Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

CS:GO malo fps

7 Posty
5 Użytkownicy
3 Reakcje
661 Wyświetlenia
SzybkiJack

Siema,
Szukalem juz w necie , robilem wszystko i nadal mam max 60fps , a w trakcie akcji nawet do 30 spada.
Moze ktos mial taki problem i zrobil cos magicznego co pomoglo?
Mam lenovo G580, intel i7 , gefroce 635m 2gb. Moze to wina karty graficznej i nie da sie lepszej wydajnosci osiagnac?

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
Skibcio

Sprawdzałeś temperatury procesora/karty pod obciążeniem. Może się grzeje i przez to zegary zwalniają.

Odpowiedz
Cytat
thomaPL

Twoj komp ratuje sie procesorem, grafika jest bardzo slaba. przecietnej karty graficzne w PC w 2007 roku mialy taka wydajnosci.
jak bedzie idealnie schlodzony - troche pomoze ale nie spodziewaj sie fajerwerkow .

Odpowiedz
Cytat
prezesbk

jack Przy tej karcie sobie na dobrych detalach nie pograsz, ale mozna napewno uzyskac wiecej niz te 60 fps. W panelu sterowania nvidia wyreguluj sobie obraz. Ja mam cos takiego jak nvidia geforce experience i tam moge sobie w kazdej grze wyregulowac ustawienia. Nie wiem czy dostepne jest to oprogramowanie na twoja karte graficzna, ale mozesz sprobowac. Oczywiscie synchronizacja pionowa to podstawa aby wylaczyc , filtrowanie tekstur wysoka wydajnosc wogole wszystkie ustawienia ustaw na wydajnosc. Jezeli obraz bedzie falowal to ustaw filtrowanie tekstur na anizotropowe 4x. Jezeli to nie pomoze to juz nic nie pomoze;]
Czesto tez bebechy sa mega zanieczyszczone warto poswiecic pare groszy zeby wyczyscili sprzet.

Odpowiedz
Cytat
Shippendales

Jak już wczesniej pisali, procesor jest jak najbardziej ok - grafika troche słaba, szczególnie jeśli grasz na rozdzielczosci wiekszej niz 1080p. Pierwszym co ja bym zrobił, to zmiana rozdzielczości na mniejsza, bo to właśnie rozdzielczość ma chyba najwiekszy wpływ na wydajność karty, zmniejszaj ją aż bedziesz w miare zadowolony. No i wbrew pozorom, w csie rozdzielczość niekoniecznie im wieksza tym lepsza, nawet prosi graja zazwyczaj na 1024x, detale wszystkie na low. Możesz nawet grać na 800x600 (najlepiej z black bars, jesli mozesz ustawić na samym monitorze).

Odpowiedz
Cytat
SzybkiJack

Uzywam 1024x. Bardzo mozliwe ze chodzi o temperature. Zauwazylem ze im dluzej gram tym fps bardziej spadaja gdy sie komp grzeje. Uzywam podkladke chlodzaca, pomaga ale i tak sie grzeje. Moze sproboje wyczyscic .Dzieki za wypowiedzi.

Odpowiedz
Cytat
prezesbk

To mniej graj :f_cool:

Odpowiedz
Cytat