Bylem w sferis i zamowilem tego della 15". Na miejsce dysku tego HDD bedzie wstawiony dysk SSD 128GB vertex a dysk ten co w nim byl dokupilem obudowe i bedzie zewnetrzny przez USB3 wiec bedzie zapierdalac. Razem z windowsem 7 i instalacja wszystkiego wyszlo 3,2k. Ramu jak by bylo malo jest jeden wolny port i mozna dolozyc. Chyba najlepsza opcja w tej cenie.
2100 za lapka plus dysk 560 zł plus obudowa do dysku plus winda =3200zl? ile skasowali za robociznę?
Napisane przez maciasowy
2100 za lapka plus dysk 560 zł plus obudowa do dysku plus winda =3200zl? ile skasowali za robociznę?
wzialem lapka tego samego tylko z dyskiem 1TB byl odrobine drozszy, windows7 kosztowal 380+robocizna 90PLN = przelozenie dyskow, konfiguracja wszystkiego i zainstalowanie systemu. Ja sie na tym nie znam na tyle wiec wole juz zaplacic i miec swiety spokoj
Dokladnie 3250 wyszlo.
Dzieki za pomoc, duzo pomogles :fdrink
witam mieszam w irlandii i szukam jakiegoś lapka....
co sądzicie o takim tak w 15 minut go znalazłem
laek ;]
możecie coś doradzić
i5 lub i7 procka lepiej kup i z podwójną katą graficzną. Toshiby ok ale parametry za słabe ma
no to jaki ma dobre parametry ???
teraz wiem żeby szukać z dyskiem SSD ale to drogie sa pieruństwa ;]
zależy ile możesz wydać na lapka i do czego ma służyć. Powinien mieć procek i5 lub i7, co najmniej 4gb ramu.no i dysk ssd. ja polecam delle akurat.
to coś takiego ?? ;]
qrwa a żonka chce na wakacje pojechać (2 os dorosłe +3 dzieci):D oj nie będzie zadowolona :challenge
Zobacz lepiej oferty dell outlet- są to nadwyżki i zwroty ale wszystko z gwarancją i tak dalej. No i są tańsze
http://www1.euro.dell.com/content/topics/reftopic.aspx/dfh/newarb?c=ie&l=en
naprawdę nie masz jakiś mediamarktów w irlandii?
no są jakieś komputerowe ale daleko i wolał bym najpierw wiedzieć czego szukać zanim się tam wybiorę ;]
poza tym to jedna wiocha
większość rzeczy przez neta zamawiam z UK
Ten laptop ma być ogólny czy tylko do pokera? Jak do pokera to przydałaby się matryca 1600x900 albo 1080p.No i ile masz kasy na niego? Teraz to i tak ci nic nie wybiorę bo późno i nie znam się na online sklepach irlandzkich. parametry wyszukiwania lapka ci podałem - co powinien mieć
Powinien mieć procek i5 lub i7, co najmniej 4gb ramu.no i dysk ssd. ja polecam delle akurat.
Jak do pokera to przydałaby się matryca 1600x900 albo 1080p
to są te parametry??? czy to już wszystko ???
lapek tylko do pokera.
czy dysk sdd jest koniecznością ?????wcześniej ich nie było i jakoś wszyscy grali na lapkach spokojnie ;]
kase mam powiedzmy 500e ;]+/-
Za 500 euro (2100 zł)raczej nie kupisz odpowiedniego lapka. sam dysk SSD to jakieś 400 zł.
W PL lapki z i5 zaczynają się od 2k w górę.
Masz tu niezłą wyszukiwarkę polskich sklepów internetowych
http://www.skapiec.pl/cat/17-notebooki.html
Wrzuć te parametry jakie podałem a później jak znajdziesz odpowiedni dla siebie to wrzuć w google i zobacz ile taki kosztuje w sklepie w irlandii lub UK.
Albo coś z tych
Dysk SSD wcale nie jest koniecznością, ale jeśli go nie weźmiesz bierz koniecznie 7200rpm, a nie 5400 bo szybko tego pożałujesz... ja brałbym raczej 8bg ramu, a dysk SSD sobie odpuścił jeśli nie masz za wiele kasy.
Na zwykłym 7200rpm masz import w HM2 ok 300h/min więc tragedii nie ma.
Matryca 1366x768...
Tu masz to samo z fullHD
http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/5293648
szkoda tylko że ma błyszczącą matrycę ale rozmumiem że miałby to być laptop też do gier?Bo do poksa nie potrzeba grafy GTX
Oczywiście trzeba dysk SSD dokupić
albo z dyskiem SSD 120GB
ja zamówiłem ultrabook 13" z rozdzielczoscia 1366x768. Dokladnie ten model
http://www.x-kom.pl/p/120911-ultrabook-13,3-samsung-530u3c-i5-3317um-8gb-120500-win8.html
laptop bedzie uzywany w terenie, do pracy, dlatego ultrabook, w domu nie bedzie uzywany. W wolnej chwili chce odpalac 4 stoly zoom na tym laptopie, czy taki wystarczy ?
Jak bede z nim gdzies wyjezdzal na dluzej, na wakacje wezme monitor i go podlacze zeby grac wiecej stolikow.
czy sadzicie ze lepiej dodac 1000zl do ultrabooka ktory ma rozdzielczosc 1600x900 ?
Napisane przez maciasowy
albo z dyskiem SSD 120GB
ooo, ten jest super :sdrink
chyba się zdecyduje.
tylko że od zawsze pracuję na stacjonarnych i nie wiem czy laptop da sobię radę z działaniem po kilkanaście godzin dziennie, codziennie
za 3,8k lepsza stacjonarka. szczególnie że ta karta jest b.wydajna i będzie się grzać-szczególnie w grach