Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

LTE internet

24 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
6,734 Wyświetlenia
napalm77

ma ktoś takie cudo? opinie? przymierzam sie do wzięcia iplusa lte bo kończy mi się umowa

Odpowiedz
Cytat
23 odpowiedzi
Przemo88

Mam, abonament 75 zł, sprawdz mape zasiegu, kupilem razem z antena zewnetrzna, szybkosc neta okolo 50 mega. Choc teraz cos mi padlo z zasiegiem ;) musze zadzwonic i zapytac bo laczy mi sie z LTE ale predosci nie ma(lapie tylko HSDPA - 5 mega), w kazdym badz razie mam go od ponad 2 tyg i przez prawie caly czas smigal az milo. Naprawde polecam.

Odpowiedz
Cytat
napalm77

u mnie lte jest. jak długo czekałeś na aktywacje. mi umowa kończy się 9 marca na iplus 3G. jakbym wziął przed terminem (bo dzwonili mi że nowa umowa jest już gotowa) będę miał szybciej lte plus?

Odpowiedz
Cytat
Przemo88

Musisz zapytac, ja bralem z punktu sam internet, wczesniej nie mialem nic wspolnego z plusem ;) Pani na miejscu wszystko aktywowala w 20 minut

Odpowiedz
Cytat
Przemo88

Dobra, dowiedziałem się paru rzeczy to się podzielę ;) Może regulaminu nie czytałem za dokładnie ale na moje to niejasny jest trochę ;) LTE mi nie łączy bo wykorzystałem limit, ale HSDPA działa z wysoką prędkością bez problemu. Także po wykorzystaniu limitów tak czy siak mam 5 megowy internet. Świetna oferta jak na mój gust ;)

Odpowiedz
Cytat
Boniek19841

Mogę się wypowiedziec odnosnie formalnosci bo pracuje tak się sklada w tej firmie.tak wiec napalm jak przedluzysz umowe to lte bedzie dzialalo od nowego okresu roZliczeniowego.pozdro razem lepiej!

Odpowiedz
Cytat
Fafarafa

Z tego co wiem to LTE oferują Plus, PLAY i Cyfrowy Polsat.

Sam mam HSPA+ z Polsatu, a sąsiad ma LTE. Obaj mamy puszczone na całą chate WiFI. Jesteśmy mniej więcej na granicy zasięgu. Z tego co mi mówił to jednak większość czasu odbiera to HSPA+, modem mu się strasznie nagrzewa i współpracuje tylko z routerem polsatowym który jest mocno z dupy (ja używam routera 3g tplink - polecam). LTE tak na prawdę odbiera prawidłowo jedynie gdy podłączy bezpośrednio modem do kompa, a i tak musi restrtować go raz na pare h. Jedyny duuuży plus to o wiele większe limity miesięczne (25gb dzień / 100gb noc) gdzie max opcja w HSPA to 10/50 i potem trzeba dokupować pakiety. W efekcie miesięczny koszt u mnie jest wyższy niż u niego.

Podsumowując, jeśli ktoś ma czutkę na LTE, polecam dobrze przeanalizować kwestie ZASIĘGU, WARUNKÓW UMOWY (limity dzienne/nocne/inne dziwne/ ew dopłaty za przekroczenie limitu) oraz co bardzo ważne SPRZĘTU który oferuje usługodawca i ewentualnego serwisu/wymiany modemu na nowszy w ramach trwania umowy. Np. w tej kwestii Polsat jest mocno nieprzyjazny. Wiadomo że to nowa technologia, a pierwsi użytkownicy to tak naprawdę beta-testerzy. Niestety providerzy czasem mają to głęboko w dupie.

Z drugiej strony obecne rozwiązania brałbym w ciemno jeszcze jakieś 2 lata temu, a jako że mieszkam bez kabla tp już 6 rok to sporo tego wireless gówna przetestowałem już _p:

Odpowiedz
Cytat
meerec

Testowałem u kumpla na obrzeżach zasięgu ale i tak zapierdziela kosmicznie... net naprawdę godny polecenia
Natomiast odradzam Blueconnecta z całej siły... niedawno zamienili mi w fabryce z iplusa własnie na to gówno i porżnąć się można jak już trzeba z tego skorzystać...

Odpowiedz
Cytat
napalm77

Napisane przez Boniek19841
Mogę się wypowiedziec odnosnie formalnosci bo pracuje tak się sklada w tej firmie.tak wiec napalm jak przedluzysz umowe to lte bedzie dzialalo od nowego okresu roZliczeniowego.pozdro razem lepiej!

właśnie dziś popytałem i też mi tak powiedziano. ale juz na dniach wezmę bo testowałem modem lte i aplikacja chodzi mi lepiej niz mój obecny iplus ten z tańszego ambonamentu. wtedy brałem ten modem co miał ograniczenie downloadu o połowę.
będzie super jeśli się potwierdzi że po wykorzystaniu limitu lte net ograniczają nam do HSPA a nie do GPRS/EDGE

kiedys ktoś zapodał linka więc dla odświeżenia mapa z "nadajnikami komórkowymi" - satcjami bazowymi
http://mapa.btsearch.pl/

Odpowiedz
Cytat
napalm77

więc mam już lte internet plus do testowania. u mnie w domu mam prędkość download dzień 15-20 Mb/s noc 32Mb/s- odległość od stacji bazowej 1.3 km. prędkość przy stacji bazowej Mobyland dzień 38-45 Mb/s w nocy nie sprawdzałem. jest sens kupować antenę aby polepszyć prędkość? jeśli tak to jaką? "2*bat" ja do cb radio czy taką z salonu plusa a może talerz lub grzybek itp. z allegro?

i pytanie odnośnie plusopobieracza: czy jest rzeczywiście obecnie bez limitu pobranych danych? kiedyś było 100GB?

Odpowiedz
Cytat
napalm77

kupiłem zestaw antenowy 2 antenki "baty" . długość anten ok 40cm. anteny stoją na parapecie na zewnątrz. wewnątrz w pokoju na parapecie gdy stoja te anteny prędkość spada o jakieś 20%. po kilku dniach testów w nocy w domu prawie zawsze mam download blisko maksa w prównaniu ze wynikami pod stacja bazową a w dzień w wiekszości przypadków ok. 70% czasu jest na maxa. jeżeli jest niższa transmisja to i tak >20 Mb/s
wynik uzyskany przed chwilą

http://www.speedtest.pl/test/37840585

plusobopieracz jest rzeczywiście bez jakichkolwiek limitów - tak mi powiedzieli w biurze obsługi

Odpowiedz
Cytat
szok38

Napisane przez Przemo88
Także po wykorzystaniu limitów tak czy siak mam 5 megowy internet. Świetna oferta jak na mój gust ;)
Czy to jest fakt ?? W LTE po wykorzystaniu limitu nadal mamy pełnowartościowy internet 24/7 ? Bez ograniczeń i dodatkowych opłat ???

Odpowiedz
Cytat
Przemo88

Tak mi powiedzieli na infolinii za 1 razem jak dzwonilem, pozniej to sprostowali, koles mi glupot nagadal ;) Po wykorzystaniu limitu transfer spada i trzeba dokupic pakiet zeby wszystko smigalo. Jednak 12GB plus darmowy nocny transfer wystarcza w zupelnosci

Odpowiedz
Cytat
napalm77

Napisane przez Przemo88
Tak mi powiedzieli na infolinii za 1 razem jak dzwonilem, pozniej to sprostowali, koles mi glupot nagadal ;) Po wykorzystaniu limitu transfer spada i trzeba dokupic pakiet zeby wszystko smigalo. Jednak 12GB plus darmowy nocny transfer wystarcza w zupelnosci

to w końcu w plusie do jakiej prędkości spada lte internet po wykorzystaniu limitu?

Odpowiedz
Cytat
giuseppePK

kto wykorzystuje 100gb? ;o

Odpowiedz
Cytat
Przemo88

Po wykorzystaniu limitu, predkosci LTE nie ma w ogole tylko normalne 3G, jak dokupisz pakiet to masz HDSPA transfer. Ale najlepiej zadzwonic do nich bo caly czas cos zmieniaja i ludziom mieszaja w glowach :P

Odpowiedz
Cytat

kto wykorzystuje 100gb?

Ściągniesz 4 filmy i 3 gierki, i 100GB idzie w zapomnienie.

Odpowiedz
Cytat
mariuszl2

Napisane przez giuseppePK
kto wykorzystuje 100gb? ;o

W uTorrencie przez ostatnie 31 dni 130GB, a do tego jeszcze transfer ze stronek i oczywiście youtube :)

Odpowiedz
Cytat
napalm77

problem z połączeniem z LTE Plus a inne prędkości nadal działają? przeczytaj długi post - z datą co mój post tutaj

rozwiązanie:
link do wątku na ten temat

ipluspobieracz jest bez limitu jeśli umowa zawarta była przed 17.04.2012
a później nie ma nawet możliwości aktywacji iplusopobieracza tylko mamy możliwość dokupienia pakietu danych z tego co widzę na stronie plusa 50GB w godzinach nocnych (teraz w promocji gartis)

http://internet.plus.pl/indywidualni/iplusopobieracz

http://internet.plus.pl/indywidualni/iplus-dla-stalych-klientow

Odpowiedz
Cytat
napalm77

chyba oferta chwyciła plusa i co raz wiecej ludzi ma LTE bo średnia prędkosc mi spadła od jakiegoś czasu

http://www.speedtest.pl/test/47225960

a tak było dawniej dla porównania

http://www.speedtest.pl/test/37840585

Odpowiedz
Cytat