Cześć! Chciałbym Was zapytać, może wiecie jak mi pomóc. Otóż w Holdem Resources gdy analizujemy nasze rozdania, to musimy wpisać stacki, które siedzą z nami przy stole i pulę nagród. Wobec tego chciałbym zapytać jak to się ma odnośnie turniejów MTT.
Dajmy na to 45 manów, lecz w grze pozostaje już 16 osób (2 stoły po 8 osób). Po wpisaniu stacków z którymi jesteśmy przy stole musimy ustawić nagrody. I teraz pytanie, jak to zrobić?
Gdy wpiszemy, że pierwsze 7 miejsc dostaje kasę (a tak jest w tych turniejach), to HR pomyśli, że szukamy bubble'a i błędnie (?) poustawia range, bo przeciwników nie jest 7 i nie szukamy bubble'a , bo jest ich 16 i do kasy jeszcze brakuje 9 miejsc. Ktoś ma pomysł?
albo dajmy na to gramy 180 manów, przy stole u mnie aktualnie siedzi jeszcze 6 osób, a w turnieju nadal około 50 osób. ręcznie mam dopisywać te pozostałe 40 stacków , czy jak? poza tym HR znowu pomyśli, że jestem już w kasie (wg niego jestem na final table, a w rzeczywistości do kasy brakuje mi eliminacji 23 osób {27 miejsc płatnych w 180 man})