bloga który kiedyś prowadziłem. Nazwa wzięła się z mojego
wielkiego zamiłowania i pasji do gier komputerowych w tym
World of Warcraft. Przeczytacie w nim jak wygląda mój
pokerowy świat. Serdecznie zapraszam.
Kim jestem?
Spoiler
Mam na imię Patryk. Urodziłem się w Würzburgu (Niemcy) w 1994 gdzie spędziłem pierwsze 5 lat mojego życia. W Polsce (Szczecin) mieszkam od 1999. W międzyczasie mieszkałem także 4 lata na Wyspach Kanaryjskich gdzie wyjechałem ze względów zdrowotnych. Zarówno język niemiecki, hiszpański oraz angielski który był formą przejściową na wyspach, znam więc na bardzo wysokim poziomie, przy czym ten pierwszy na równi z Polskim.
Poker
Spoiler
Na pokera trafiłem przez sztuczki karciane. Na początku dla zabawy uczyłem się iluzji, po tym trochę o kartach - jak je tasować i manipulować, aż w końcu jakoś w tym wszystkim pojawił się poker (pewnie dlatego, że do tego wszystkiego używa się kart rozmiaru pokerowego). W tej chwili gram głównie online aczkolwiek grałem też w moim mieście 1/1 PLN w celach rekreacyjnych i żeby podszkolić czytanie graczy. Gram od około 2014 roku, zaczynałem od odmiany full-ring. W 2016 przeszedłem na short handed, natomiast w 2018 zaczynając grę na mniejszym roomie powróciłem do full-ringów ponieważ tylko takie były dostępne. W tej chwili nie gram turniejów ponieważ chcę się skupić na jednej odmianie, jednak w przyszłości chciałbym wygrać jakiś duży turniej.
Podstawowe informacje:
• Limit/Stawki: NL100
• Odmiana: No limit Hold'em Full-Ring (5 normalne stoliki)
• Bankroll Management: 40 buy-in na limit
• Rozdania na godzinę: 300
Cele:
Pierwszorzędny mistrzowski: Przez 6 dni w tygodniu przeznaczam średnio 5h na grę oraz 1h na naukę pokera.
Krótkoterminowy: Brak
Długoterminowy wynikowy: Brak
♥ Życie
Spoiler
Studiuję Ratownictwo Medyczne, zastanawiałem się także nad tym aby wybrać się na medycynę, jednak ilość nauki a przez to brak czasu na wykonywanie swoich pasji spowodował że uznałem, że byłby to zły wybór. Tak naprawdę nadal nie odkryłem czegoś co chciałbym robić do końca życia, czyli wymarzony zawód. Poker jest na pewno dobrym kandydatem, a przynajmniej w tej chwili najlepszym. Ukończenie studiów jest dla mnie kołem zapasowym, czymś co pomoże mi przetrwać gdyby nie wyszło z innymi projektami. Fascynuje mnie wiedza przekazywana na moim kierunku, więc z chęcią też chodzę na mój uniwersytet i uważam, że był to jeden z najlepszych wyborów w moim życiu.
Moją największą pasją jest informatyka - przede wszystkim tematy związane ze sprzętem komputerowym, zarówno perferfyjnym jak i hardware, szeroko pojęty internet, system Windows, oraz tak zwany power using. Posiadam ogromną wiedzę związaną z tymi tematami - jeżeli ktoś miałby jakiś problem lub pytania chętnie pomogę.
Lubię również rywalizację, przede wszysytkim wygrywać. Oprócz tego sporty ekstremalne, a przede wszystkim surfing, skoki na rowerze oraz snowboarding. Lubię także nurkować i ukończyłem kurs nurkowania AOWD. Poza tym raz na jakiś czas lubię się powspinać na ściance, a jak mam okazję popływać na kajcie. Chciałbym kiedyś wypróbować kajakarstwo oraz skoczyć na spadochronie.
Zastrzyk adrenaliny załatwiam sobie także przy szybkiej jeździe samochodem lub na torze gokartowym oraz podczas gry w Paintaball a czasami gdy jest okazja chodzę postrzelać z prawdziwej broni palnej na strzelnicę. Interesowałem się też speedcubingiem, czyli szybkim układaniem kostki Rubika, kartami i rozwojem osobistym a kiedyś praktykowałem także techniki świadomego śnienia.
Blog
Spoiler
Blog jest uzupełnieniem i urozmaiceniem mojej pokerowej przygody oraz stanowi możliwość poznania nowych ludzi. Będzie także swoistym pamiętnikiem który będę mógł przeglądać gdy osiągnę tego czego pragnę. Będę zamieszczać minimum jeden wpis tygodniowo w którym będę opowiadał o najciekawszych rzeczach które zdarzyły mi się przy i poza pokerowym stołem.