Teraz tyle RAM dają, że prawie nie musisz zwracać uwagi, minimum to 2GB, ale zwykle dają przynajmniej 3GB, a najczęściej 4GB, co wystarczy aż nad to. U mnie system podczas gry wykorzystuje ok. 1.8GB RAM. Sam RAM nie wystarczy do gry, wszystkie elementy są jak naczynia połączone, tzn. dla uproszczenia: wszystko będzie działać tak szybko jak najsłabszy element na to pozwala. Będziesz miał 20GB RAM super kartę graficzną i najsłabszy procesor to i tak komp będzie się wieszał.. Bo co z tego, że komputer będzie miał gdzie pomieścić swoje obliczenia, jak nie będzie ich w stanie wykonać, bo nie będzie miał na to siły (procek), to samo z kartą graficzną, która ma własny procesor i pamięć RAM (najlepiej z DDR3 w karcie graficznej) i zajmuje się obrabianiem grafiki (tutaj obsługa win7, i miliona okienek podczas gry). Lepiej jak wszystkie elementy są na przyzwoitym poziomie niż jedna na super a druga na najniższym poziomie. Tak prosto starałem się zobrazować 
Jak multitabling i jaki system? (vista, win7 pewnie?) pewnie jeszcze HUD i coś jeszcze w tle? To na pewno przyzwoity procek, 3-4GB RAM w zupełności starczy (ja mam 3GB, bo aż tak dużo tej grafiki nie będzie) i jakaś karta graficzna w lapku, z przyzwoitymi parametrami do ceny, jest chyba ze 3 takie karty. Najfajniejsza jest ta w tym lapku co podałem w poprzednim poście. Chyba najlepsza karta jaką wkładają do lapków do ceny 3000zł (a mój kosztował 1800zl). Na kompa też powinieneś patrzeć przyszłościowo. Stacjonarny szybciej rozbudujesz, a laptopa powinieneś kupic takiego, żeby 3-4lata miał szansę wytrzymać, a niestety wszystko teraz idzie w grafikę i te upiększenia, co wymaga dobrej obsługi ze strony grafiki..