Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

internet do pokera

39 Posty
24 Użytkownicy
0 Reakcje
5,515 Wyświetlenia
kunaguero5

Witam.
Obecnie posiadam internet osiedlowy 1mb, ale problem jest taki ze jest uzywany przez 2, rzadko przez 3 osoby i przez to miewa dni w ktorych co chwile sie rozlacza. Jako ze mam zamiar ostro grindowac po ostatnim egzaminie nie moge sobie pozwolic na to. I tu pytanie do was jak byscie rozwiazali te sprawe, interesowalby mnie jakis net za ktory nie placilbym wiecej niz 40 pln/ msc. Nie zalezy mi na predkosci ,byle by byl stabilny, nie rozlaczal i smigaly mi na nim pokerroomy. No i chodzi mi tu o umowe na czas nieokreslony bo w pazdzierniku mozliwe ze nie bedzie mnie juz w domu.

W vectrze znalazlem takie cos:

w zakresie świadczenia usługi dostępu do Internetu w ofercie promocyjnej nr oferowanej przez DOSTAWCĘ USŁUG na czas nieokreślony:
1. Opłata abonamentowa zostaje obniżona do kwoty 39 zł brutto miesięcznie
2. Jednorazowa opłata aktywacyjna wynosi 50zł ( z fakturą elektroniczną), 100 zł ( z fakturą papierową)
3. Jednorazowa opłata instalacyjna wynosi 40 zł brutto.
4. Dodatkowo Abonent może skorzystać z modemu WIFI z miesięczną opłatą dzierżawczą w wysokości 10 zł brutto

jednak 90+120 za 3 miesiace daje 70pln/msc. takze troche drogo :P

Odpowiedz
Cytat
38 odpowiedzi
narybek

internet pre paid, jak poszukasz to znajdziesz za te 40zł/msc tylko ze bedziesz go mogl uzywac niemal wylacznie do pokera i przegladania stron internetowych. Jesli chodzi o stabilnosc to jak narazie oceniam 9.5/10

Odpowiedz
Cytat
PLtotoryl

Kup sobie modem USB na allegro + internet orange free.

Orange free 6gb transferu i ważność konta na rok to koszt 25-30zł (na allegro, w salonach ceny podobne ale za miesiąc :) ) ! Nie masz żadnej umowy ani nic, internet na kartę.

Modem to koszt 60-150zł. Możesz też łączyć się przez telefon. Jak masz laptopa czy tableta to taki modem przyda Ci się na pewno także w innych sytuacjach.

Jest to dla ciebie najlepsze wyjście, na pokera te 6gb wystarczy Ci pewnie na 8-12 miesięcy ostrego grindu a do korzystania z neta poza pokerem włączysz sobie swój internet.

PS: Poszukaj używanych modemów na allegro, ja np co 18 miesięcy dostaję za 1zł jakiś nowy modem z play bo mam mobilny net na abonament także pewnie musi być tego cała masa za groszowe sprawy do sprzedania na allegro, a że te modemy są praktycznie niezniszczalne to nawet jak kupisz używkę za 20zł to pewnie pociągniesz na nim ze 2 lata :).

Jest też darmowa opcja- Aero2 czyli darmowy mobilny internet ale o dość małej prędkości i długo się czeka (zamówiłem 6 tygodni temu i dalej nie przyszedł) także bierz orange free bo 2zł/msc to nie tak dużo lol :).

PS: Jak będziesz kupował modem to oczywiście zwróć uwagę by był bez simlocka lub simlock orange (choć 90% jest bez simlocka).

Odpowiedz
Cytat
keziu123

Nie polecam mobilnego internetu w Orange. Drogo i do dupy.
Lepiej Play , ceny konkurencyjne modem za 1 zl umowa na 12 miesiecy i zasieg daje rade. Do samego pokera i stron internetowych spokojnie starcza. Jak nie mieszkasz na jakims totalnym zadupiu to bedzie ok :)

Odpowiedz
Cytat
kunaguero5
kunaguero5

w play z tego co widze 49zl/msc na 12 miesiecy i modem za 39zl takze ta cena dupy nie urywa, raczej drozej niz w orange

dzieki wielkie za wszystkie odp :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
hbo06

ja używam obecnie jako zabezpieczenia przed rozłączeniem orange ze starym modemem huawei (jeszcze z play) i jestem zadowolony. Podłączam go raz na kilka dni, jak mi urwie neta.
Rozbieżność cenowa wynika pewnie z tego, że na stronie orange podpisujesz z nimi umowę i rozliczasz się co miesiąc, a tutaj kupujesz kartę z 6gb i korzystasz z niej dopóki Ci się nie wyczerpie. :)

Odpowiedz
Cytat
kunaguero5

a jak wyglada stabilonosc tych netow? przykladowo w takim miescie jak rzeszow moge liczyc na to ze nie bedzie w ogole rozłączac mnie ?

Odpowiedz
Cytat
PLtotoryl

Też nie wiem jak to jest że to kosztuje 25zł na rok ale miałem to przez rok na zapas i jak byłem poza domem i działało tip top :).

Odpowiedz
Cytat

Nie czytałem wątku ale polecę swój internet do pokera. ;)

Pójdź do salonu play i poproś o kartę sim do internetu. Coś około 9pln powinno kosztować. Jednocześnie doładuj u nich od razu tą kartę kwotą 75pln bo nie ma w kioskach takiego doładowania za 75pln. Będziesz mógł korzystać z internetu przez 3 miesiące. Transfer do zużycia jest wystarczający żeby grać na ongame zasysać staty do HM korzystać od czasu do czasu z treningów filmików skypa i teamvievera ale bez przesady bo te ostatnie zasysają dużo GB :P

Ja wybrałem doładowanie za 75pln ponieważ dla mnie jest najbardziej opłacalne.
Droższe doładowania dają więcej transferu i 1GB wychodzi wtedy taniej ale po co płacić za te GBty skoro ja ich nie zużywam dlatego wolę mniej płacić miesięcznie.
25pln za internet miesięcznie to są już śmieszne pieniądze ;)

?!?!?!?!?!PO CO PRZEPŁACAĆ?!?!?!?!?!

Odpowiedz
Cytat
kunaguero5

a ile mam gb transferu za te 75zl i co mam zrobic z ta karta sim pozniej?:P bo nie spotkalem sie z karta sim do laptopa, jak idiotyczne pytanie to sory ale jestem laikiem w tych sprawach :D

Odpowiedz
Cytat
PLtotoryl

Musisz mieć modem do karty sim lub przez komórkę się możesz łączyć (ale to jest opcja do du*y bo musisz przekładać karte sim do telefonu i często słabo się to łączy).

Zestaw nowy modem + orange free na rok to wyjdzie ci jakieś 100-120zł na allegro a potem to już (mając modem) tylko te 25zł na kolejny rok (o ile jeszcze nie stanieje ten orange bo ja kupowałem rok temu to kosztował około 40zł zamiast 25zł :) ).

Odpowiedz
Cytat

Ostatnio korzystam wyłącznie z neta z Orange a że mieszkam na totalnym zadupiu to zasięg jest słaby, czy jest jakiś sens zakupu modemu USB i jakiejś dodatkowej małej anteny jeżeli obecnie używam telefonu jako modemu ? Jeżeli ktoś z was miał taką sytuację to czy stabilność neta po zmianie telefonu na modem i antenkę zmieniła się odczuwalnie ?

Obecnie mam czasem problemy bo mi tego neta rozłącza a że gram SnG turbo to w fazie gdzie mam 10 lub mniej BB takie coś to samobójstwo bo disconnect protection mam tylko na final table, musiałem więc zmienić odmianę na cash fixed limit więc zastanawiam się czy grać tego fixa czy zakup tego modemu i anteny rzeczywiście wpłynie odczuwalnie na jakość i stabilność neta.

Odpowiedz
Cytat
ajej87

Mam pytanie do Was - ile dzienny grind 6h pobierze MB? Sama gra na PS, bez niczego więcej.

To jest dość ważne - biorąc pod uwagę wyjazdy za granicę i braku internetu w mieszkaniu i będąc zmuszony korzystać z internetu mobilnego pre-praidowego :/

Odpowiedz
Cytat
Przemo88

Napisane przez ajej87
Mam pytanie do Was - ile dzienny grind 6h pobierze MB? Sama gra na PS, bez niczego więcej.

To jest dość ważne - biorąc pod uwagę wyjazdy za granicę i braku internetu w mieszkaniu i będąc zmuszony korzystać z internetu mobilnego pre-praidowego :/

Prawie tyle co nic. Starsy naprawde malo MB zabieraja. Nie podam Ci teraz dokladnych wartosci, ale mysle ze w 6godzin TYLKO starsy zabiora nie wiecej niz 10-15 mega

Odpowiedz
Cytat
musashi87

Napisane przez Przemo88

Napisane przez ajej87

Prawie tyle co nic. Starsy naprawde malo MB zabieraja. Nie podam Ci teraz dokladnych wartosci, ale mysle ze w 6godzin TYLKO starsy zabiora nie wiecej niz 10-15 mega

Potwierdzam!

Zadarza mi sie grać z komory jak mi net padnie albo potrzebuje dokonczyc turniej a musze wychodzić godzina gry na ~10 stołach to nie wiecej jak 2MB danych.

Pozdro!

Odpowiedz
Cytat
maciek220v

Napisane przez keziu123
Nie polecam mobilnego internetu w Orange. Drogo i do dupy.
Lepiej Play , ceny konkurencyjne modem za 1 zl umowa na 12 miesiecy i zasieg daje rade. Do samego pokera i stron internetowych spokojnie starcza. Jak nie mieszkasz na jakims totalnym zadupiu to bedzie ok :)

Co do Play to świetnie spisywał się w mieście (Wrocław centrum), wszędzie indziej zasięg był mocno przeciętny, a podróż pociągiem z tym internetem doprowadza do szewskiej pasji ;(

Napisane przez ajej87

Mam ciągle ten modem od play i transfer do wykorzystania, postaram się jutro zagrać na nim i wstawić wykres

Odpowiedz
Cytat
ajej87

Dzięki chłopaki, w Hiszpanii przy cenach 3.5 EUR/za 100mb/dzień warto to wiedzieć :)

Odpowiedz
Cytat
aldon7

moglby ktos jakis necik poradzic aktualnie atakcyjny? jako zastepczy net tylko do poksa

Odpowiedz
Cytat
RealGains

Orange Free na karte, ladujesz za 50 i masz bonusowe 5GB wazne ~54 dni. Srodki mozesz przegadac/smsy, a jak ci sie skonczy pakiet to takze na neta. Konto moze miec rok waznosci, wystarczy wyslac odpowiedniego smsa (google). Tylko przy takim necie trzeba zawsze obadac sprawe jak z zasiegiem bo to loteria.

Edit:
Nie pamietam na ile jest ten bonus, chyba jednak 3 miesiace, 54 dni daja w playu za doladowanie 50. W kazdym razie kwota 50 daje najlepszy stosunek bonus + jego dlugosc.

Odpowiedz
Cytat