Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

LAPTOP pod PT4

7 Posty
5 Użytkownicy
1 Reakcje
554 Wyświetlenia
Bushilla

Witam, czy starczy mi taki lapek do grania SPINÓW aka max 4 stoły z b. rozbudowanym HUDEM.
Czytałem, że mieści się w wymaganiach, ale może ktoś gra na podobnym lapie/sprzęcie i ma jakieś doświadczenia? Dopiero planuje zakup JBC. POZDRO

http://proline.pl/?p=80FF006RPB

PS. Miłe widziane alternatywy w podobnym przedziale cenowym aka do 2k PLN

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
Skibcio

Spokojnie coś takiego wystarczy do PokerTrackera. Z nowych jednostek to raczej bardzo trudno znaleźć program, który nie poradzi sobie z PokerTrackerem ;) Problemem mogą być bardzo rozbudowane bazy danych i brak SSD.

Odpowiedz
Cytat

To stary model jest patrz 4 generacja procesora Intel Core, obecna to 6-ta

Odpowiedz
Cytat
Rumak87

Podepnę się tutaj pod wątek.
Czy PT4 jest szybszy od HM2 ? Mam nowy sprzęt, ale szybkość działania HM2 mnie nie zadowala.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio

Ciężko zdefiniować czym jest szybkość działania tych programów. Wiele osób za wyznacznik uznaje szybkość importu rozdań do bazy danych (co dla mnie jest totalnym nieporozumieniem, jeśli chodzi o szybkość działania tych programów) i w tym przypadku wygrywa Hold'em Manager. Jeśli zaś chodzi o szybkość wyświetlania statystyk na stole lub popupów to chyba wygrywa PokerTracker, ale będzie to widoczna tylko na słabszym sprzęcie. To od niego zależy szybkość działania softu, a w szczególności od dysku twardego.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Bushilla
http://proline.pl/?p=80FF006RPB

To jest już 2 letni model, niezły leżak magazynowy

Lenovo B71-80 i3-6100U/4GB/1000/DVD-RW jest nowy ale to Lenovo - serwis

Odpowiedz
Cytat
superciocia

W ogólnym przypadku ten sprzęt spokojnie pociągnie i nie ma co przepłacać, tym bardziej za procka nowej generacji.

Zagadką jest tylko ów 'b. rozbudowany HUD'. Jeżeli będzie się on składał głównie z wbudowanych (a nie customowych i to złożonych) statów przefiltrowanych tylko po pozycji i liczbie blindów to też OK. Natomiast jeżeli masz zamiar korzystać z 'zewnętrznych' danych to warto się zastanowić nad dyskiem SSD, nawet takim zewnętrznym Samsungiem za 500 zł (250 GB), podpiętym pod USB3. Nie wejdzie tam dużo danych ale do samych spinów powinno starczyć na rok czy dwa.

Odpowiedz
Cytat