Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Laptop do pokera

42 Posts
33 Users
0 Reactions
7,675 Views
AmraamPL

Potrzebuje laptopa do gry w poker (przy okazji filmy i naprawde malo wymagajace gry).
Moze ktos mi cos doradzic.
Ogolnie moze byc problem z rozdzielczoscia bo gram na 6 stolach przewaznie a nie wiem jak to moze wychodzic na 15" wiec jak by ktos mogl mi powiedziec czy starczy mi taki. To chyba pierwszy parametr na jaki musze patrzec.
Drugi to pamieć 2 gb starczy?
Laptop1
znalazlem takie cacko starczy mi (to jest max mojego budzetu)
czy moze ten
chodz uwazam ze tak mala doplata a 2 gb ramu to sie oplaca

ok co do rozdzielczosci widze ze calkiem niezle sobie radza :) 15" i 6 stolikow da rade ;) wiec juz chyba wszystko jasne. Chyba ze macie inne propozycje

41 replies
artaveld

Poszukaj czegos innej firmy. Acer to syf.

Multitabling na laptopie odpada raczej, zwłaszcza ze statami nie wiem, czy dasz radę grać. Ja miałem do wyboru: średnia przekątna + 8h pracy laptopa lub duża przekątna + max 2 h pracy na baterii (zresztą każdy ma taki wybór) :) Wybrałem to pierwsze, bo w domu stacjonarnego używam :) Więc ja bym brał w tej cenie z mniejszą mocą, ale z długim czasem pracy. Oczywiście, musisz wybrać według uznania, co tobie pasuje. Każdy będzie polecał to, co ma ;) Poczytaj recenzje w necie.

Petros86

Temat już był , po co zaczynać nowy wątek ?

LeonineTitan

Jezeli chcesz jechac na baterii grajac 6 stolow + elephant/PT3 cokolwiek to obiecuje Ci ze bateria w lapkuwystarczy na okolo 1-2h max wiec na to nie masz co patrzec, bo co to jest 1h gry.... Ale jak grasz to raczej chomikujesz sie w swoim kacie gdzie masz gniazdko :D Ja na 15" spokojnie otwieram 12 stoliczkow na PS, wiec mysle ze nie bedziesz mial problemu z 6 bo bardzo przyzwoicie to wyglada. Oczywiscie kwestia przyzwyczajenia. W swoim mam 1gb ramu i duo core 1.66GHz i ogarnia to spokojnie (lap nie jest pierwszej mlodosci) Kup sobie taki ktory chodzi CICHO i sie nie nagrzewa... to podstawa wedlug mnie przy wyborze lapka.

Psychopata

Cześć za 3 tysiące mogę ci polecić dobrego 17 ekran 4 giga ramu 500 giga dysk intel core duo t6400 Geforce 9600m gt 512mb jakieś ta bluethooth'y i jakieś ine duperele Acer 7730g myślę ze dołożysz 1k i masz całkiem dobry sprzęt jak masz monitor lcd to możesz podłączyć laptopa do telewizora ale to na pewno wiesz

pozdrawiam Paweł

ThomasTheKing napisał
Multitabling na laptopie odpada raczej, zwłaszcza ze statami nie wiem, czy dasz radę grać.

ja mam toshibe p-105 s9337 widescreen. 2GHz Intel Pentium Core 2, 2GB RAM, win7.

I 6 stołów z elephantem jak najbardziej śmiga.

AmraamPL

dobra no to mam kwote 2000zl co polecacie
Propozycje moje to samsung r509
Acer eMachines eME720-422G25
czy moze jakis inny. Wiem ze malo kasy ale puki co na tyle mnie stac.
Bede go uzywal raczej w pomieszczeniach gdzie mam gniazdko chodzi o to ze wyjezdzam teraz na jakis czas (co ala praktyki) i tam komputera nie mam a zysk teoretyczny z pokera pokryje kupno lapka przez ten czas

kopoland

AmraamPL napisał
a zysk teoretyczny z pokera pokryje kupno lapka przez ten czas

a nie mówiłem że ze mną nie zginiesz ;)

I 6 stołów z elephantem jak najbardziej śmiga.

6 stolików to raczej normalna gra, ale pewnie kwestia umowna ile stolików to multitabling.

Propozycje moje to samsung r509 Acer eMachines eME720-422G25

Ja bym brał samsunga, sam mam samsunga :)

Tu masz go za 1 800 zł: http://new.portone.pl/produkt-Notebook_R509_NP_R509_XA01PL-118895,281.html

Chociaż na twoim miejscu dozbierałbym do Samsunga R510, jest to świetny laptop, same dobre recenzje. Tu masz linka:

http://www.e-fabryka.com/samsung-r510-t3400-2048-dvdsm-asap-p-16207.html

Berni88

proszę o usunięcie tego posta

destil

mam podobnego acerka do tego, który pokazałeś i nie narzekam : ) grywam 6 stołów ze słoniem i ładnie śmiga

Olorion

http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/574012

polecam

Czy można jeszcze gdzieś kupić laptopa o rozmiarach 4:3? Czy może już takich nie produkują?

Napisane przez Olorion
http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/574012

polecam

Czy to nie jest czasem ten wygrany, z tego legendarnego screena: SHIP DA LAPTOP ? :D

kfas

Jakies rady co do aktualnych laptopow?
Ogolnie to gram z podlaczonym monitorem, ale czasem i na laptopie trzeba bedzie zagrac, wiec 17" mnie raczej interesuje.
Obecnie mam HP Pavilion dv6000, jednak przy 6 stolach na bossie i HEM wlaczonym troche juz moje 2GB RAM i 2GHz zamula (szczegolnie, jak jeszcze do tego chodzi youtube), wiec mysle o zmianie na lepsze parametry.
thx

radsonsc

Ja planuję zakup laptopa do pokera i do ogolnej pracy biurowej jak rowniez ogladania filmów. Niestety na 17` raczej mnie nie stac. znalazłem ciekawy z matrycą 16` i według mnie bardzo dobrymi parametrami jesli chodzi o ta ceną i bede go kupował w najblizszych dniach.
http://allegro.pl/item844884401_laptop_msi_cx600_t6600_2x2_2_4gb_320_ati4330_16led.html

Nie polecam MSI, ojciec kupił kiedyś to cały czas z nim problemy są.

radsonsc

Napisane przez CronTheFish
Nie polecam MSI, ojciec kupił kiedyś to cały czas z nim problemy są.

Co znaczy problemy?? bo to pojecie bardzo szerokie a ludzie potrafią zrobic sobie samemu problemy(nie mówie ze tak jest z toba czy twoim ojcem) ale spotkałem sie z problemami typu nie umiem czegos zainstalowac wiec to wina komputera

ripper92

Chciałbym odświeżyć temat bo nie wiem czy kupować lapka, chciałbym ale mam bardzo ograniczony budżet a mianowicie w granicach 1200 zł, gram 9 stołów na razie nie używam programów wspomagaczy ale napewno będe, więc mam pytanie czy istnieje laptop na którym mógłbym grać komfortowo te 9 stołów i odpalić np HM w tej cenie??????

Może zastanowić się nad używanym???