Napisane przez kapelusznik
Ja wyznaję teorię: im droższe, tym lepsze, dlatego ja w/w zestawu nie chcę. Macie coś tańszego, niż to, co podaliście tutaj?
.
Siemka,
Z tym im droższe tym lepsze to nie jest tak do końca, jeśli chcesz fajne niedrogie głośniki 2.1 polecam Logitechy x-230, powinny kosztować koło 150 zł i spokojnie dają radę, oczywiście zakładam że nie oczekujemy po nich cudów. Bardzo fajne głośnik robi też, co może niektórych zdziwić Genius, polecam szczególnie http://www.nokaut.pl/glosniki/glosniki-genius-sp-hf1200a.html, 3-drożne, dają bardzo miły efekt i przede wszystkim są w drewnie, a moim zdaniem buda jest bardzo ważna. Co do Creativów czy jak to się tam piszę :), mnie nie leży bass z Creativa, wydaje mi się że Logitech ma cieplejszy sporo milszy bass, ale to już kwestia gustu. Jeśli chodzi o karty to L-300 z tego co się orientuje ma cyfrowe wyjście dźwięku (chociaż nie wiem czy we wszystkich modelach tej serii), w tym przypadku trzeba by kupić już niezłą kartę zewnętrzną żeby odczuć różnice.
Jeśli potrzebujesz głośników do filmów i posłuchania muzyki od czasu do czasu nie masz spaczenia na punkcie jakości dźwięku (jak ja
) to spokojnie będziesz zadowolony z Logitech x-230 czy tych geniusów.
A co do zakresu cenowego 200-300 zł, to chyba najgorsza kwota za która można kupić głośniki, ze względu na to że głośniki za 250 zł będą grały prawie identycznie jak te za 150, a zapłacimy za polerowany plastik, pilota itp itd czyli za zbędne bajery. Jeśli chcemy coś z wyższej półki to w przypadku 2.1 musimy przygotować 500zł +, i wtedy szukam po takich firmach jak JBL, Bose, Denon