Skip to forum
Notifications
Clear all

Linux + Poker

7 Posts
7 Users
0 Reactions
801 Views
Simplus

Witka,

mam zamiar na stałe przenieść się na linuxa. Dotychczas siedziałem na windzie tylko ze względu na pokera.

Jakie macie doświadczenia z grą w pokera na linuxie? Działa coś bez Wine? Jaką platforme możecie polecić na Wine?

Reply
6 replies
mariuszl2

Kiedyś grałem przez Wine na Pokerstars i nie miałem problemów żadnych.

Reply
isioveb

a PT4 można jakoś odpalić na linuxie?

Reply
sqalu

Siema, ja się wypowiem z prób z perspektywy człowieka, który radził sobie w środowisku linuxa, ale jednak większość rozwiązań musiał szukać w sieci.

Pracowałem z ubuntu i chciałem grać na ongame.

I o tyle, o ile soft udało się odpalić poprzez wine, to PTR3 odmawiał współpracy.
I odpalenie dawało radę, jednak sama gra nastręczała dużo nieprzyjemności - niespodziewane crashe, wygląd stolików, zapamiętywanie ustawień, bet slider.

Istnieje też natywny program trackujący, ale nie można go pod względem możliwości porównać ani do HM, ani do PTR.

Dlatego tutaj rada, nie pakuj się w to, ponieważ zeżre Ci to bardzo dużo czasu, a efekty mimo dużych chęci (tak było u mnie) były mizerne.

A już na pewno nie usuwaj windy na hurra i nie stawiaj sobie systemu, nie próbując tego w obecnej konfiguracji, czyli dwóch systemów podejrzewam.

Reply
smoku

Też kiedyś postanowiłem sie na dobre przenieść na pingwina (Ubuntu), ale właśnie ze względu na problemy z trackerem musiałem wrócić do windy. Bez trackera nie miałem większych problemów na żadnym roomie na którym coś tam grałem.

Reply
banannn

Możesz na wirtualnej maszynie spróbować odpalić windowsa ;P, jak masz w miarę dobrego kompa.

Kiedyś tak grałem 6 stołów + HM1, trochę muliło ale ogolnie zadowalająco.

Reply
witul

Ja gram P* czasami po 12 stołów, PT4, wszystko na Gentoo, i emulowanym windowsie XP w VirtualBoxie. Przy dobrze skonfigurowanym VB, wszystko chodzi pięknie. Próbowałem postawić postgresa na linuxie ale strasznie świrował, dlatego postgres też jest zainstalowany w windzie. PT4 nie działa w wine, tzn odpala się ale jest bezużyteczny. Chociaż podobno pracują chłopaki nad wersją dla linuszka.

Reply