Skip to forum
Notifications
Clear all

iPhone 6s vs Samsung s7

11 Posts
6 Users
4 Reactions
1,625 Views
xDUSZEK

Witam,

wiem, że temat bardzo kontrowersyjny i ile osób tyle opinii. Widziałem już wiele recenzji, porównań obu modeli. Sytuacja jest taka, że tak naprawdę za chwilę kończy mi się umowa, przedłużam i dostałem już ofertę obu tych telefonów.

Ktoś posiada może któryś z tych modeli i może się wypowiedzieć? (może jakaś jeden ciekawy szczegół np. apka mnie przekona, żeby wybrać ten a nie ten)

Potrzebuję tak naprawdę telefon do maila, aby była na nim muzyka (w tym wypadku 16gb iphone 6 odpada).

Z dużych plusów zaobserwowałem u iPhone iOS, który dba o swoich klientów oferując częste aktualizacje, kiedy to android już często po kilku latach zapomina o kliencie posiadającym starszy model. Natomiast ogromnym plusem Samsunga jest możliwość dodania pamięci poprzez kartę micro sd. (chociaż standardowe 32gb i tak już jest imo spoko)

Jakieś opinie, rady?

Reply
10 replies
xDUSZEK

Ja przesiadlem sie z androida (S3 i S6) na Iphona 6s 64GB i iOS robi wrazenie - jest bardziej intuicyjny i plynny, jakies wieszanie itp jest w porownaniu do androida bardzo rzadkie. Touchpad imo tez lepszy. Ogolnie wszystkie bardziej dopracowane.

Patrzac na cene/jakosc to raczej S7 bardziej sie oplaca , chociaz te telefony tez strasznie traca na wartosci wiec mozliwe ze po 2 latach kiedy sprzedajemy telefon Iphone wcale nie kosztowal podwojnie, btw Samsung tez juz nie jest taki tani jak kiedys.

Android daje imo wiecej mozliwosci jesli chodzi o ustawienia i tego typu sprawy , wiec jesli ktos lubi sie tym bawic to imo jest to bardziej odpowiedni system.
Natomiast iOS jest super dla osob ktore wiedza czego chca i oczekuja ze telefon ma dzialac bez duzego grzebania i ustawiania.

Obiektywnie patrzac, zwlaszcza na liczby, to S7 jest raczej lepszym wyborem, no ale w gre wchodza jeszcze doznania jakie oferuje kazdy telefon i tu wygrywa jak dla mnie Iphone 6s. Dlugo tez by mozna wymieniac co jest lepsze w jednym a co w drugim np Ekran i kamera (S7) albo updates i plynnosc systemu czy tez ogolna funkcjonalnosc(6s).

Ogolnie S7 i Iphone 6S to bardzo dobre telefony i kazdy z nich jest dobra decyzja.

Reply
Moderator
baadnewz01

Sony nie bierzesz pod uwagę w ogóle ?

Reply
xDUSZEK

Napisane przez baadnewz01
Sony nie bierzesz pod uwagę w ogóle ?

Tylko apple lub samsung, do obu firm jestem tak samo przyzwyczajony i tylko im ufam.

Reply
LeWy65

Offtop
Kogo masz na awatarze soonicee? Odpowiedź przyszła mi po fakcie, czyżby Mila Kunis?

A żeby dodać coś w temacie zawsze byłem i jestem zwolennikiem iOS ale aktualnie od dwóch miesięcy mam androida i bardzo bardzo podoba mi się ta swoboda ingerencji, łączenie się z pamięcią masowa zamiast pieprzyc się z itunesem itp. Zwłaszcza uwielbiam możliwość zapisywania oglądanych filmów dzięki czemu kiedy skończy mi się status i tak będę miał potezna bazę danych filmów z pokerstrategy hehe ]:->Tak więc na razie nie brakuje mi iPhone ale prawdopodobnie i tak wrócę właśnie do niego.

Co do kwestii zaufania o której wspomniałeś jeśli nie chodziło Ci o użytkowosc to android należy do grupy Google, która słynie ze szpiegostwo swoich użytkowników, natomiast Apple w głośnej ostatnio sprawie włamania się przez FBI do systemu walczyło pazura i i klami o prawo do prywatności, a to nie jedyna taka sytuacja.

Warto nadmienić, że iOS jest bardzo ciężko o ile w ogóle zawirusowac wiecwięc jeśli chcesz grać na nim w pokera weź to pod uwagę aby ograniczy ryzyko włamania na konto.

Mariana262 masz rację stosunek ceny do jakości wygrywa samsung jednak jeśli komuś nie szkoda paru groszy więcej może otrzymać znacznie bardziej zaawansowany i, zintegrowany z uzytkownikiem telefontelefon. By the way w Polsce iPhone kosztuje prawie 50% więcej jak w Stanach, ciekaw jestem jaka jest podobna statystyka do ceny samsunga bo może się okazać, że tylko że względu na cele strategiczne płacimy nadwyzke by reszta fanów samsungowca mogła dalej szczekać jakie to drogie i lanserskie.
Daj potem znać jakiego wyboru dokonałes.

Reply
xDUSZEK

Tak, to Mila Kunis :f_love:

Ten myk, żeby się z iTunes nie bawić jest własnie dużym za dla Samsunga, dam znać co wybrałem, dobrze, że jeszcze nie dzwonią z ofertą, bo naprawdę nie mam zielonego pojęcia...

Reply
LeWy65

no i coś pan wymyslil?

Reply
xDUSZEK

Napisane przez LeWy65
no i coś pan wymyslil?

Jeszcze nie, czekam aż Orange zadzwoni do mnie z ofertą :why:

Reply
boxer82

Jeżeli masz propozycje na osobe prywatna - nie firmę to zastanów sie czy wogóle warto abonament.
Mi sie umowa kończy w sierpniu (play) i najtańszy abonament kosztuje chyba 29 zł i mam tam darmowe rozmowy, internet 1,5gb ale juz płatne smsy. natomiast gdybym zrezygnował z abonamentu i zamienił na kartę to płacąc 25 zł miesięcznie mam darmowe rozmowy, smsy + 6 gb internetu . Oczywiście jest to oferta bez telefonu jednak mogę sobie kupić telefon na allegro - ostatnio nawet była oferta raty 0% i wyjdzie taniej

Co do telefonu :
Sam korzystam z IP5 i jestem bardzo zadowolony. Korzystałem z androida (w wersji 4.xx) i moim zdaniem IOS jest bardziej przyjazny.
Co do muzyki - korzystam ze spotyfi i nie mam problemu z wgrywaniem przez ITunes (chociaz jest to wkur:censored: )
Poza tym iPhone o wiele lepiej trzyma cene niż android i jak bedziesz chciał zmienić za 2 lata to dostaniesz wiecej niż za Samsunga (tak mi sie wydaje)

Reply
Forfiter88

Nie opłaca sie brać telefonu u operatora, Już Ci mówie dlaczego:
W styczniu chciałem kupić tel w playu i usłyszałem w salonie taka ofertę: Abonament 69 zl (połączenia na kom, stacjonarne, 3gb internetu) plus dopłata za tel. Samsung galaxy s6 edge 2400 przy tym abonamencie.:f_ugly: co daje na łącznie kwotę (24*69)+2400=4059

Wypowiedziałem umowę w play i miałem zamiar przejść do t-mobile ale dzwonili kilka razy z play z nowa oferta i w końcu gość z playa przez telefon zaproponował mi takie oto warunki: abonament na 18 miesięcy, wszystkie połączenia za free, 5gb internetu, 30 dni roamingu w uni i przez pierwsze 3 miesiące nie płacę abonamentu:) a to wszystko za 45 zł /m. Teraz telefon w styczniu prosto ze sklepu (electro.pl) kosztowaał mnie 2799zl, czyli po dodaniu wszystkiego (15*45)+2799=3474zł

4059-3474=585zł tyle można w bardzo łatwy sposób zaoszczędzić na sieciach komórkowych.

Dodatkowym plusem telefonu nie z salony jest nie"obrandowany" telefon, jak dla mnie super nie mam tego syfu który wgrywa mi operator aktualizacje systemu można dużo wcześniej pobrać.

Najlepiej bezie dla Ciebie jak wypowiesz im umowę i będziesz czekał na tel, oni zawsze dzwonią i Ci na telefonie mają dużo większe możliwości niż sprzedawca w salonie firmowym

Reply