Siema
Potrzebuje kupić jakiegoś lapka, którego będę używał wyłącznie do gry, no może czasem jakiś film obejrze, ale główny cel to gra. Nie chce jakiś super fajerwerków...
Ma być po prostu wystarczający, żeby pociągnąć z 16 stołów na p* i HM z dość sporą bazą rąk.
Jakieś propozycje? Na pewno niska cena będzie atutem ![]()
Te 16 stołów to oczywiście będę odpalał na 24' monitorze, który już posiadam
ASUS X54HY X54
Sam go zakupuje w nastepnym tygodniu i z tego co wyczytalem i przejrzalem testy to jest to bdb laptop za te pieniadze
Ja polecam ASUSa A73SV. Katuje go od kilku miesięcy. Matryca 17" świetnie się sprawdza do grindu. Laptop jest bardzo stabilny i niesamowicie wydajny. Płynnie chodzą na nim najnowsze gry.
Nie potwierdzam - asusy nie są wadliwe. Mają najmniejszy współczynnik awaryjności wśród laptopów.
To jest mój drugi asus i nic się z nim nie dzieje.
Ten: http://allegro.pl/asus-a73sv-k73-i5-3-0ghz-6g-320-gt540-1g-17-3-hdmi-i2180847814.html
Core i5 6GB ram i GF GT540 da nam mega wydajność.
Napisane przez Kamuflagee
Asusy są wadliwe!
Ja wczoraj przegrałem allinpreflop moje KK vs kareta 10.
I co mam przestać grać KK bo mi jedno rozdanie nie weszło?
Tak samo jest z oceną awaryjności laptopów biorąc pod uwagę pojedyncze przypadki...
Ja wczoraj przegrałem allinpreflop moje KK vs kareta 10. I co mam przestać grać KK bo mi jedno rozdanie nie weszło? Tak samo jest z oceną awaryjności laptopów biorąc pod uwagę pojedyncze przypadki...
To porównanie jest jak Mercedes do Fiata. Pracowałem w serwisie komputerowym i większość przypadków z którymi się spotykałem w laptopach ASUS to: Częste problemy systemów chłodzących i częste przegrzewanie. Może mają świetne opinie cenowe, ale do czasu gdy nie ma problemów z urządzeniem. Polecam te komputery osobą, którzy nie pracują na nich extremalnie. np. poker, biuro.
Ja zamówiłem w piątek http://www.x-kom.pl/p/73856-notebook-laptop-15,6-asus-x53sv-sx887v-8-i7-2670qm-8gb-500-dvd-rw-7hp64.html jutro przyjdzie to Ci powiem jak działa. Raczej rakieta, 4 rdzenie, 8gb ramu, dla mnie bomba
To turbo grindu (24+, HUD), jednoczesnego skype'a, sluchania muzyki, otwartej mozilli itp. to ja już nie wiem jakiego laptopa potrzeba. Kupiłem w wakacje hp elitebooka, czyli najwyższa półka za 8k i w momencie odpalenia 20,22 stołu zdarzają się zwisy.
Nie sądze żeby jarmur sickgrindował jeżdżąc pociągiem więc raczej laptop bedzie podpiety do pradu nonstop
Ja tez tak grzebie po laptopach bo mój ma już 3 lata i nie chce czekać aż padnie... Ale za 2 miesiące wszystkie dobre firmy wypuszczają swoje majorsy czyli najlepsze lapki na sezon więc jeszcze poczekam. Jak komuś się nie pali to też polecam poczekać. Te laptopy sa calkiem spoko. Matryca ledowa dużo daje ale to już standard od kilku lat... Mój był pierwszym lapkiem na rynku z ledem właśnie.
Ja bym jeszcze na Waszym miejscu poszukał info o ich chłodzeniu. To dosyć ważne.
W grudniu kupiłem taki:
Tylko mój ma procek minimalnie szybszy.
Skoro masz już monitor, to żaden telewizor 15", a już na pewno 17 calowy raczej ci nie jest potrzebny. Więc tak 13stka jest wg mnie optymalna.
Główne zalety to rozmiar, waga no i oczywiście bateria. O designie nie wspomnę.
Przez tego laptopa musiałem zejść z setek na 50tki. Ale myślę, że to i tak był dobry wybór. Śmiało ci mogę go polecić. Jakbyś chciał jakieś dokładniejsze info to pisz.
fajne kompy tu wrzucacie, ale ja nie chce wydawać 3k PLN na kompa na którym będę tylko grał w poksa i ew. czasem jakiś film sobie puszcze...
2kPLN to jest górna granica, a najchętniej bym kupił coś za 1,4k PLN
Napisane przez jarmur
to co? nikt nie ma propozycji co za kompa moge sobie kupić za 2kPLN?
http://allegro.pl/samsung-300e5a-b950-4gb-500gb-gf315-windows-zestaw-i2154796095.html
Napisane przez michalkil
To turbo grindu (24+, HUD), jednoczesnego skype'a, sluchania muzyki, otwartej mozilli itp. to ja już nie wiem jakiego laptopa potrzeba. Kupiłem w wakacje hp elitebooka, czyli najwyższa półka za 8k i w momencie odpalenia 20,22 stołu zdarzają się zwisy.
Musisz mieć zamulony system. Ja mam laptopa: Core I3, 4GB ram, HD5650, Win7 i nigdy mi się nic nie zacina nawet przy 24 stołach.
jakby kogoś interesowało to kupiłem coś takiego:
http://www.x-kom.pl/p/72038-notebook-laptop-15,6-hp-probook-4530s-i3-2330m-8gb-320-dvd-rw.html
i dołożyłem do tego dysk SSD 60GB. Sprawuje się świetnie, HM przy sporej bazie działa szybko i sprawnie, system ładuje się w chwile i soft działa płynnie
Napisane przez jarmur
jakby kogoś interesowało to kupiłem coś takiego:
http://www.x-kom.pl/p/72038-notebook-laptop-15,6-hp-probook-4530s-i3-2330m-8gb-320-dvd-rw.html
i dołożyłem do tego dysk SSD 60GB. Sprawuje się świetnie, HM przy sporej bazie działa szybko i sprawnie, system ładuje się w chwile i soft działa płynnie
No ten jest zajefajny:) tez mam teraz ssd w moim probooku i to jest super predkosc - roznica w porownaniu do dysku hdd ogromna. Powiedz jaki masz system operacyjny, bo z tego co mi wiadomo na 32bitowym win home bedzie Ci wykrywac max 3gb ramu...
Toshiba A660 1G1 10-12 stołów ongame no problem - cichutka, obróbka filmów + zdjęć. Polecam