Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] komp+laptop

9 Posts
4 Users
0 Reactions
789 Views
koval1990

JEst moze taki kabel czy cus aby podlaczyc laptopa pod kompa i miec obraz na laptopie i kompie ... chcialbym powiedzmy grac po 6 stolow na laptopie i kompie , podkresle ze nie mam dostepu do internetu z laptopa ... Jest takie cos mozliwe ?

8 replies
Sterwor

ale chodzi ci o podlaczenie monitora i lapka, czy komputer monitor + monitor od lapka?

koval1990

chodzi o komputer jako baza a laptop jako monitor :D

Urbi23

Witam,

W szeroko pojętej elektronice, wyróżniamy urządzenia wejścia (myszki, klawiatur, itp), wyjścia (ekrany, drukarki), pamięci oraz jednostki centralne.

Dowolne wyjścia orz dowolne wejścia można łączyć z dowolnymi jednostkami centralnymi. Inne kombinacje nie są możliwe. Nie połączysz myszki z drukarką, dysku z klawiaturą, tak samo jak nie połączysz jednego komputera z drugim (no technicznie się da, ale jak mówimy o użytku domowym to nie)

Innymi słowy, do laptopa możesz podłączyć monitor zewnętrzny. Do komputera stacjonarnego da się podłączyć ekran z laptopa, ale to dużo zabawy i łatwo coś popsuć, więc lepiej założyć, że się nie da

Żaden znany mi laptop nie posiada portu wejścia dla ekranu

Pozdrawiam

koval1990

aha .. a jak podlacze monitor do laptopa to bede mial obraz na 2 ekranach ? Chcialbym powiekszyc liczbe stolow rozgrywancyh ale mam za slaby monitor :D

Ja tak mam, więc tak.

Urbi23

Napisane przez koval1990
aha .. a jak podlacze monitor do laptopa to bede mial obraz na 2 ekranach ? Chcialbym powiekszyc liczbe stolow rozgrywancyh ale mam za slaby monitor :D
Dokładnie tak. Masz wówczas opcję powielania ekranów, lub dwóch osobnych. Ja np tak gram :) Na telewizorze rozkładam stoły, a na lapku się akurat mieści lobby, AIMP, forum i inne takie :)

Pozdrawiam

koval1990

jaki kabelek trzeba kupic zeby bylo polaczenie komp+monitor+tv ?

Urbi23

Zależy jaką masz kartę graficzną i jaki TV

Może być taki (DVI) :

Taki (D-SUB) :

Lub taki (HDMI) :