Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

2 monitory

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
659 Wyświetlenia
belsoNq

Witam chce rozdzielic pulpit na dwa monitory, mam tylko takie urzadzenie : http://www.morele.net/aten-vs-82-video-splitter-2-port-151932/

niestety tak jak przypuszczalem na obu monitorach mam ten sam obraz i nie mam pomysłu co zrobic klikam te windowsy + p i wybieram wszystkie mozliwe opcje i dalej lipaza, musze kupic dodatkowa karte graficzna ? moja to ATI Radeon XPRESS 200 Series, mam Windowsa 7. Help plz

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
djjaker

zainstaluj sterowniki do radeona ,powinien Ci sie pojawic panel sterowania radeona i tam bedziesz mogl ustawic,jak bynajmniej mam tak z nvidia

Odpowiedz
Cytat
Bujakoto

Sprawdź czy Twoja karta ma dwa wyjścia:
DVI, D-SUB lub ewentualnie HDMI

Jeśli masz tylko jedno, wówczas podłączysz tylko jeden monitor.
Oczywiście możesz podłączyć dwa monitory systemem który opisujesz, ale będzie to tylko wspólny obraz dla obu monitorów.

Ty potrzebujesz dwóch niezależnych źródeł sygnału. DVI i D-SUB lub HDMI

Odpowiedz
Cytat
belsoNq

W jaki sposób moge to sprawdzic ? jestem totalnym noobem w tym rzeczach

Odpowiedz
Cytat
asiarat

zazwyczaj karta graficzna ma wyjscia najnizej ( najblizej dołu kompa)

google ziomek som i wszystko wiesz

https://www.google.pl/search?q=dvi&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=seCIUovVDvOy7Ab854GICA&sqi=2&ved=0CEoQsAQ&biw=1920&bih=991

Odpowiedz
Cytat
belsoNq

Niestety moja karta nie ma innego wyjscia co mi pozostaje ? zakup nowej karty graficznej ?

Odpowiedz
Cytat

Witaj belsoNq,

Zrób zdjęcie wejść, które masz w laptopie, bo wydaje mi się, że bez problemu powinieneś podłączyć jeden monitor cyfrowo drugi analogowo, ale muszę się upewnić. Jak wrzucisz zdjęcie będę mógł udzielić odpowiedzi. Możesz też podać ewentualnie model laptopa.

Pozdrawiam,
plushack

Odpowiedz
Cytat