Skip to forum
Notifications
Clear all

Holdem Resources - dodawanie kolejnych stacków

3 Posts
2 Users
0 Reactions
292 Views
vonsjnr

Cześć! Chciałbym Was zapytać, może wiecie jak mi pomóc. Otóż w Holdem Resources gdy analizujemy nasze rozdania, to musimy wpisać stacki, które siedzą z nami przy stole i pulę nagród. Wobec tego chciałbym zapytać jak to się ma odnośnie turniejów MTT.
Dajmy na to 45 manów, lecz w grze pozostaje już 16 osób (2 stoły po 8 osób). Po wpisaniu stacków z którymi jesteśmy przy stole musimy ustawić nagrody. I teraz pytanie, jak to zrobić?
Gdy wpiszemy, że pierwsze 7 miejsc dostaje kasę (a tak jest w tych turniejach), to HR pomyśli, że szukamy bubble'a i błędnie (?) poustawia range, bo przeciwników nie jest 7 i nie szukamy bubble'a , bo jest ich 16 i do kasy jeszcze brakuje 9 miejsc. Ktoś ma pomysł?

albo dajmy na to gramy 180 manów, przy stole u mnie aktualnie siedzi jeszcze 6 osób, a w turnieju nadal około 50 osób. ręcznie mam dopisywać te pozostałe 40 stacków , czy jak? poza tym HR znowu pomyśli, że jestem już w kasie (wg niego jestem na final table, a w rzeczywistości do kasy brakuje mi eliminacji 23 osób {27 miejsc płatnych w 180 man})

Reply
2 replies
avril1991

Witam!

W obydwu podanych sytuacjach do obliczania poprawności zagrań modelu cEV czyli pula nagród nie ma znaczenia jaka jest wpisana. Dopóki nie wejdziesz na FT podajesz stacki, blindy (ew ante) oraz ustawiasz opcje "ChipEV in big blinds" i klikasz finish.

Reply
vonsjnr

bardzo serdecznie dziękuję, kolego!
:fdrink

Reply