jestem pewien ze to wynikalo tylko i wylacznie z tego, ze dla stakowanego byl to pierwszy staking, a dla nas jeden z pierwszych... jednak to byly drobne sprawy, dalej wszystko przebiegalo wzorowo, unexploitable uczciwie rozliczal sie ze wszystkich rozdan jakie gral oraz trzymal sie wszystkich ustalonych zasad.

Podsumowujac, osoba zdecydowanie godna polecenia, nei wiem czy planuje brac staking w najblizszym czasie, ale jesli tak to jestem pewien ze przyszly inwestor bedzie zadowolony.

Pozdr i GL!

Reply
hahaUnaab

I was at cebu and met up with hahaunaab when I briefly mentioned to him about my staking experience with one polish guy which didn’t go smoothly.
I have since been requested to write and account here as information for the pokerstrategy public. Do note that I try to be as accurate as possible, but still may get some details wrong as this has been already close 2 half a year ago.
What happened:
Some months ago Jose Carlos Garcia aka Unexploitable was looking for a stake in the English forums for nl50Hu. His staking thread was closed after moderators noticed he wasn’t from the English community, asking him to seek a stake in his own polish community. However I have already been in contact with him and we came to an agreement on a deal something like 50/50 profits share, where I shipped him $500 at the start and top up when necessary. We also had some deadline conditions but I cant remember and don’t think its too relevant anyway. So what happened was he was updating me regularly at the start and showed some good profit and the last time he updated he was in $2k of profits. Then he suddenly disappeared and was uncontactable for 2weeks. Eventually he came back on skype and admitted that he took the $ to play in a live tournament and didn’t manage to make back the $ to repay me. So I offered to cancel the profits he owe me and accept that he returns me my stake of $500 which he agreed but when he can find the money. He claimed that theres some $ left in the account and he will try to play again get make back whwat he owed. Shortly after, he was not contactable again I saw his PTR and he was losing quite abit in that period. I didn’t really bother for awhile since I have already mentally accepted that it was a bad debt. However one day, I happened to saw him on skype and I started chatting him up. It took a couple of pleadings before he replied. He was apologetic and stuff and explained that he really wanted to return me the $ but cannot do so. He told me he is getting staked by his friend for nl50hu and will try to repay me the $ asap. Ididnt hear from him for a few days but eventually he did return me the $500.
Cliffs:
I staked unexploitable
unexploitable took $2k profits from our deal to play a live tournament without my agreement unexploitable was offered a new repayment deal to repay only the stake of $500 without profits
unexploitable tried and eventually did repay the $500 stake but not after a period of time in which he was not contactable
[20:33:48] Rio: u can add in stuff like my SN and stuff
[20:33:53] Rio: SN: supeyrio

Przeczytałem i zaakceptowałem zasady stakingu. Rozumiem, że PokerStrategy.com nie bierze żadnej odpowiedzialności za umowy i transakcje przeprowadzane między użytkownikami. PokerStrategy.com nie będzie pomagało w rozwiązywaniu potencjalnych problemów między użytkownikami w tym dziale, ani wyciągało z tego tytułu
konsekwencji.

Reply
hahaUnaab

Ja od siebie dodam, ze uwazam to co zrobil za prawdziwe skurwysynstwo szczegolnie ze wzgledu na post mojego poprzednika, z ktorego wynika, ze ten staking byl tak udany, ze mogl zwrocic zalegla kase.

Reply
piecykowy

Może ktoś przetłumaczyć ? Bo nie bardzo rozumiem :)

Reply

Podoba mi sie to w jaki sposob opisal ta sytuacje supeyrio nie naginajac realiow w jedna ani druga strone, mimo iz, to bylo dawno.
W ramach sprostowania chcialem dodac, ze w momencie w ktorym zerwal sie nasz kontakt ktory byl spowodowany tym, ze moj sprzet sie zepsul a dwa dni pozniej mialem wyjazd na wakacje, i nie poinformowalem go o tym, oczywiscie, gdybym bardzo chcial to nie jest problemem zalogowac sie na innym kompie na mojego skype i do niego zagadac (to byl jedyny kontakt jaki mielismy). my bad.
Po czym gdy wrocilismy do rozmowy dostalem propozycje zebym splacil tylko stake. To byla znowu ugoda w moja strone, kolejna. Profit byl na poziomie ~1.5k$ wiec do niego nalezalo 500 stake + ~750 profit.
Tak wiec, jako ze bylem busto w tamtym okresie i majac w rollu 800$ zdecydowalem do niego zagadac i splacic stake. Przypominam ze byl to jakis typek z Singapuru z ktorym jedyny kontakt jaki mialem to skype, nie uwazam to za nic wielkiego, chociaz domniemam ze nie kazdy zdecydowal by sie na taki ruch, lecz ten gosc byl po prostu dla mnie tak mily, ze musialem.

Nigdy nie dostalem od niego wiadomosci z ktorej by wynikalo, ze oczekuje lub domaga sie tych 750$~.
Nie wiem dlaczego sam do mnie nie napisal tylko opowiada historyjke Tobie.
W kazdym badz razie pozdrow go, bo wydaje sie byc spoko ziomkiem (w przeciwienstwie do mnie). I chetnie mu zwroce jego zaległą część jesli chce :)

peace

Reply
hahaUnaab

To sie odbylo tak, ze sie spotkalismy i spytal skad jestem. Odpowiedzialem, ze z Polski i on powiedzial, ze stakował jednego Polaka i go oszukał. Powiedzialem, ze skoro tak to moge postnac to ku przestrodze nastepnych stakerow.

To chyba Tobie powinno zalezec na tym, zeby splacic to co mu sie nalezalo skoro w Ciebie zainwestowal, a nie pisac 'moge go splacic jezeli chce'. Jak sadzisz, chce? Jasne, ze chce.

Reply

Nie, pewnie nie chce... :facepalm:

Reply
jevgienij

Napisane przez unexploitable
Tak wiec, jako ze bylem busto w tamtym okresie i majac w rollu 800$ zdecydowalem do niego zagadac i splacic stake. Przypominam ze byl to jakis typek z Singapuru z ktorym jedyny kontakt jaki mialem to skype, nie uwazam to za nic wielkiego, chociaz domniemam ze nie kazdy zdecydowal by sie na taki ruch, lecz ten gosc byl po prostu dla mnie tak mily, ze musialem.

Jestem daleki od hejtowania, bo rozumiem, że różne sytuacje się w życiu zdarzają, ale odnośnie zacytowanego fragmentu:

Jeśli byłbyś tego nie zapłacił, to byłbyś najzwyklejszym złodziejem, a jeśli zapłaciłeś to po prostu nim nie jesteś, a nie że "gosc byl po prostu dla mnie tak mily, ze musialem".

Reply

Napisane przez hahaUnaab
To sie odbylo tak, ze sie spotkalismy i spytal skad jestem. Odpowiedzialem, ze z Polski i on powiedzial, ze stakował jednego Polaka i go oszukał. Powiedzialem, ze skoro tak to moge postnac to ku przestrodze nastepnych stakerow.

To chyba Tobie powinno zalezec na tym, zeby splacic to co mu sie nalezalo skoro w Ciebie zainwestowal, a nie pisac 'moge go splacic jezeli chce'. Jak sadzisz, chce? Jasne, ze chce.

Nie, pewnie nie chce... :facepalm:

Wlasnie najzabawniejsze w tym jest to, ze jak mu odeslalem stake dostalem tekst typu 'gl in the future' i kontakt sie urwal i pomimo tego ze na skype przez pol roku bylem codziennie nie dostalem zadnej wiadomosci, a w tamtym okresie majac w rollu powiedzmy 500$, ciezko bylo przeslac to 750$, a z czasem kiedy bankroll rosl o tym zapomnialem.
Kase mu wyslalem, solved.

Reply
hahaUnaab

i would like to update that unexploitable has hence repayed the profits of $750 promptly out of goodwill, hence a closure to this case.

by supeyrio

Reply

feedback

Reply
galer

Cześć.

Miałeś już wcześniej założony temat z feedbackiem. Nie ma co tworzyć drugiego, więc po prostu je połączyłem.

Pozdrawiam.

Reply

Oki, właśnie nie mogłem go znaleźć :f_thumbsup:

Reply
malpa2809

Korzystając z tego ze niedawno wyrobiłem złoto i mam możliwość napisania czegoś tutaj to nie omieszkam czegoś tutaj od siebie nie dodać.
Zaistniała pewna sytuacja nie wiem czy przykry czy zabawna to już pozostawiam do oceny czytającym to jak i rozważających staking .
Wiec tak sprawa toczy sie o 300 $ jakie wysłałem mu na FTP tydzień przed zamknięciem, jako że wcześniej wysyłałem mu pewne kwoty do 100 $ to nie obawiałem sie niczego, ale gdy nastąpił ten przykry dzień, dzień w którym wielu graczy straciło pieniądze zgłosiłem sie do niego po zwrot pożyczki żeby móc odbudować sie na innym roomie, troszkę sie zdziwiłem jak i byłem zażenowany postawą jego w moją stronę ponieważ uświadomił mi że mi nie odda pieniędzy ponieważ jak on sam pisał "ja na tym nic nie zarobiłem i ci nie oddam " również " i tak byś stracił wszystko wiec w czym problem " próbowałem pisać do niego ale na moje wiadomości nie było odzewu wiec co miałem zrobić ? nic . Teraz dzieki statusowi mogę sie podzielić tym faktem, mam nadzieję że to być może uchroni potencjalnych inwestorów przed złą inwestycją ( tutaj nie chodzi o umiejętności pokerowe bo tutaj nie mogę nic powiedzieć, są duże i jest bardzo dobrym graczem, ale chodzi wyłącznie o postępowanie )

Jeśli byłbyś tego nie zapłacił, to byłbyś najzwyklejszym złodziejem, a jeśli zapłaciłeś to po prostu nim nie jesteś, a nie że "gosc byl po prostu dla mnie tak mily, ze musialem".

wydaje sie za je nie byłem na tyle miły :ayfkm:

Reply
maak0

Duży profit i błyskawiczne rozliczenie.
Zdecydowanie polecam.

Reply
Ikcero

Jako, że unexploitable zrobił mi bardzo ładny, czterocyfrowy profit, myślę że warto tu napisać, że z rzetelnością, rozliczeniem nie ma żadnego problemu u niego, a do tego shipowanie nie jest mu obce, polecam. :sdrink

Reply