Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Laptop

15 Posts
10 Users
0 Reactions
1,802 Views

Obecnie dysponuje stacjonarką:

Intel Celeron 420 1.6 GHz
2 GB RAM
GA-945GCM-S2L

Która wystarcza do moich zastosowań. Będę go używał do pokera + Holdem Managera.

Do laptopa planuję podpiąć monitor 22', docelowo może coś większego.

Jakie modele spełnią moje oczekiwania? ;d

14 replies

Niedawno w Komputer Świat był test laptopów do 2 500zł. Wygrał Lenovo IdeaPad Y550 ;)

Każdy laptop do 2500zł będzie dobry jeżeli sobie dokupisz do tego monitor 22c. Ogólnie to kup jakiejś znanej marki typu Asus, Toshiba, HP, Lenovo, Dell - te są najmniej awaryjne i mam do nich największe zaufanie ;)

BloodyB

jesli planujesz dokupowac do tego (czy tam juz masz) monitor 22" to polecam kupno jakiegos netbooka np 12" do 2k zl spokojnie mozna kupic juz calkiem fajny sprzet z dual core itp, ktory na pewno do pokera + holdem starczy z wiekim zapasem ;) a zaleta takiego net booka jest to ze wazy 1,3kg baterai trzyma do 8h i jest sie na prawde mobilnym z takim kompem, a nie tak jak z wiekszoscia laptonow, ze uzywa sie ich praktycznie jak pctow

sam zywal taki i moge go goroca polecic ;)
http://asus.com.pl/product.aspx?P_ID=pS8jNzTab4WZZGjY

Napisane przez BloodyB
ktory na pewno do pokera + holdem starczy z wiekim zapasem ;)

No nie zgodzę się, może na starsach wystarczy ale na jakimkolwiek roomie gdzie soft jest bardziej ospały nie będzie się dało odpalić 6+ stolików z hudem tak żeby wszystko płynnie chodziło, zwłaszcza jak będzie jeszcze podpięty do lapka drugi monitor co też go będzie męczyło. Już nie wspominam o odpalonej camtasi etc.
Sam mam Asusa z dual core T2330 więc wiem co mówię ;

Raczej wolałbym coś co nie jest mini.

Ponieważ wątpię żebym czuł się komfortowo np. korzystając bez podpiętego monitora i klawiatury. Większość czasu laptop będzie służył w jednym miejscu, więc waga nie stanowi problemu.

Wydaje mi się że większy laptop sprawdzi się lepiej, ale to jeszcze muszę potestować. Chciałbym np. jadać w pociągu móc przejrzeć handy w HM po sesji, albo poczytać forum.

Poszukam na forach związanych stricte z laptopami.

http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/samsung-np-r780-js04pl-w7hp.bhtml

Kupiłem tego laptopa. Jest czerwony, więc zapewne szybki.

mazaq

Podepne się.
Chciałbym kupić lapka.
Niekoniecznie nowy, może być używany.
Generalnie do pokera, do surfowania po necie :f_zZz:
Taki gdzieś do 1,5k zł .
Co by się nie psuł, wifi posiadał.
Pokazujcie mnie na allegro je.

bart87

Jutro wystawie swoją propozycję ;) i wkleję tutaj...

bart87

Napisane przez bart87
Jutro wystawie swoją propozycję ;) i wkleję tutaj...

dziś późnym wieczorem, albo jutro ;d ide na grill i pudzianka stad opoznienia ! sorri ;)

bart87
krzysiekmiszcz

Doslownie 2 dni temu kupilem Asusa K50ID od x-kom. Od zamowienia na nastepny dzien mialem go w domu. Polecam ci go bardzo. Cena ~2200pln

NotNever

A tu sie zapytam, bo nie moge zdecydowac.

Juz doszedlem mniej wiecej do czego chce, ale laptopy nie maja nigdy kazdej cechy jakiej pragne.

I tak mam do wyboru:

1.
laptop z procesorem i3 2,13 ale z grafika Integrated Intel HD

2.
latop z 2x1,3GHz Intel Pentium SU4100, ale karta graficzna 512

3.
i jeszcze teraz znalazlem z athlonem 1.6 64 x2 i karta graficzna 512

Tym sie tylko roznia.

Jesli chodzi multitabling, nigdy nie bede gral wiecej jak 8 stolow, ale tez chcialbym podlaczyc do niego monitor, a ktos mi powiedzal, ze wtedy grafika jest wazniejsza. Z 2-giej strony chcialbym na nim wytrzymac z 3 lata. Oprocz pogrywania, tylko muzyka i filmy, nie zamierzam grac w jakies inne gry, ale nigdy nie wiadomo...