Intro:
Od pewnego czasu mój laptop jest jedynym komputerem w domu (nie licząc naprawdę starego desktopa), wobec czego bracia czy rodzice (ciągle mieszkam w domu rodzinnym) często chcą skorzystać tudzież po prostu pograć (zwłaszcza Ci pierwsi) w durne gry. Z racji, iż zbliżają się wakacje: oni będą chcieli więcej korzystać, ja - więcej grindować etc.
Dlatego pomyślałem o inwestycji - zakup niedrogiego netbooka, którym mógłbym się ratować, gdyby ktoś wybitnie potrzebował skorzystać z mojego laptopa, tudzież na odwrót: gdyby ktoś chciał połazić po sieci czy obejrzeć film, ew. zabrać komputer do pracy/szkoły - nie musiałbym pozbywać się mojej ukochanej ![]()
Jeszcze jedno zastosowanie to po prostu komputer podróżny: do pociągu, szkoły, na wakacje etc.
Jeśli chodzi o pokera, to nie wymagam dużo: nie używam pt3/hm/innych hudów, gram 1-2 stoliki, ftp raczej nie żre wiele.
Wymagania:
Matryca: błagam o nie błyszczącą.
Obudowa też fajnie, gdyby była matowa.
Karta wifi względnie okej, żeby móc złapać sieć przez grube ściany.
Dysk - tutaj im więcej, tym lepiej. Kolejny magazyn danych po lapku i ipodzie.
RAM/procek/karta graficzna - nie musi być pierwszorzędnej jakości, zastosowanie to tylko net/muzyka/filmy/office/poker.
Solidne wykonanie (+++) - niestety, moje sprzęty muszą być solidne.
Dzięki za jakieś konkretne typy. Budżet jest w miarę elastyczny, jednak wiadomo: im mniej tym lepiej, nie chciałbym przekroczyć 1.5k.